مخالفت با آزادی سراج الدین میردامادی با قرار وثیقه بدون علت مشخص
گیتی پور فاضل، وکیل سراج الدین میردامادی، روزنامه نگاری که از تاریخ بیستم اردبیهشت ماه امسال بازداشت شده است به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت بازداشت موقت موکلش به مدت بیش از یکماه غیرقانونی است و قاضی پرونده بدون دلیل مشخصی تاکنون با آزادی او با قرار وثیقه مخالفت کرده است.
گیتی پور فاضل به کمپین گفت: «بازداشت موقت نمی تواند بیشتر از یک ماه باشد در حالیکه آقای میردامادی از اردییهشت ماه تا کنون در بازداشت موقت است. من هر کاری کردم که او را با قرار وثیقه آزاد کنم موفق نشدم.»
خانم پور فاضل در پاسخ به این پرسش که به چه دلیلی قاضی پرونده با قرار وثیقه موافقت نکرده است، گفت: «روند این پرونده خارج از خط قانون است. قاضی موافقت نمی کند. نیازی هم به توضیح نمی بیند. من بارها توضیح دادم که ادامه بازداشت موقت آقای میردامادی غیرقانونی است. آقای روحانی اخیرا در سخنرانی خود اشاره کرد که قوه قضاییه باید مستقل باشد و باید فراجناحی عمل کند، اما اگر خود مسولان قضایی توجهی به قانون نداشته باشند چطور می توانند از مردم توقع رعایت قانون را داشته باشند؟»
خانم پور فاضل همچنین به کمپین گفت که تاکنون نتوانسته پرونده سراج الدین میردامادی را بخواند و گفت: «قاضی به من گفت چون خودش هم پرونده را نخوانده است به من هم فعلا اجازه نمی دهد.» خانم پور فاضل گفت: «اتهام قبلی موکلم تبلیغ علیه نظام بود که به این اتهام ظاهرا اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور نیز اضافه شده است.»
سراج الدین میردامادی، روزنامه نگار و عضو اسبق شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت است. او همچنین معاون مدیر کل انتخابات وزارت کشور دولت محمد خاتمی، رییس جمهور اسبق ایران در بین سال های ۷۸ تا ۸۱ بود. او پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ به فرانسه برای ادامه تحصیل رفت و در آنجا مدرک کارشناسی ارشد در رشته ارتباطات را گرفت. این روزنامه نگار در زمانیکه در خارج از کشور بود با رادیو زمانه که مستقر در هلند است، مطلب می نوشت.
آقای میردامادی در مرداد ماه ۱۳۹۲ به ایران بازگشت. پس از بازگشت بارها مورد بازجویی قرار گرفت. او روز ۱۸ دی ماه سال ۱۳۹۲ از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب متهم به اتهام تبلیغ علیه نظام شد اما مجددا پرونده برای رفع نقض به ادسرای اوین بازگردانده شد. این روزنامه نگار در نهایت در روز ۲۰ اردبیهشت به دنبال احضاریه ای که دریافت کرده بود به دادسرای اوین مراجعه کرد که در همانجا بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. او از آن زمان تا کنون در بند ۲ الف سپاه پاسداران به سر می برد و هنوز اتهامات دیگر او مشخص نیست.
این روزنامه نگار در تاریخ ۲ تیرماه پس از ۴۳ روز از بازداشتش توانست با خانواده خود ملاقات کند. در همان روز انجام ملاقات پایگاه اطلاع رسانی خط امام طی خبری منتشر کرد که این زندانی از غیر طبیعی بودن روال پیگیری پرونده خود و عدم ملاقات با وکیل خود و رعایت نشدن حقوقش به عنوان یک زندانی اعتراض کرده است.