در یک اقدام بی پرده غیر قانونی، کیان تاجبخش؛ پژوهشگر ایرانی – امریکایی، از حق تجدید نظر خواهی منع شد
۵ آبان ماه ۱۳۸۸ – کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران امروز اعلام کرد که مقامات قضایی مسئول پرونده کیان تاجبخش؛ جامعه شناس ایرانی – امریکایی که به ادعای براندازی نظام به ۱۵ سال زندان محکوم شده است، به وکیل وی اجازه تشکیل پرونده تجدید نظر خواهی را از طرف او نداده اند که نقض قانون در ایران تلقی می شود.
کیان تاجبخش در دادگاه بدوی در روز ۲۸ مهرماه به ۱۵ سال زندان محکوم شد. طبق قوانین در ایران، متهم ظرف مدت ۲۰ روز می تواند با تشکیل پرونده، تقاضای فرجام خواهی کند. در ده روزی که از صدور حکم اولیه کیان تاجبخش می گذرد، مقامات قضایی بطور مکرر مانع شده اند که وکیل وی تشکیل پرونده بدهد.
به گفته یکی از منابع نزدیک به خانواده تاجبخش، مقامات در جواب اعتراض وکیل تاجبخش به او می گویند که”این قانون ماست و ما خودمان می توانیم با آن هر کاری بکنیم.”.
هادی قائمی؛ سخنگوی کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران در این زمینه گفت: “قوه قضائیه بی پرده قوانین خود را زیر پا می گذارد. با این کار، مقامات به صراحت تائید می کنند که بازداشت، دادگاهی کردن و صدور حکم برای تاجبخش، منشاء کاملا سیاسی داشته است. ”
هادی قائمی تاکید کرد که “اینگونه برخورد خودسرانه با قانون، نشان می دهد که حاکمیت قانون در ایران هیچ معنایی ندارد.”
کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران از رئیس قوه قضائیه؛ صادق لاریجانی، خواست که فورا پرونده تاجبخش را بررسی کند و بخاطر نقض قوانین در این پرونده، دستور تشکیل یک دادگاه تجدید نظر بی طرف را صادر کند.
تاجبخش به همراه صدها متهم دیگر در دو ماه گذشته در یک “دادگاه نمایشی” محاکمه شد. سازمان های حقوق بشر این دادگاه ها را بخاطر عدم رعایت هر گونه آئین دادرسی و حداقل معیارهای بین المللی عدالت محکوم کردند.
کیفرخواست علیه تاجبخش که در تاریخ دوم شهریور ماه در دادگاه قرائت شد، در بردارنده اتهاماتی است که علیرغم اینکه دادستانی هیچ مستندانی در اثبات آنها ارائه نکرد، بر اساس آنها، تاجبخش گناهکار شناخته شد . اتهامات تاجبخش بر اساس کیفر خواست عبارتند از: اقدام ضد امنیت کشور از طریق عضویت در شبکه اینترنتی مربوط به گری سیگ عضو سازمان سیا و عناصر بیگانه درجهت تحریک مردم به آشوب و اغتشاش در انتخابات ریاست جمهوری، جاسوسی و ارتباط با عناصر بیگانه علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، قبول سمت مشاوره بنیاد برانداز سوروس در ایران در جهت طراحی براندازی نرم علیه نظام جمهوری اسلامی ایران، فعالیت تبلیغی علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران از طریق شرکت در تجمعات غیرقانونی و ایجاد شبهه جعل و تقلب در نتیجه انتخابات و سلب اعتماد عمومی نسبت به حاکمیت و مراجع رسمی کشور، اخلال در نظم عمومی از طریق بلوا و آشوب و حرکات غیرمتعارف و ایجاد ترس و وحشت در جامعه.