نگرانی در خصوص وضعیت زندانیان سنی مذهب کُرد محکوم به اعدام در رجایی شهر و قزلحصار
یک منبع محلی به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که روز چهارشنبه سوم مهرماه ساعت ۲ بعد از ظهر نگهبانی زندان قزلحصار به بهانه ابلاغ نامه اداری، حامد احمدی از زندانیان مذهبی کُرد محکوم به اعدام را احضار کرده و بعد از مراجعه او به همراه صدیق محمد دیگر زندانی محکوم به اعدام به نگهبانی، آنها توسط مامورین زندان با دست بند و پابند به سویت این زندان منتقل شدند. همچنین روز یک شنبه هفتم مهرماه دهها تن از نیروهای گارد ویژه زندان رجایی شهر کرج به بند ۴ سالن ۱۰ که محل نگهداری زندانیان اهل سنت است مراجعه کرده و با دستور قاضی مقیسه برای انتقال تعدادی از زندانیان سیاسی محکوم به اعدام و زندانیان حبس سنگین، دو تن از زندانیان محکوم به اعدام به نامهای کاوه ویسی و مختار رحیمی را به سوئیت ( انفرادی ) منتقل کردند.
این فعال حقوق بشر در ادامه به کمپین اعلام کرد که با توجه به اینکه طی هفتههای گذشته اخباری مبنی بر احتمال اجرای حکم اعدام آنها منتشر شده بود خانواده آنها نیز نگران وضعیتشان بوده و به همین خاطر روز پنج شنبه چهارم مهرماه برای دومین بار در این هفته به تهران و کرج مراجعه کرده و خواستار پاسخگویی مسئولین در خصوص علت انتقال ناگهانی این زندانیان به سلولهای انفرادی شدند. بعد از مراجعه خانواده به زندان قزلحصار کرج مسئولین زندان به خانوادهها اعلام کردند که به دلیل ارتباط با رسانههای خارج از کشور این افراد را به سلول منتقل کرده و فعلا همه شش زندانی محکوم به اعدام از حق ملاقات و تماس با خانواده محروم هستند.
به گفته این فعال حقوق بشر چهار زندانی دیگر مذهبی محکوم به اعدام به نام های کمال مولایی، سید هادی حسینی ،جمشید دهقانی و برادرش جهانگیر دهاقانی در اعتراض به انتقال دوستانشان به سلولهای انفرادی از روز چهارشنبه سوم مهرماه دست به اعتصاب غذا زدهاند. همچنین بعد از یک ساعت از انتقال دو زندان دیگر به سلولهای انفرادی نیروهای گارد زندان به محل نگهداری این چهار زندان دیگر مراجعه کرده و خواستهاند که آنها را نیز به سلول منتقل بکنند ولی با مقاومت آنها مواجه شدند.
همچنین در طی روزهای گذشته مسئولین زندان رجایی شهر کرج به بند ۴ سالن ۱۰ محل نگهداری زندانیان اهل سنت مراجعه کرده و اعلام کردهاند بر طبق دستور قاضی مقیسه باید ۳۰ تن از زندانیان را به زندانهای شهر دیگر تبعید کنند و برای اولین مرحله اسامی دو زندانی سیاسی محکوم به اعدام به نامهای کاوه ویسی و مختار رحیمی را احضار کرده ولی زندانیان این بند گفته اند اجازه انتقال این زندانیان را نخواهند داد تا اینکه روز یک شنبه ۷ مهرماه رئیس زندان، رئیس حفاظت زندان ، رئیس گارد زندان ، قاضی ناظر بر زندان و چندین تن از مامورین وزارت اطلاعات به همراه دهها تن از نیروهای گارد ویژه که مجهز به باتوم ، گاز اشکاور و اسلحه ساچمهایی بودند به این بند مراجعه کرده و گفته اند که برای انتقال این زندانیان مصر هستند. نهایتا کاوه ویسی که از روحانیون کُرد میباشد اعلام کرده که وی به همراه مختار رحیمی به سویئت خواهند رفت و نمیخواهند که به خاطر آنها دیگر زندانیان صدمه ببینند و بعدا این دو زندانی به سوئیت زندان منتقل شدند.
این فعال حقوق بشر در ادامه افزود که روز یکشنبه ۳۲ شهریورماه ، به دنبال احتمال اجرای حکم اعدام چهار تن از زندانیان کُرد سنی مذهب محکوم به اعدام حدود ۶۰ نفر از خانوادهی این زندانیان و زندانیان دیگر محکوم به اعدام در مقابل دفتر رئیس قوه قضاییه تجمعی اعتراضی را برگزار کردند. نیروهای انتظامی بعد از شکلگیری این تجمع در محل حضور پیدا کرده و خواستار متفرق شدن تجمع کنندگاه شدند ولی این افراد که از شهر سنندج به تهران آمده بودند اعلام کردند تا نتوانند با مسئولین قضایی در خصوص وضعیت فرزندان و اعضای خانوادشان که در خطر اجرای حکم اعدام وجود دارند، صحبت نکنند به تجمع خویش پایان نخواهند داد. بعد از اصرار و پافشاری این خانوادهها برای ملاقات با مسئولین قضایی عاقبت بعد از چند ساعت یکی از مسئولین دفتر رئیس قوه قضاییه که خود را نماینده دادستانی معرفی کرده به آنها قول داده که درخواست آنها را به مسئولین عالیرتبه قضایی کشور برساند. خانواده سی تن از زندانیان سیاسی کُرد سنی مذهب در این تجمع شرکت کرده و بعد از تلاشهای فراوان توانستهاند با گرفتن یک نامه کتبی اجازه ملاقات با دادستانی کل کشور در روز یک شنبه ۷ مهرماه را کسب نمایند.
این فعال حقوق در پایان افزود که روز یک شنبه ۷ مهرماه تعدادی از خانواده این زندانیان محکوم به اعدام اهل سنت از سنندج به تهران مراجعه کرده و سه تن از این افراد به نمایندگی از تمام خانوادهها توانستهاند با دادستان کل کشور ملاقات نمایند. دادستان به خانواده وعده داده که فعلا اجرای حکم این زندانیان مطرح نیست و هنوز پرونده این زندانیان به دست آنها نرسیده است. بعد از این ملاقات خانواده در مقابل دفتر ریاست جمهوری و مجلس تجمع کردند و با نماینده شهر سنندج در مجلس ملاقات کرده و فردی هم به عنوان نماینده وزارت اطلاعات با این خانواده در مقابل مجلس ملاقات کرده و اعلام کرده که کاوه ویسی و مختار رحیمی به جهت انجام بازجویهای بیشتر به زندان اوین منتقل شدهاند و از خانواده خواسته که بیست روز دیگر برای کسب اطلاعات از وضعیت زندانیان به ستاد خبری اداره اطلاعات سنندج مراجعه کنند. یک شنبه هفتم مهرماه خانواده این زندانیان که از شهر سنندج به تهران آمده بودند در داخل پارکی مقابل دادستانی کل کشور مانده بودند که با تهدید نیروهای لباس شخصی مجبور به ترک آنجا شدند.