رضا خندان : اگر دادستان تهران از اعتصاب غذای زنان زندانی خبر ندارد از هاشمی رفسنجانی بپرسد
رضا خندان، همسر نسرین ستوده در واکنش به صحبت های دادستان تهران (۲۳ آبان ماه) که اعتصاب غذای زنان سیاسی زندان اوین را دروغ خواند، به کمپین بین اللملی حقوق بشر در ایران گفت:« آقای دادستان مختار هستند هر چه مایلند، بگویند. اما واقعیت این است که ۸،۹ نفر از خانم های بند سیاسی زنان اوین به دلیل بی حرمتی در زمان بازرسی بدنی نزدیک به یک هفته در اعتصاب غذا بودند و همسر من هم نزدیک یکماه است که در اعتصاب غذا به سر می برد. آقای دادستان می توانند از رییس مجمع تشخیص مصلحت، آقای هاشمی رفسنجانی که دخترش در همان زندان اوین است، بپرسند. ایشان حتما وجود اعتصاب غذا را تایید می کنند و فکر نمی کنم دیگر نظر رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام کم اهمیت باشد.»
دادستان تهران در کنفرانس مطبوعاتی خود در روز سه شنبه ۲۳ آبان ماه اعتصاب ۸ نفر از زنان زندانی زندان اوین را که روز سه شنبه ۹ آبان ماه آغاز شده بود و به مدت یک هفته ادامه داشت، تکذیب کرد و آن را دروغی خواند که توسط رسانه های خارجی مطرح شده است. جعفری دولت آبادی با اظهار اینکه اعتصاب غذایی وجود ندارد، گفت:« اعتصاب غذای زندانیان از اساس دروغ است، فقط درخواست های دارند که ما آن را بررسی کرده ایم.»
دادستان تهران در حالی اعتصاب غذای زنان سیاسی زندان اوین را تکذیب کرد که خانواده های این زندانیان از تاریخ سه شنبه ۹ آبان ماه با شروع اعتصاب غذای آنها با رسانه ها گفتگو می کردند و نگرانی شان را درباره وضعیت آنها ابراز می کردند. ۸ زن زندانی سیاسی زندان اوین در اعتراض به بازرسی بدنی توهین آمیز دست به اعتصاب زدند که پس از یک هفته با اعلام رسیدگی به خواسته هایشان از سوی مسولان زندان اعتصاب را شکستند.
اسامی این زنان سیاسی زندان اوین که به این اعتصب غذا پیوستند عبارت است از: بهاره هدایت، مهسا امر آبادی، ژیلا بنی یعقوب، نازنین دیهیمی،شیوا نظرآهاری، حکیمه شکری، ژیلا کرم زاده مکوندی و نسیم سلطان بیگی. راحله زکایی از دیگر زنان زندانی بود بود که پس از سه روز اعتصاب خود را شکست. این زنان در اعتراض به بازرسی بدنی توهین آمیز ماموران حفاظت اطلاعات زندان اوین دست به اعتصاب غذا زدند و طی نامه ای که به امضای ۳۳ نفر از زندانیان بند زنان زندان اوین رسیده بود، از علی اشرف رشیدی، رییس زندان اوین خواسته بودند تا به این وضعیت رسیدگی کند.
همچنین نسرین ستوده، وکیل و فعال حقوق بشر یکی از زنان زندانی اوین است از تاریخ ۲۶ مهرماه در اعتراض به وضعیتش دست به اعتصاب غذا زده است که نه تنها به خواسته های او رسیدگی نشده بلکه او را از تاریخ چهارشنبه ۱۰ آبان ماه به سلول انفرادی منتقل کرده اند. نسرین ستوده ۱۳ شهریور ماه ۱۳۸۹ بازداشت شد و در دادگاه بدوی به ۱۱ سال حبس، ۲۰ سال محرومیت از وکالت و ۲۰ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد اما دادگاه تجدید نظر حکم او را به ۶ سال حبس و ۱۰ سال محرومیت از وکالت کاهش داد.
رضا خندان با اظهار تاسف از انتقال همسرش به بند انفرادی گفت:« در سلول انفرادی مطلقا هیچ امکاناتی وجود ندارد. به نسرین فقط یک جلد کتاب، عینک مطالعه اش و یک کیسه آب گرم داده اند. او در سلولی با سه دیوار و یک در فقط با همین وسایل زندگی می کند. من امیدوارم او زودتر به بند عمومی منتقل شود تا رسیدگی ها به او بیشتر شود. روز دوشنبه ۲۲( آبان ماه) بچه ها توانستند مادرشان را دقایقی ملاقات کنند اما آنها نمی توانستند تصویر درستی از وضعیت مادرشان بدهند، فقط می گفتند خیلی لاغر شده است، متاسفانه به هیچکدام از نزدیکان دیگر نسرین اجازه دیدار ندادند تا حداقل بدانیم وضعیتش تا چه اندازه رو به وخامت است. »
همسر نسرین ستوده در پاسخ به این سوال که آیا در این مدت با مقام مسولی موفق به صحبت شده است، گفت:« دادسرای اوین هیچ وقت اجازه صحبت و دیدار با مسولی را به ما نداده است بنابراین مدت هاست که من دیگر به آنجا نمی روم. در دفتر دادستانی هم فقط اجازه پر کردن فرم درخواست ملاقات حضوری را داریم و بس. در ۲۶ ماهی که نسرین در زندان است ما تنها ۶ بار موفق به اجازه ملاقات حضوری شدیم در حالیکه طبق قانون کشور هر زندانی در ماه یکبار حق ملاقات حضوری دارد، بگذریم که حتی در آن ۶ بار همه اعضای خانواده نسرین هم اجازه ملاقات نداشتند. بهرحال هیچ وقت دادستان تهران یا مقام دیگری حاضر به صحبت مستقیم با ما نبوده است.»