انتشارفیلم حمله به کوی دانشگاه: پلیس و نیروهای لباس شخصی مسوول مستقیم ضربوشتم دانشجویان
شبکه بیبیسی فارسی امروز به پخش ویدیویی اقدام کرد که توسط افراد حمله کننده به کوی دانشگاه درتاریخ ۲۵ خرداد (۱۵ ژوین۲۰۰۹) درجریان اعتراضات پس از انتخابات صورت گرفته است. این ویدیو که توسط حمله کنندگان گرفته شده است به صراحت حاکی از آن دارد که نیروهای پلیس و لباس شخصی در هماهنگی با یکدیگرشبانه به کوی دانشگاه حمله کرده و به وحشیانهترین شکلی به ضرب وشتم دانشجویان، توهین و دستگیری آنها اقدام کردند.
کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران از مسوولین ایرانی می پرسد که اگر با توجه به وجود چنین مدارکی معرفی خاطیان ونیروهای مسوول از جمله نیروهای پلیس و فرماندهان آنها از جمله عزیزالله رجب زاده فرمانده پلیس سابق تهران پس از هشت ماه دشواربه نظر می رسد، آیا نه به دلیل آن است که اراده ای برای برخورد با خاطیان وجود ندارد؟ آیا شایبه هماهنگی چنین حملهای با بالاترین نهادهای تصمیم گیری کشوراز جمله دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی برای انجام چنین حمله ای تقویب نمی شود؟ آیا عدم برخورد با افرادی که کوی دانشگاه را به خون کشیدند و بسیاری از دانشجویان را با صدمات روحی وجسمی فراوان رها کردند خود نقض صریح قانون
نیست؟
سرتیپ رجب زاده که هفته گذشته جای خود را به حسین ساجدی نیا داد، در ۲۰ مهر ۸۷ به جای احمدرضا رادان به فرماندهی پلیس پایتخت منصوب شد. این انتصاب بعد از آن صورت گرفت که سرتیپ رادان، به سمت جانشین فرماندهی کل نیروی انتظامی منصوب شد. حسین ساجدینیا، جانشین عزیزالله رجب زاده، پیش از این معاونت عملیات نیروی انتظامی را بر عهده داشت و قبل از آن، جانشین فرمانده انتظامی تهران بزرگ بود. با انتصاب حسین ساجدینیا به عنوان رییسپلیس پایتخت، سرتیپ “قاسم رضایی” فرمانده سابق مرزبانی نیروی انتظامی معاونت عملیات پلیس را برعهده گرفته است.
پیش از این مقامات پلیس هرگونه دخالت دراین حمله شبانه را تکذیب کرده بودند اما فیلم یاد شده نشان می دهد که نیروهای پلیس همراه با نیروهای لباس شخصی و بسیجی به صورت برنامه ریزی شده به این حمله اقدام کردند. این درحالی است که هشت ماه پس ازانتخابات نه تنها مجلس بلکه هیچ یک از مراجع قضایی پیگیری موثری درخصوص معرفی افراد یاد شده و کسانی که به این ترتیب به تضعیع حقوق دانشجویان پرداختند صورت نداده است.
دراوایل بهمن ماه سید محمدحسن ابوترابیفرد نایب رییس مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیته ویژه رسیدگی به پرونده کوی دانشگاه تهران در گفتوگو با سایت فردا اظهارکرد : با توجه به تاکیداتی که مقام معظم رهبری در مورد رسیدگی به حادثه کوی دانشگاه دانشگاه و برخود با عاملان این فاجعه داشتند، اراده جدی در بین مسولین برای این مسئله وجود دارد و پیگریهای کمیته ویژه مجلس نتایج بسیار مثبتی در پی داشته است. او درخصوص علت تاخیر قرائت گزارش کمیته ویژه رسیدگی به مسائل کوی دانشگاه در صحن علنی مجلس گفت: «با توجه به اینکه گزارش کمیته ویژه مجلس در مورد وقایع بازداشتگاه کهریزک در مجلس قرائت شد، گزارش کوی دانشگاه در فرصت بهتری به سمع و نظر نمایندگان خواهد رسید… گزارش کوی دانشگاه تهران همانند گزارش بازداشتگاه کهریزک صریح و شفاف است و پس از نتیجهگیری بهتر در صحن مجلس قرائت خواهد شد.» با این وجود معلوم نیست علیرغم معلوم بودن «صریح» و«شفاف» بودن این گزارش چه دلایلی از اعلام نتایج این پرونده و معرفی خاطیان ونیروهای پلیس و لباس شخصی خوانده نمی شود وافراد مسوول پاسخگو نگاهداشته نمی شوند.
این درحالی است که صدها نفری که به صورت خودسرانه دستگیر و درجریان دستگیری توسط همان نیروهای حمله کننده به کوی دانشگاه مورد بدترین آزارهای فیزیکی و روانی قرارگرفته اند در اسرع وقت در دادگاههای نمایشی دادگاهی و به سالها زندان محکوم شدند بدون اینکه از روال قانونی مربوط به دادگاه از جمله دسترسی آزاد به وکیل و هیات منصفه برخوردار باشند.