جمع آوری عکس از تجمعات خارج از کشور و ایجاد رعب در فرودگاه امام خمینی!
مسوولین فرودگاه امام خمینی تهران به صورت گسترده با جمع آوری تصاویر منتشر شده از تجمعات ایرانیان خارج از کشور- در محکوم کردن نقض حقوق و یا همراهی با مردم داخل کشور- به هنگام خروج برخی برخی شهروندان ایرانی که به کشورهای اروپایی وآمریکایی سفر می کنند، به صورت رندوم آنها را به اتاقی برده وپس از پرس و جو درمورد کشور وشهری که به آن سفر می کنند با مقایسه چهره آنها وعکس های موجود تلاش می کنند، به شناسایی آن دسته از شهروندان ایرانی که به چنین تجمعاتی می روند بپردازند.
چندین تن از کسانی که اخیرا از سفرتهران بازگشته اند به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفتند که در فرودگاه امام خمینی برای مقایسه چهره شان با عکسهای موجود ساعاتی را با دلهره واضطراب سپری کرده اند. یکی از این افراد که به تازگی از تهران بازگشته به کمپین گفت: «… بعداز اینکه چمدانهایم را به قسمت بار تحویل دادم، یک مامور ازمن خواست تا او را به سمت درب کناری وردوی همراهی کنم. درآنجا او مشاهده کرد افرادی پشت مانیتورنشسته اند وصدها عکس از افراد روی آن نقش بسته بود. نه عکس های پاسپورت بلکه عکس هایی از مردم در تجمعات مختلف. دریک عکس دختری مشتش را گره کرده بود ودر عکس دیگری پسری فریاد می زد.» به گفته این افراد مامورین هنگام خروج نه تنها اسم ایالت بلکه اسم شهر را نیز می پرسند و وقتی برخی افراد را به آن اتاق تطبیق چهرهها می برند بر اساس عکسهایی که از شهرهای مختلف جمع آوری کرده اند تلاش می کنند ببینند فرد مورد نظر در آن اجتماعات حضور داشته یا نه.
دریک مورد دیگر، یکی از افراد جوانی که برای چندهفته درایران سپری کرده است، هنگام ورود به کشور بعد از مهر زدن پاسپورت از او خواسته می شود همراه با یک مامور امنیتی به اتاقی برود. پس از آن به او می گویند که صفحه فیسبوک خود را باز کن. او که کاملا جاخوردبود می گوید صفحه فیس بوک ندارد. مامور با جستجوی اسم وی درفیس بوک می گوید که باید وارد فیس بوکت شوی. بعد از چنددقیقه که با مقاومت این جوان مواجه می شود به وی می گوید که هنگام بازگشت با مشکل مواجه خواهد شد. اگر چه هنگام بازگشت کسی مزاحمتی برای وی ایجاد نکرد.
اقدامات صورت گرفته که به منظورایجاد رعب و وحشت درمیان ایرانیان خارج از کشور و جلوگیری از حضور آنها در تجمعات صورت می گیرد، نقض آشکار حقوق شهروندی و نقض حریم خصوصی افراد به شمار می رود.
به گفته یک شاهد عینی، مقامات جمهوری اسلامی افرادی را به میان تجمعات مختلف در خارج از کشور می فرستند تا با گرفتن عکس از تجمع کنندگان آن را در اختیار مقامات ایرانی قراردهند. دریک مورد دیگر، یکی از جوانان تجمع کننده در یکی از تظاهرات مردمی در آلمان متوجه می شود که فردی به صورت پیاپی از صورت وی عکس می گیرد. او به سمت آن فرد می رود واز او می خواهد که عکس گرفتن را متوقف کند. وقتی او متوقف نمی شود، ببین فرد یاد و جوانانی که آن اطراف موضوع را دنبال می کردند برخودصورت می گیردکه درانتها پلیس همگی را دستگیر می کند. به دلیل اصرار جوانان بر اینکه عکسهایی که وی می گرفته برای مقاصدی غیر از مقاصد شخصی است، پلیس موبایل او را می گیرد و درکمال تعجب می بینند که صدها عکس از چهره افراد مختلف در تلفنهمراه وی بوده است.