عمادالدین باقی و همه کسانی که خودسرانه بازداشت شده اند، آزاد کنید!
بازداشت مدافع حقوق بشر؛ عماد الدین باقی که از نظر سلامتی مشکل دارد، زندگی او را تهدید می کند
نگرانی از شکنجه و اعدام بازداشت شدگان برای اثبات ادعای مداخله تحریک آمیز عوامل خارجی
۸ دی ماه ۱۳۸۸ – کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط مدافع پیشتاز حقوق بشر؛ عماد الدین باقی و همه روزنامه نگاران و اصلاح طلبان بازداشت شده در روز هفتم دی ماه و بیش از هزار نفر از مردمی شد که در جریان حملات خشونت بار به معترضین در روز عاشورا بازداشت شدند. ا
باقی یکی از مطرح ترین مدافعین حقوق بشر در ایران است که از نظر بین المللی بارها از طریق دریافت جوایز متعددی از جمله جایزه سال ۲۰۰۹ میلادی مارتین انالز مورد قدردانی قرار گرفته است. عماد الدین بافی دچار بیماری قلبی و سیستم عصبی است که در دوران حبس قبلی که بخاطر مقالات خود و دفاع از حقوق بشر به زندان محکوم شده بود، بیماری های او بشدت وخیم شد. عمادالدین باقی از پیشگامان مخالف احکام اعدام است.
ارون رودز؛ سخنگوی کمپین بین المللی حقوق بشر در مورد این بازداشت ها تاکید کرد که “بازداشت عمادالدین باقی وخواهر شیرین عبادی، هم توهینی است به اصول اخلاقی جامعه حقوق بشر و هم چالشی است با جنبش رو به رشد حقوق مدنی در ایران.”
ارون در مورد بازداشت دکتر عبادی؛ خواهر شیرین عبادی گفت:” هیچ دلیلی برای بازداشت دکتر عبادی بجز مرعوب کردن شیرین عبادی وجود ندارد. از نظر ماهیت وجودی این بازداشت نوعی آدم ربایی به روش تبهکاران جنایی است.”
شیرین عبادی با صدور بیانیه ای در مورد بازداشت خواهر خود ، از قوه قضائیه خواستار تحقیق و تفحص پیرامون این بازداشت شد.
تعداد بسیار زیادی از روزنامه نگاران و فعالان سرشناس طی دو روز گذشته بازداشت شدند. از جمله بازداشت شدگان ابراهیم یزدی؛ وزیر سابق امورخارجه و دبیر کل نهضت آزادی، ماشاءالله شمس الواعظین؛ سخنگوی انجمن دفاع از مطبوعات، شاهپور کاظمی؛ برادر همسر میر حسین موسوی، بدرالسادات مفیدی؛ دبیر کل انجمن روزنامه نگاران، روزنامه نگاران: رضا تاجیک، نسرین وزیری، کیوان مهرگان و محمد جواد صابری، و منصوره شجاعی؛ از فعالان حقوق زنان، و فعالان سیاسی: علیرضا بهشتی، مرتضی حاجی، قربان بهزادیان نژاد، مصطفی ایزدی، محمد طاهری و حشمت الله طبرزدی هستند.
اطلاعات کمی در مورد مکان و شرایط نگهداری شهروندان بازداشت شده در روزهای اخیر منتشر شده است. در چنین شرایطی، کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران بر این باور است که ممکن است برای گرفتن اعتراف جعلی در تائید ادعای مقامات رسمی مبنی بر اینکه معترضین در روز عاشورا توسط دولت های خارجی تحریک شده باشند، همه آنها شکنجه شوند.
ارون رودز در این مورد تاکید کرد که “این امکان وجود دارد که بسیاری از این بازداشت شدگان مورد شکنجه قرار بگیرند وسپس در “دادگاه های نمایشی” محاکمه و به جرایمی که در جمهوری اسلامی حکم آنها اعدام است، محکوم شوند.”
کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران از مقامات جمهوری اسلامی ایران خواست که اجساد کسانی را که توسط نیروهای شبه نظامی و امنیتی در جریان اعتراضات کشته شده اند، فورا به خانواده هایشان تحویل دهند تا آنها بتوانند، در صورتی که هنوز امکان آن وجود داشته باشد، طبق مراسم مذهبی خود، عزیزانشان را به خاک بسپارند.
ارون در مورد مخالفت دولت با تحویل اجساد به خانواده ها گفت :” اینکه دولت مانع می شود که اجساد طبق قوانین اسلامی و سنت به خاک سپرده بشوند، تمام ادعای مقامات را که آنها حافظ قوانین مذهبی هستند،یکسره به سخره می گیرد.”