نامه به دو وزیر پس از مرگ ۸ کارگر: تاکنون برای کاهش حادثه کار چه کرده اید؟
کانون انجمن های صنفی کارگران ساختمانی کشور روز ۳۰ بهمن ماه در اعتراض به کشته شدن ۸ کارگر ساختمانی در اصفهان طی نامه ای به وزیر کشور و وزیر راه و شهرسازی آنها را مقصران اصلی این حادثه و همچنین مسئول زندگی ۲ میلیون کارگر ایرانی خوانده اند.
کانون انجمن های صنفی کارگران در این نامه با اظهار اینکه ۱۰۰۰ کارگر در سال ۱۳۹۲ در حین کار کشته شده اند، وزیر کشور و وزیر راه و شهرسازی را متهم کرده اند که احساس مسولیتی برای زندگی کارگران نمی کنند.
در بخشی از این نامه آمده است: «تاکنون برای کاهش بیش از ۱۵۰۰ حادثه کار در بخش ساختمانی در سال ۹۲، چه چاره ای اندیشیده اید؟ » آنها در این نامه خواستار رعایت نکات ایمنی شده اند که در نبود آنها جان کارگران ساختمانی در ایران را تهدید می کند.
در بخش دیگری از این نامه آمده است: «در کشوری که هر کس از راه می رسد بسازبفروش می شود و مسئولین و نمایندگان آن به فکر نیروی انسانی نیستند نیروی انسانی آن تلف و عمر ساختمان هایش ۲۰ یا ۳۰ سال می شود. فقط بدانید که مقصر هستید.»
همچنین در این نامه نوشته شده است: «متاسفانه متولیان اصلی ساخت و ساز کشور (شهرداری ها، ادارات راه و شهرسازی و سازمان های نظام مهندسی) اهمیتی به زندگی ۲ میلیون کارگر ساختمانی نمی دهند.»
سه شنبه ۲۸ بهمن ماه، هشت کارگر ساختمانی در اصفهان در اثر سقوط آسانسور حمل بار کشته شدند و یک نفر آنها در حال حاضر در بخش ای سی یو بیمارستان الزهرا در اصفهان تحت درمان است. این کارگران به قصد خوردن ناهار سوار آسانسور ویزه حمل بار که تنها آسانسور قابل استفاده در ساختمان بوده، می شوند که در فاصله طبقات ۶ تا ۹ آسانسور سقوط می کند.
امیر مسعود حاجی رستم، رییس اداره بازرسی سازمان تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان روز ۲۹ بهمن ماه گفت: “مستندات نشان می دهد که در روز حادثه برای جابجایی کارگران هیچ وسیله دیگری غیر از بالابر حمل بار وجود نداشته است و کارگران تقصیری نداشته اند. به این معنی کارگران برای جابجایی در ان روز مجبور به استفاده از آسانسور حمل بار بوده اند.”
طبق نامه تشکل صنفی کارگران ساختمانیِ در سال ۱۳۹۲ ، ۱۰۰ کارگر جان خود در هنگام کار از دست دادند و ۱۵۰۰ حادثه کاری در بخش ساختمانی اتفاق افتاده است.