آتنا دائمی با «اعمال سلیقه شخصی بازجو» به هفت سال حبس محکوم شد
یک منبع آگاه به پرونده آتنا دایمی، فعال حقوق مدنی که اکنون در بند زنان زندان اوین به سر می برد به کمپین بین اللملی حقوق بشر در ایران گفت او با چهار اتهام به هفت سال حبس محکوم شده است. این منبع با اظهار اینکه «این حکم با سلیقه شخصی بازجو داده شده است» گفت: «آتنا هیچکدام از اتهاماتش را در دادگاه نپذیرفت.»
آتنا دائمی، زندانی ۲۷ ساله به اتهامات «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام، توهین به رهبری و مقدسات و اختفای ادله جرم» به هفت سال حکم در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه محکوم شده است. در حال حاضر وکیل خانم دائمی درخواست تجدید نظر داده است.
به گفته این منبع اگاه، مستنداتی که برای اتهامات او ارائه شده شامل نوشته های فیسبوکی، محتوای موبایل شخصی، شرکت در تجمعات اعتراضی علیه حکم اعدام و تجمعات اعتراضی نسبت به وضعیت کودکان کوبانی بوده است که برای آنها به هفت سال حبس محکوم شده است. این حکم از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب روز ۲۲ اردبیهشت ماه به خانم دائمی در زندان و وکیلش ابلاغ شده است.
آتنا دائمی، ۲۷ ساله، دارای مدرک دیپلم و شاغل در باشگاه ورزشی انقلاب، روز ۲۹ مهرماه ۱۳۹۳ توسط سازمان اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. دادگاه او روز ۱۴ اسفند ماه ۱۳۹۳ دادگاه انقلاب برگزار شد و روز ۲۲ اردبیهشت ماه طبق حکم این دادگاه به ۷ سال زندان محکوم شد.
این منبع نزدیک به خانواده که نخواست نامش فاش شود در خصوص مستندات اتهامات این دختر ۲۷ ساله به کمپین گفت: «به دلیل بعضی از جوک ها و آهنگ های از شاهین نجفی که در موبایلش پیدا کردند متهم به توهین به رهبری و مقدسات شد. غیر از اینها آتنا هیچ کار دیگری در رابطه این دو اتهام نکرده و بارها هم عذرخواهی کرده و گفته که اصلا قصد توهین نداشته است.»
این منبع ادامه داد: «در موبایل خیلی از مردم ایران ممکن است این آهنگ ها و جوک ها باشد اما متهم نمی شوند و به زندان نمی روند. در پرونده آتنا کاملا مشخص است سلیقه شخصی بازجو اعمال شده است.»
این منبع گفت: «آتنا همین طور به دلیل مخالفت با حجاب اجباری از طریق نوشته های فیسبوکیش و مخالفت با اعدام از طریق شرکت در تجمعات و همین طور شرکت در تجمعات اعتراضی به وضعیت کودکان کوبانی به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام محکوم شد.»
این منبع آگاه در مورد مستندات آخرین اتهام او «اختفای ادله جرم» به کمپین گفت: «در بازجویی ها از آتنا خواسته شده تا رمز ورود صفحه فیسبوک یکی از دوستانش که او هم زندانی است را بدهد. آتنا هم قسم خورده که فراموش کرده اما بازجویش معتقد است دروغ می گوید و خواسته آثار جرم را پنهان کند.»
این منبع در خصوص درخواست خانواده این زندانی از مقامات قضایی کشور گفت: «خانواده او امیدوارند که در دادگاه تجدید نظر پرونده او بر اساس عدالت، انسانیت و قانون بررسی شود نه بر اساس سلیقه شخصی. این دختر هیچ کار عمدی انجام نداده که مستحق چهار اتهام و هفت سال زندان باشد.»
او در خصوص وضعیت جسمی و روحی آتنا دائمی در زندان اوین گفت: «روحیه اش را کاملا از دست داده، آتنا خیلی امیدوار بود که تبرئه و آزاد شود اما الان با هفت سال حکم زندان روبه رو است. یعنی بهترین سال های زندگیش را باید در اوین بگذراند. آنقدر حالش بد است که خانواده اش برایش قرص آرامشبخش فرستاده اند.»
خانم دائمی به همراه چهار جوان دیگر به نام های امید علی شناس، علی نوری، آتنا فرقدانی و آسو رستمی در یک پرونده به صورت جداگانه بازجویی شدند. پس از مدتی پرونده آتنا فرقدانی از آنها جدا و به طور مستقل رسیدگی شد. کمپین از حکم چهار نفر دیگر بی اطلاع است.