درخواست جامعه بهاییان از حسن روحانی: تخریب گورستان بهاییان در شیراز را متوقف کنید
جامعه جهانی بهایی طی بیانیه ای در روز ۱۱ اردبیهشت ماه از تخریب یک گورستان تاریخی بهاییان در شیراز خبر داد و خواستار توقف این اقدام شد. در این بیانیه عنوان شده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خاک برداری و تخریب قبور در قبرستان قدیمی و مهم بهاییان در شیراز را آغاز کرده است و ده ها کامیون برای خاک برداری در آن قبرستان مشغول به کار هستند.
خانم بانی دوگال، نماینده ارشد جامعه جهانی بهایی در سازمان ملل متحد با اظهار تاسف از این خبر گفت: «روز گذشته (۱۰ اردیبهشت) از ایران خبر رسید که خاک برداری و تخریب قبور در این محل آغاز شده است و در حدود ۴۰ تا ۵۰ کامیون صف کشیده تا خاک ها را برداشته و به این کار سرعت بخشند.»
نماینده ارشد جامعه جهانی بهایی با اظهار اینکه از رییس جمهور ایران تقاضای توقف تخریب گورستان را دارد، گفت: «ما با فوریت از جامعۀ بین المللی دعوت می کنیم که به این اقدام مشمئز کننده اعتراض نمایند و همچنین مستقیما از رئیس جمهور ایران، آقای حسن روحانی تقاضا می کنیم که این تخریب را متوقف سازند.»
بر اساس بیانیۀ جامعۀ جهانی بهاییان، در این قبرستان حدود ۹۵۰ بهایی به خاک سپرده شده اند و از این تعداد حدود ۲۰۰ نفر بهایی که در بین سال های ۱۳۵۷-۱۳۶۷ توسط دولت جمهوری اسلامی اعدام شدند، مدفون شده اند. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که مالکیت زمین را از سه سال پیش مدعی شده، در حال حاضر تصمیم دارد تا در این محل یک ساختمان فرهنگی و ورزشی بنا کند.
خانم بانی دوگال گفت تاکنون جامعۀ بهاییان ایران برای متوقف کردن تخریب قبرستان بهاییان، از فرمانده کل سپاه پاسداران، شهرداری شیراز، امام جمعه، فرماندار شهر، دادستان کل کشور و رییس قوه قضاییه ایران کمک خواسته اند اما این اقدامات نتیجه بخش نبوده است. خانم دوگال همچنین اظهار داشت جامعه بهاییان شیراز از مسولان سپاه پاسداران خواسته اند که ساختمان فرهنگی و ورزشی مورد نظر خود را در مکانی از آن خاک بنا کنند که قبری وجود ندارد و” قبر مردگان را خراب نکنند.”
زمین این قبرستان از اوایل دهه ۱۹۲۰ میلادی متعلق به بهاییان شیراز بوده است اما در سال ۱۳۶۳ از طرف دولت جمهوری اسلامی مصادره شد. سه سال پیش، سپاه پاسداران استان مالکیت زمین را مدعی شده و اکنون تصمیم دارد در این محل یک ساختمان فرهنگی و ورزشی بسازد.
در این بیانیه همچنین آمده است که “در بین سال های ۱۳۸۳-۱۳۹۰ حداقل ۴۲ قبرستان متعلق به بهاییان مورد حملۀ مسلمانان” واقع شده است. این حملات شامل پرتاپ بمب های آتش زا بر غسالخانه ها، شکسستن سنگ های قبور، ریشه کن کردن درختان مجاور، نوشتن شعارهای ضد بهایی بر دیوارهای قبرستان و نبش قبر بوده است.
در حالی این اقدامات صورت می گیرد که محمد جواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در تاریخ ۱۷ فررودین ماه امسال مدعی شد که هیچگاه تاکنون با بهاییان در ایران به صرف بهایی بودن برخورد نشده است. لاریجانی در واکنش به گزارش حقوق بشر اتحادیه پارلمان اروپا که ایران را محکوم به نقض حقوق بشر و اقلیت های مذهبی کرد، گفت که «گزارشهای حقوق بشری علیه ایران در مورد اینکه حقوق اقلیتها تامین نمیشود یک دروغ آشکار است.»
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با اشاره به اینکه نمی توان شهروند ایرانی را از حقوق خود محروم کرد، گفت: «مسولان هیچ گاه به صرف بهایی بودن با پیروان این آیین برخورد نکرده اند. چرا که طبق قانون اساسی معتقدند هر شهروند ایرانی از حقوقی برخوردار است.»
در حال حاضر هفت نفر از رهبران جامعه بهایی با حکم ۲۰ سال حبس در زندان هستند و بسیاری از جوانان دانشجوی بهایی از تحصیل در دانشگاه های کشور محروم شده و در زندان های ایران به سر می برند.