اتهام ارتباط با سازمان مجاهدین مضحک است؛ گفتگو با همسر مهدیه گلرو فعال دانشجویی
دادگاه رسیدگی به پرونده مهدیه گلرو، فعال جنبش زنان و دانشجوی محروم از تحصیل دانشگاه علامه نیز در روندی مشابه با دادگاه دیگر اعضای بازداشت شده شورای دفاع از حق تحصیل، بدون حضور وکیل و در شرایطی تشکیل شد که به او اجازه دفاع در خصوص اتهام «اتهام ارتباط و همکاری با منافقین (سازمان مجاهدین)» داده نشد. مهدیه گلرو در تماسی که پس از دادگاه با خانواده ی خود داشته اتهام ارتباط با مجاهدین را مضحک دانسته و از این که اجازه ی دفاع و نفی این اتهام به او داده نشده ابراز ناراحتی و نگرانی کرده است. اتهامات دیگری که دادگاه به این فعال دانشجویی وارد کرده است تبلیغ علیه نظام از طریق مصاحبه با رسانه های بیگانه و نیز تجمع و تبانی در ارتباط با جلسات شورای دفاع از حق تحصیل بوده است.
وحید لعلی پور همسر این فعال دانشجویی، ضمن ابراز نگرانی از روند غیرعادلانه ی دادرسی در پرونده ی گلرو، به کمپین بین المللی حقوق بشر گفت: “در دادگاهی که روز ۱۵ فروردین ماه به ریاست قاضی پیرعباسی، برای همسرم تشکیل شد به او اجازه دفاع از اتهام ارتباط با سازمان مجاهدین خلق داده نشد و ما نگرانیم که همان اتفاقی که برای مجید دری و ضیا نبوی رخ داد برای مهدیه هم اتفاق بیفتد. در جلسات دادگاه آنها هم گفته شده که نیازی نیست در مورد ارتباط با سازمان دفاع کنید اما هنگام اعلام حکم دقیقا بر همین اساس، پنج سال یا ده سال زندان تعیین شده است. در حالی که هیچ گونه ارتباطی بین مهدیه و این گروه وجود نداشته است و تفکرات همسرم هیچ گونه همسویی با این گروه ندارد. قضات دادگاه تنها با این فرض که شورای حق تحصیل از طریق سازمان مجاهدین خلق هدایت شده است چنین اتهامی را وارد کرده اند و این اقدام به نوعی بهانه برای سرکوب کسانی است که حق شان ضایع شده است.”
دادگاه مهدیه گلرو به شکل غیرعلنی و بدون حضور وکیل برگزار شده است و به خانواده و همسر وی اجازه حضور در دادگاه را نیافته اند. لعلی پور در خصوص روند برگزاری دادگاه و عدم حضور وکیل مدافع در دادگاه همسرش به کمپین گفت: “یک شب پیش از تشکیل دادگاه مهدیه تلفن زد و گفت که یکی از دوستانش که به دفتر رییس زندان زنان مراجعه کرده بود اسم او را در لیست کسانی که قرار بود دادگاهشان روز بعد تشکیل شود دیده بود. رسیدگی به پرونده ی همسرم بدون حضور وکیل، در دادگاهی غیرعلنی و بدون اعلام قبلی به ما انجام شد. از آنجا که وکیل ایشان، آقای اولیایی فر، پیش از عید بازداشت شده و در خصوص پرونده ی مهدیه فعالیت خاصی نداشتند، از آقای رییسیان خواستیم که وکالت همسرم را بر عهده بگیرند. به محض اطلاع از شعبه رسیدگی کننده به پرونده همسرم به همراه ایشان به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب مراجعه کردیم که متاسفانه دادگاه ضمن برخورد نامناسب وکالت ایشان را نپذیرفت. در چنین شرایطی روز ۱۵ فروردین بدون اعلام قبلی مهدیه را به دادگاه آوردند. همسرم با این اعتقاد که اقداماتش در چارچوب قوانین جاری بوده است تمایلی به درخواست استمهال نشان نداد و از حضور وکیل در دادگاه محروم شد.”
مهدیه گلرو همچنین از امکان ملاقات حضوری با خانواده اش نیز محروم است. لعلی پور با اشاره به این که از زمان آزادی خود در دوم اسفندماه سال گذشته تا کنون تنها یک بار و با نامه دادستان برای ملاقات نوروزی موفق به دیدار با همسرش شده است گفت: “هر بار با بهانه های مختلف مانع از ملاقات می شوند. از آنجا که شناسنامه ی من و مهدیه در دست مسئولان بند ۲۰۹ است و حاضر به پس دادن شناسنامه های ما نمی شوند خود زندان اوین اعلام می کند که چون شناسنامه ندارید حق ملاقات ندارید. به رغم این که مدارک مستدلی مبنی بر این که مهدیه همسر من است از جمله مدرک شناسایی از جمله سند ازدواج را هم به همراه می برم و همراه با مادر و خواهر همسرم برای ملاقات می رویم اما به بهانه ی این که شناسامه ندارم مانع از ملاقات ما می شوند. ”
آخرین اخبار از وضعیت این فعال دانشجویی حاکی از ابتلای وی به بیماری عفونت روده ای بود. در این رابطه همسر وی به وضعیت نامناسب تغذیه و بهداشت در زندان اشاره کرد و عدم رسیدگی پزشکی مناسب را دلیل ایجاد این بیماری دانست: “بهداری زندان این بیماری ها را تمارض حساب می کند، رسیدگی درستی انجام نمی شود و غذای زندان هم مناسب یا به عبارتی قابل خوردن نیست.”
سابقه خبر:
مهدیه گلرو از فعالین دانشجویی و عضو شورای دفاع از حق تحصیل روز دوازدهم آذرماه گذشته با هجوم تعداد زیادی از ماموران امنیتی به منزل شخصی اش به همراه همسرش وحید لعلی پور بازداشت و به زندان اوین منتقل شدند. وحید لعلی پور که پیش از بازداشت هیچ گونه سابقه فعالیت سیاسی نداشته است، پس از گذراندن ۶۵ روز در بند ۲۰۹ که ۳۲ روز از این دوران را در سلول انفرادی سپری کرد آزاد شد. اتهامات لعلی پور نیز همچون اتهامات همسرش تبلیغ علیه نظام، تجمع و تبانی و ارتباط با سازمان مجاهدین عنوان شده است. مهدیه گلرو پیشتر نیز به یک سال حبس تعلیقی به مدت ۵ سال محکوم شده بود. مدنی همچنین از اعضای فعال کمیته دفاع از حقوق شهروندی ستاد مرکزی مهدی کروبی در جریان انتخابات ریاست جمهوری اخیر بود. در حال حاضر ضیاء نبوی، مجید دری، شیوا نظرآهاری، پیمان عارف و مهدیه گلرو اعضای دربند شورای دفاع از حق تحصیل هستند. ضیاء نبوی و مجید دری، دو عضو دیگر شورای دفاع از حق تحصیل، پیش تر در همین شعبه دادگاه به ترتیب به ۱۵ و ۱۱ سال حبس تعزیری محکوم شدند.