دستور حسن روحانی به سه وزارتخانه برای تسریع در بازداشت عوامل اسیدپاشی
حسن روحانی، رییس جمهور روز دوم آبان ماه به سه وزارتخانه دستور داد تا سریع تر عامل یا عوامل اسیدپاشی های اخیر در اصفهان را شناسایی و دستگیر کنند. حسن روحانی به سه وزارتخانه کشور، اطلاعات و دادگستری دستور داده تا سریعتر پیگیر” شناسایی عامل یا عوامل اسیدپاشی و تامین امنیت شهروندان به عنوان مهمترین نیاز جامعه” شوند.
در همین روز جانشین فرمانده نیروی انتظامی اعلام کرد که هنوز مظنون اصلی پرونده اسیدپاشی در اصفهان دستگیر نشده است. سرهنگ حسین حسن زاده به خبرگزاری مهر با اظهار اینکه خبرهای مبنی بر دستگیری متهم اصلی صحیح نیست، گفته است افرادی به عنوان مظنون شناسایی و بازداشت شده اند اما هنوز تحقیقات ادامه دارد.
این در حالیستکه عبدالله محمود زاده، مسوول دفتر جانشینی فرمانده کل قوا در نیروی انتظامی صبح اول آبان ماه به خبرگزاری دولتی ایرنا گفته بود: «عوامل اقدامات اسیدپاشی در اصفهان شناسایی شدند و ارتباطی با موضوع بدحجابی نداشتند.»البته آقای محمود زاده هیچ توضیح اضافه دیگری نداده که قبل از دستگیری و بازجویی از عوامل اسیدپاشی با چه استدلالی آن را بی ربط به موضوع حجاب می داند.
پیش تر نیز سردار احمدی مقدم در خبری گفته بود که یک نفر به عنوان مظنون اسیدپاشی دستگیر شده است با این حال مرتضی میرباقری، قائم مقام وزیر کشور در روز مهرماه گفته بود «سه تا چهار نفر» به عنوان عوامل اسیدپاشی در اصفهان دستگیر شده اند. اگرچه اعداد بازداشتی ها از سوی مسولان تاکنون متفاوت اعلام شده اما اکثر آنها گفته اند اسیدپاشی ها بی ربط به موضوع بدحجابی و امر به معروف و نهی از منکر است.
سردار حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور روز سی مهرماه با اظهار اینکه اسیدپاشی ها سازمان یافته و گروهی نبوده، به خبرگزاری مهر گفت: مطابق شواهدی که تاکنون به دست آمده اسیدپاشی های اصفهان توسط یک نفر انجام شده است و به هیچ عنوان سازمان یافته و گروهای نبوده است.
همچنین حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رییسی، دادستان کل کشور روز اول آبان ماه گفت: «پیوند زدن مساله اسیدپاشی با موضوع امر به معروف و نهی از منکر کار جریانات ضد انقلاب است.» او در توضیح استدلالش گفته است: «چرا که یک نیروی حزب اللهی متدین هرگز چنین کاری نخواهد کرد.»
با این حال جوابیه آزمایش های پزشکی بر روی اسیدهای به جا مانده بر روی لباس ها و خودرو قربانیان نگرانی از زنجیره ای بودن و احتمال تکرار آن دارد. روزنامه های چاپ صبح سی مهرماه بر اساس آخرین جوابیه آزمایش های پزشکی نوشتند که اسیدهای پاشیده شده همگی مشابه بودند.
روزنامه شرق نوشته بود همچنین در همه موارد متهم یا متهمان از ساعت ۷ تا ۷/۳۰ مرتکب جرم شده اند و در تمام موارد زنانی را که راننده خودرو بوده اند هدف قرار داده اند. طبق این جوابیه پزشکی، فرضیه زنجیره ای بودن این اتفاقات و احتمالا تکرار آن بیش از بیش تقویت شده است.
دستگیری عکاس خبرگزاری ایسنا در تجمع اصفهان
آریا جعفری، عکاس خبرگزاری ایسنا که از تجمع اعتراضی مردم اصفهان بر علیه اسیدپاشی ها عکاسی کرده است، یک روز پس از تجمع، صبح اول آبان ماه در منزلش بازداشت شد. خبرگزاری سحام نیوز نوشته که ماموران امنیتی منزل این عکاس را تفتیش کرده و وسایل شخصیش را توقیف کردند و او را با خود برده اند. تاکنون از اتهام و محل نگهداری این عکاس خبری در دست نیست. بخشی از عکس های او از تجمع روز چهارشنبه سی مهرماه در خبرگزاری ایسنا منتشر شده است.
روز سی مهرماه، جمعی از فعالان حقوق زنان، فعالان سیاسی و شهروندان عادی در اعتراض به بی توجهی نمایندگان مجلس به اسیدپاشی های اخیر در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند که با ضرب و شتم و بازداشت تعدادی از شهروندان منجر شد. همچنین در همین روز جمعی از شهروندان اصفهانی در مقابل دفتر دادگستری اصفهان تجمع کردند که با شلیک گاز اشک آور و ضرب و شتم مردم منتهی شده است.
برخی از شهروندان عکس های از تجمعات در این دو شهر را در یوتیوپ گذاشته اند که صحنه های زد و خورد ماموران امنیتی با مردم عادی را نشان می دهد.