احمدی نژاد از گروگان بودن سه آمریکایی در ایران پرده برداشت
شش ماه پس ازدستگیری سه آمریکایی، محمود احمدی نژاد در کمال ناباوری در مصاحبه ای تلویزیونی اعلام کرد که ایران ممکن است آماده تبادل آمریکاییهای یاد شده با ایرانیهایی باشد که در به گفته وی توسط آمریکایی ها در کشورهای دیگر دستگیر شده اند. احمدی نژاد در مصاحبهای با تلویزیون دولتی ایران گفته است که «ایرانیهای بسیاری در زندان آمریکا هستند. آنها توسط آمریکا درکشورهای دیگر دزدیده شده اند ویا اینکه آمریکا کشورهای دیگر را برای دستگیرکردنشان تحت فشار گذاشته است.»این درحالی است که طی هفته های گذشته مقامات ایرانی بارها از برگزاری دادگاه این سه تن خبر داده بودند. اما با اظهارات جدید محموداحمدی نژاد معلوم می شود که دولت ایران تلاش می کند از حضور این سه تن به عنوان اهرمی برای فشار روی دولت آمریکا برای آزادی افرادی که او نامی از آنها نبرده است استفاده کند.
با توجه به استقلال قوا و اینکه این سه تن در اختیار قوه قضاییه هستند، اظهارات محموداحمدی نژاد نشان می دهد که چگونه دستگاه قضایی ایران به سیاست آلوده شده است. چرا که اگر این سه نفر خطایی مرتکب خطایی شدهاند، باید دردادگاهی که شرایط استاندارد وبین المللی دادگاه های عادلانه و بیطرف را دارد محاکمه شوند و وکلای آنها باید بتوانند در دادگاه از آنها دفاع کنند. درغیراین صورت اینکه دولت ایران بخواهد به بهانه اینکه دولت آمریکا شهروندان ایرانی را می دزدد، از سه زندانی به عنوان گروگان استفاده کند، بهترین گواه آن است که که رابطه سیاست و دستگاه قضا در ایران چگونه است و چگونه برخی از افراد به راحتی قربانی تصمیمات سیاسی می شوند و مجبور می شوند ماهها و بلکه سالها را درزندان سپری کنند. نکته بسیار بدیع ماجرا این است که رییس دولت یک کشور، مانند دزدان دریایی نیست که چند نفر را بگیرند و در قبال آن بخواهد چیزی بگیرد. اگر ایالات متحده به نقض حقوق بشر می پردازد و یا بنابه گفته احمدی نژاد شهروندان ایرانی را در کشورهای دیگر دستگیر می کند دلیل آن نمی شود که ایران هم در پاسخ به نقض حقوق بشر بپردازد.
اظهارات محموداحمدی نژاد از این جهت ناباورانه است که به جای اینکه کشورایران با توجه به استانداردها و ارزشهای خود به عمل کردن در مورد این پرونده بپردازد ایالت متحده رابه عنوان الگوومدل خود قرارداده و تصمیم گرفته است که همان کاری را انجام بدهد که ادعا می کند دولت آمریکا انجام داده است. در واقع محموداحمدی نژاد با این اظهارات از ناصادق بودن ادعاهای خود در انتقادات از کشورهای غربی و ایالات متحده در نقض حقوق بشر درکشورهای دیگر پرده می بردارد. اگر چنانکه محموداحمدی نژاد گفته است دولت آمریکا به شهروندان ایرانی پرداخته است، این دلیل نمی شود که دولت ایران نیز از افراد بیگناهی که اشتباهی مرتکب شده و وارد خاک کشور شده اند به عنوان گروگان استفاده کند.
محموداحمدی نژاد که دولت دوم خود را با کشته شدن دهها تن از معترضان قانونی و دستگیرهای هزاران نفراز معترضان و همچنین نیروهای مخالف خود آغاز کرد با اظهارات یاد شده عملا نشان می دهد که چگونه دولت ایران برای منفعت و مقاصد سیاسی اصول و ارزشهای اولیه بین المللی را نادیده می گیرد و در مقام بلندپایه ترین مقام اجرایی کشور و با مداخله در روندقضایی رسیدگی به یک پرونده به صورتی نامتعارف از گروگان گرفتن تلویحی سه آمریکایی یاد شده سخن می گوید.
طی روزهای گذشته خانواده سه دستگیر شده آمریکایی به کرات از دولت ایران خواسته اند که از تبدیل این دستگیری به یک مساله بین دوکشور ایران و آمریکا خودداری کنند. آنها نگران آن هستند که مبادا یک مساله ساده که می توانست دریک فضای غیرسیاسی به راحتی حل شود در حال حاضر تبدیل به فرصتی شود برای دولت ایران تا به تسویه حساب گلایهها و نگرانیهای خود در رابطه با آمریکا بپردازد.
شان باویر، ساراشورد و جان فاتال ۳۱ ژانویه زمانی که درحالی کوهنوردی در کردستان عراق بودند از مرز ایران گذشتند. از زمان دستگیری این سه تن، خانواده آنها نتوانسته اند حتی یک تماس تلفنی با آنها داشته باشند. وکیل آنها مسعود شفیعی که از دادستان تهران اجازه کتبی برای ملاقات موکلانش گرفته نیز طی هفته های گذشته با درهای بسته اتاق مسوولان پرونده آنها مواجه شده و هیچ توفیقی در این زمینه نداشته است.