احضار ۶۰ تن از کارکنان روزنامه ایران به حراست: تهدید به اخراج برای پوشش «نامناسب»
سه تن از روزنامه نگاران روزنامه دولتی ایران به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفتند که به دنبال چندین روز هشداردرخصوص نحوه لباس پوشیدن توسط کارکنان توسط ماموران حراست موسسه مطبوعاتی ایران، امروز (سه شنبه ۱۹ اردیبهشت) دامنه تذکرات و برخورد با کارکنان این موسسه افزایش چشمگیری یافت به نحوی که در برخی موارد تذکرات یاد شده به احضار روزنامه نگاران به دفتر حراست روزنامه و تهدید آنها به اخراج از روزنامه انجامیده است.
روزنامه نگاران یاد شده که خواستند نامشان مطرح نشود گفتند که امروز چندین مامور حراست جلوی درب این روزنامه ایستاده و به کارکنانی که وارد می شدند در خصوص نحوه پوششان تذکر داده اند. آنها از مردان خواستند که از پوشیدن لباس آستین کوتاه خودداری کنند و در خصوص نحوه آرایش کارکنان زن این رسانه نیز هشدار داده اند. به گفته منابع یاد شده تنها در روز ۱۹ اردیبهشت ماه، ۶۰ نفر از مردانی که در موسسه ایران مشغول به کار هستند به حراست فرا خوانده شده و در برخی موارد تهدید به اخراج شده اند.
یکی از خبرنگاران این روزنامه به کمپین گفت:« از فردای انتخابات مجلس (روز جمعه ۱۵ اردیبهشت) به گفته کارکنان موسسه ایران، حراست موسسه ایران برخوردهای دور از شانی با کارکنان این موسسه داشته است… امروز و دیروزدر ابتدای در ورودی موسسه ایران چندین مامور حراست ایستادند و نسبت به آرایش خانم ها و لباس آستین کوتاه آقایان ایراد گرفتند.» به گفته منابع یاد شده در روزنامه ایران « ماموران حراست روزنامه ایران وابسته به نهاد های اطلاعاتی و امنیتی هستند که چند سالی است در این روزنامه مشغول به کار شده اند.» آنها همچنین مدعی شدند که نحوه برخورد حراست روزنامه ایران با کارکنانش با نگرانی و اعتراض شدید کارکنان این موسسه همراه بوده است: « این کار با حمایت مستقیم جوانفکر سرپرست روزنامه ایران و مدیر عامل خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا ) و مشاور ئبیس جمهوری صورت می گیرد.»
یکی دیگر از روزنامه نگاران روزنامه ایران به کمپین در خصوص سختگیری در خصوص نحوه لباس پوشیدن در یکی از بزرگترین موسسات انتشاراتی دولتی که بیش از ۶۰۰ پرسنل در بخش های مختلف دارد گفت: « برخی از کارکنان در تحریریه حتی شروع کردند به خندیدن واین که مثلا از فردا ساق دست مان میکنیم و ازاین چیزها و حراستی ها حدود ۶۰ نفر را به حراست معرفی کردند که این افراد حراست را مسخره کردند. البته از روز شنبه به مدیران میانی و دبیران سرویس موسسه ایران تذکر داده بودند و کسی فکر نمی کرد که جدی باشد. از روز یک شنبه و دو شنبه تذکر میدادند و از امروز (سه شنبه ۱۹ ادریبهشت) برخورد عملی را شروع کردند.»
یکی از روزنامه نگاران روزنامه ایران به کمپین گفت: « محمود احمدی نژاد نیز بارها اعلام کرده است که برخورد گشت ارشاد با جوانان کشور را قبول ندارد و این شیوه را نمی پسندد اما مشاور او این روزها در موسسه تحت مدیریت خود همان برخورد گشت ارشاد را نه در خیابان که در یک موسسه خبری واطلاع رسانی در پیش گرفته است.»
مدیر موسسه انتشاراتی ایران که روزنامه ایران از زیر مجموعه های ان به شمار می رود به عهده علی اکبر جوانفکر مشاور مطبوعاتی محموداحمدی نژاد است، سال گذشته به دنبال انتشار ویژه نامه ای که مخالفان دولت می گویند در آن حجاب اجباری را مورد انتقاد قرار داده بود، به دادگاه احضار شد و پس از دادگاهی شدن به شش ماه زندان محکوم شد.
ویژه نامه ۲۵۸ صفحه ای «خاتون» در مرداد ماه سال ۹۰، حاوی مطالبی بود که در آن به انتقاد از «چادرسیاه» که از سوی دستگاه های حکومتی نماد حجاب رسمی به شمار می رود پرداخته بود. در این ویژه نامه، مهدی کلهر از افراد نزدیک به محموداحمدی نژاد در مصاحبه ای رنگ سیاه چادر را تقلیدی از لباس مشکی مردان و زنان غربی در «مجلس های شبانه عیاشس اروپا» در زمان سلطنت ناصرالدین شاه دانسته بود. او در این مقاله گفته بود که «از لحاظ فلسفه حجاب که درقرآن آمده که زن خودش را در مقابل تیر نگاه هیز مردان قرار ندهد، قطعا چادر مشکلی بدترین پوشش است چون چهره زن را قاب می کند.»