یک ترورمشکوک دیگر: ضرورت تشکیل یک کمیته مستقل تحقیق
نحوه اطلاع رسانی رسانه های دولتی ایران درخصوص بانیان ترور استادفیزیک دانشگاه تهران نگرانی های جدی را درخصوص ماهیت این قتل و نیز وضعیت رسیدگی به این پرونده ایجاد کرده است. از نخستین ساعات وقوع این رویداد، رسانه های دولتی همچون فارس، ایرنا، صداوسیما و ایسنا و روزنامه کیهان بدون آنکه هیچ تحقیقاتی روی پرونده این قتل صورت گیرد به انتصاب آن به کشورهای بیگانه و گروه های مخالف نظام پرداختند. درابتدا رسانه های رسمی اعلام کردند که یک دانشمندهسته ای ایران کشته شده و با متهم کردن دولتهای آمریکا و انگلیس ارتکاب به این عمل تروریستی را متوجه این دوکشور کردند. اما تنها چند ساعت پس از واقعه نگذشته بود که مشخص شد آقای علیمحمدی اساسا استادفیزیک بوده و هیچ ارتباطی با برنامه هسته ای ایران نداشته است. نه در حوزه تحقیقاتی و نه در حوزه کار حرفه ای. به علاوه در حالی که وب سایت های طرفدار دولت از او به عنوان استاد متعهد وانقلابی- لفظی که برای افراد هوادار دولت به کار برده می شود- یاد کردند، استاد علیمحمدی یکی از هواداران میرحسین موسوی کاندیدای معترض ریاست جمهوری ایران بود که چندی پیش درنامهای به رهبر ایران از وضعیت موجود انتقاد کرده بود.
در میان مقامات ایرانی علی لاریجانی رییس مجلس ایران تا آنجا پیش رفت که علیرغم نظرمسوولان قضایی ونیروی انتظامی مبنی براینکه هیچ سرنخی درخصوص کسانی که این ترور را انجام نداده اند وجود ندارد، آمریکا را مسوول این قتل معرفی کرد و خطاب به باراک اوباما گفت: “خیلی به حال شما باید تاسف خورد که از آن همه دعاوی انسان دوستانه و تغییرات، امروز همان چهره عقب افتاده جنگ طلبی و اقدامات تروریستی گذشته باقی مانده است.” علی لاریجانی به رئیس جمهوری آمریکا هشدار داد که “شما خوب می دانید این اقدامات کثیف از نظر عملیاتی سبک و ساده است و بد سرنوشتی را در این حرکت ماجراجوینه برای خود آغاز کرده اید و عملا اقدامات تروریستی را ترویج نموده اید.”
اقدام سراسری رسانه های طرفدار دولت و موضع گیری های سریع مقامات دولتی برای مقصر جلوه دادن کشورهای بیگانه در مورد تروری که هنوز در آن هیچ مضنونی دستگیر نشده ویا در مضان اتهام نیست شبهات بسیاری را درخصوص سیاسی بودن چنین اقدامی ایجاد کرده است.
«کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» با مشاهده وضعیت بررسی پرونده ترور یاد شده، نگران آن است که باتوجه به تشابه چنین اقدامی با برخی ترورهای کور سالهای دهه شصت و نیز برخی قتل های مشکوک ماه های گذشته این ترور آغازی بر پروژه بخش هایی از دستگاه های امنیتی اطلاعاتی برای ایجادناامنی و از بین بردن مخالفان خود باشد. با توجه به اینکه چنین حمله ای در نوع خود اگر نه بینظیر اما کم سابقه است. شاید اقدامات زیر بتواند اندکی از تقویت این شک و تردیدها بکاهد:
۱- باانجام تحقیقات مستقل برای پیدا کردن آمران و مجریان این جنایت اقدام کند.
۲- تحقیقات مستقلی درخصوص مرگ سیدعلیموسوی خواهرزاده میرحسین موسوی انجام بدهد.
۳- با توجه به ناتوانی قوه قضاییه در بررسی پرونده بمب گذاری حرم آیت الله خمینی، به رسیدگی درمورداین حرکت تروریستی که می توانست به کشته شدن افراد غیرنظامی منجر شود بپردازد.
۴- پرونده قتل برخی از کشته شدگان بعد از انتخابات همچون پرونده قتل نداآقاسلطان را که هنوز مسوولین و بانیان آن مشخص نشدهاند به یک کمیته مستقل تحقیق شامل نمایندگانی از نماینده خانوادههای کشتهشدگان، به علاوه نمایندهای از سوی وکلای برجسته حقوق بشر و نمایندگان جامعه مدنی بسپارد.
دولت ایران نباید فراموش کند که مقصرقلمداد کردن کشورهای بیگانه همچون آمریکا وانگلیس درخصوص دهها قتلی که پس از انتخابات در خیابان های شهر تهران و به اشکال مختلف رخ داده نمی تواند پاسخگوی افکارعمومی باشد و از دولت و قوه قضاییه ایران برای پیدا کردن مقصران این جنایت ها سلب مسوولیت نمی کند. ناتوانی قوه قضاییه ایران در شناسایی قاتلین خیابانی به افزایش نگرانی درخصوص هدایت شده بودن چنین اقداماتی خواهد افزود.
-لینک های دیگر:
– واکنش علی لاریجانی رییس مجلس ایران به ترور مسعودعلی محمدی
– مطلب دکتر احمدشیرزاد دوست دکترمحمدعلی در وبلاگ شخصیآش
– اظهارات یک خبرنگاردرخصوص مشکوک بودن این قتل درگفت وگو با صدای آمریکا (ویدپو-یوتوب)
– مطلب سایت تابناک در نسبت دادن این قتل به کشورهای بیگانه- اسراییل
–اطلاعیه دولت درخصوص این قتل
–