تفهیم اتهام کاوه کرمانشاهی و ۱۱ سال زندان برای ابوالفضل عابدینی
تمدید قرار بازداشت موقت کاوه کرمانشاهی؛ اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام تفهیم شد
قرار بازداشت کاوه کرمانشاهی، فعال حقوق بشر و عضو کمپین یک میلیون امضا به مدت یک ماه دیگر تمدید شده است. امروز، پانزدهم فروردین ماه دادگاه رسیدگی به پرونده کاوه قاسمی کرمانشاهی تشکیل شد و قاضی پرونده بدون حضور وی، اتهام او را فعالیت تبلیغی علیه نظام عنوان کرد. یکی از نزدیکان این فعال حقوق بشر به کمپین بین المللی حقوق بشر گفت: قاضی پرونده در پاسخ به وکیل این فعال حقوق بشر و خانواده ی وی علت تمدید قرار بازداشت را ادامه تحقیقات و نیاز به بررسی بیشتر پرونده ی وی عنوان کرده است. فرنگیس داودی مادر کاوه قاسمی کرمانشاهی تا کنون یک بار و در تاریخ ۱۱ اسفند سال گذشته با او ملاقات داشته و درخواست های وی برای ملاقات با فرزندش همواره با مخالفت و بی توجهی مقامات قضایی مواجه بوده است.
مصطفی احمدیان، یکی از وکلای کاوه قاسمی با اشاره به غیرقانونی بودن تمدید قرار بازداشت این فعال حقوق بشر گفت که موکل اش در مورد فعالیت تبلیغی علیه نظام تفهیم اتهام شده است. او از شرایط بازداشت کاوه ابراز بی اطلاعی کرد و از بی خبری مطلقی که در مورد وضعی پرونده ی وی وجود دارد، ابراز نگرانی کرد.
این فعال حقوق بشر از تاریخ ۱۴ بهمن با یورش ماموران امنیتی به منزل شخصی اش بازداشت شد و از این تاریخ با قرار بازداشت موقت تحت بازجویی قرار دارد و از هرگونه تماس با وکلا و خانواده ی خود محروم است. کاوه کرمانشاهی۲۵ سال دارد و دانش آموخته حقوق است. فعالیت های کاوه به عنوان مدافع حقوق بشر، به خاطر کیفیت، دقت و توجه شخصی او به زندانیان سیاسی و خانواده های آنها، در سطح وسیعی بخوبی شناخته شده است و بسیار مورد توجه قرار می گیرد. کاوه کرمانشاهی همچنین عضو سازمان دانش آموختگان ادوار تحکیم وحدت و کمپین یک میلیون امضا برای تغییر قوانین تبعیض آمیز است.
تایید حکم ۱۸ ماه حبس برای کاوه رضایی، فعال دانشجویی و عضو کمپین یک میلیون امضا
کاوه رضایی فعال دانشجویی و عضو کمپین یک میلیون امضا از ابلاغ حکم دادگاه تجدید نظر خود خبر داد. وی در وبلاگ شخصی اش نوشته است شعبه ۵۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران، حکم اولیه شعبه یکم دادگاه انقلاب کرج به مدت ۱۸ماه حبس را تایید کرده است. اتهامات رضایی اقدام علیه امنیت ملی از طریق تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی و همچنین توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی اعلام شده است. از جمله اتهاماتی که مصداق صدور این جرم قرار گرفته اند اعتقاد به فمینیسم، فعالیت در زمینه حقوق بشر و عضویت در تشکل هایی همچون انجمن اسلامی دانشجویان همدان و کمپین یک میلیون امضا و نیز همکاری با وبلاگ خبری انجمن اسلامی دانشجویان همدان، خبرنامه بوعلی سینا و انتشار مطالبی در سایت خبرنامه امیرکبیر عنوان شده اند.
کاوه رضایی شیرازی از دانشجویان اخراجی دانشگاه همدان بود که سال ۱۳۸۷ و در پی تماس های مکرر وزارت اطلاعات به ستاد خبری شهر هشتگرد از توابع کرج مراجعه کرده و بازداشت شد و پس از گذراندن ۹روز حبس با قرار وثیقه ۵۳ میلیون تومانی از زندان آزاد شد.
صدور حکم ۱۱ سال زندان برای ابوالفضل عابدینی
شعبه یکم دادگاه انقلاب اهواز، ابوالفضل عابدینی نصر، روزنامه نگار را به ۱۱ سال حبس تعزیری محکوم کرد. به گزارش هرانا دادگاه ابوالفضل عابدینی، خبرنگار مستقل و از مسئولین سابق مجموعه فعالان حقوق بشر را به اتهامات ارتباط با دول متخاصم (۵ سال)، عضویت در مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران(۵ سال) و تبلیغ علیه نظام از طریق مصاحبه با رسانه های بیگانه (۱ سال) حبس تعزیری محکوم کرده است.
به نوشته ی پایگاه خبری هرانا یکی از استنادات دادستان در خصوص اتهام عضویت در مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، کارت ویزیت عابدینی با عنوان «مسئول روابط عمومی مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران» عنوان شده است. این نخستین بار است که عضویت در مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران با حکم ۵ سال حبس تعزیری مواجه می شود و این امر نگرانی از صدور احکام سنگین مشابه برای سایر فعالان حقوق بشر که با اتهامات مشابه در زندان به سر می برند را افزایش داده است.
این حکم که در تاریخ ۹ فروردین ماه جاری به محمد اولیایی فر وکیل وی ابلاغ شده است در اواخر اسفندماه سال ۸۸ صادر شده است است مربوط به پرونده پیشین عابدینی است که به بازداشت وی در تیرماه سال گذشته و آزادی وی با تودیع وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی منجر شده است.
ابوالفضل عابدینی پس از بازداشت در ۱۱ اسفندماه سال گذشته در رامهرمز به سلول انفرادی در بند دو- الف سپاه در زندان اوین منتقل شد و به رغم گذشت بیش از یک ماه اتهامات پرونده ی جدید وی به وکیل او ابلاغ نشده است.
بی اطلاعی از وضعیت مهدی خدایی، فعال حقوق بشر
به رغم پیگیری های مستمر، از سرنوشت مهدی خدایی، همکار سابق مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران که در پی بازداشت جمعی فعالان حقوق بشر در ۱۱ اسفندماه گذشته بازداشت شده است، اطلاعی در دست نیست. اتهامات این فعال دانشجویی که از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به ۴ سال حبس تعزیری محکوم شده است اقدام علیه امنیت ملی از طریق برپایی تجمعات اعلام شده است. به گزارش هرانا، این فعال دانشجویی و حقوق بشر پس از بازداشت حداقل سه روز را به دلیل شکنجه و جراحات وارده در بیمارستان قمر بنی هاشم وزارت اطلاعات بستری شده است. دادگاه مهدی خدایی در اول بهمن ماه سال ۱۳۸۷ برگزار شده بود اما ابلاغ حکم وی بر خلاف ماده ۲۱۲ آیین دادرسی کیفری با تاخیر بیش از یک سال ابلاغ شده است.
مهدی خدایی در پی بازداشت گسترده فعالان حقوق بشر در اسفندماه گذشته به زندان منتقل شده است. این در حالی است که در طی چند ماه گذشته بیش از ۴۱ نفر از فعالان حقوق بشر بازداشت شده اند.