رزاقی: ایجادشبکه همکاری اولویت فعالان حقوق بشر ایرانی
سهراب رزاقی، فعال جامعه مدنی و پژوهشگر در گفت وگو با رادیو زمانه به بررسی وضعیت حقوق بشر، سازمان های فعال در این زمینه و اقداماتی که برای بهبود وضعیت حقوق بشر در ایران صورت بگیرد پرداخته است. او در بخشی از این مصاحبه با اشاره به تاثیرات مثبت انتشار بیانیه از سوی سازمان های بین المللی حقوق بشر برای محکوم کردن موارد نقض حقوق بشر در ایران راه حل هایی را برای بهبود وضعیت کنونی به فعالان حقوق بشر ایرانی توصیه کرده است. رزاقی گفته است:
“جلب توجه افکار عمومی جهانی نسبت به مسالهی حقوق بشر در ایران، تاثیرگذار است. هیچکس نمیتواند تاثیرگذاری این نوع بیانیه ها یا موضعگیریها و اساسا طرح موضوع حقوق بشر ایران و نقض آن را نادیده بگیرد. اما نمیتوان کل فعالیتهای حقوق بشری در سطح جامعهی بینالمللی را در صدور بیانیه خلاصه کرد. هرچند نباید نگاهمان صرفا به بیرون باشد. یعنی در عین حال که انتظار داریم در بیرون اقداماتی صورت بگیرد، فعالان حقوق بشر در داخل نیز باید اقداماتی انجام بدهند.
فعالان باید از وضعیتی که در حال حاضر با آن مواجهاند و نوعی فرقهگرایی در میانشان حاکم است و فاقد شبکهی همکاری در داخل هستند، فاصله بگیرند. فعالان حقوق بشر در ایران باید سعی کنند مبنا را بر ایجاد یک شبکهی همکاری بگذارند و حقوق بشر را در موضوعات خاصی خلاصه نکنند وبه بسط آن بپردازند .
حقوق بشر را به صورت یک مجموعه ببینند و به همهی قسمتهای آن توجه داشته باشند. همچنین تلاش کنند که حقوق بشر را از یک گفتمان حاشیهای به گفتمان مسلط و عمومی جامعه تبدیل کنند. به این هم نیاز داریم که در میان فعالان حقوق بشر، سازمانهای حقوق بشری و مردم ارتباط وجود داشته باشد. نه این که این حلقهی ارتباطی میان آنان وجود نداشته باشد.”
برای خواندن این مصاحبه به صورت کامل اینجا کلیک کنید.