کاوه کرمانشاهی: چهار ماه زندان وبلاتکلیفی در زندان انفرادی
کاوه قاسمی کرمانشاهی، از اعضای کمپین یک میلیون امضا در کرمانشاه و عضو سازمان حقوق بشر کردستان در اعتراض به وضعیت بلاتکلیف خود دست به اعتصاب غذا زده است. یکی از نزدیکان کاوه در این خصوص به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت پس از ۴ ماه و در حالی که بازجویی از کاوه کرمانشاهی به پایان رسیده است وی همچنان در وضعیت بلاتکلیف در زندان انفرادی نگهداری می شود و تا کنون چندین بار از سوی بازپرس پرونده و مسئولان امنیتی به وی و خانواده اش وعده تبدیل قرار بازداشت او به وثیقه داده شده اما مقامات قضایی از آزادی وی خودداری می کنند.
مقامات قضایی چندی پیش اعلام کردند که کاوه با سپردن وثیقه ای به میزان ۱۵ میلیون تومان آزاد خواهد شد. روز یک شنبه هفته گذشته و همزمان با اجرای احکام اعدام برای چند تن از فعالان کرد با آزادی کاوه مخالفت شد و سرانجام روز پنج شنبه ۳۰ اردیبهشت ماه مسئولان اعلام کردند که وثیقه کاوه به میزان ۵۰ میلیون تومان افزایش یافته است. کاوه کرمانشاهی در اعتراض به این شرایط یک هفته را در اعتصاب غذا به سر برده است و هم اکنون در شرایط نامناسب جسمی قرار دارد. او همچنان از سوی بازجویان پرونده تحت فشارهای شدید روحی و روانی قرار دارد و هنگامی که اجازه تماس تلفنی وی با خانواده داده شده است، وی اقدام به شکستن اعتصاب غذایش نموده است.
این فعال حقوق بشر در طی مدت بازداشت خود از تماس با خانواده محروم بوده است و تنها دو بار ملاقات حضوری داشته که در آخرین بار خانواده کاوه وضعیت او را نامناسب و نگران کننده خوانده بودند. کاوه از نظر حقوقی نیز در وضعیتی بلاتکلیف است و وکلای او تا کنون اجازه ملاقات با او و یا مطالعه پرونده وی را نداشته اند.
پیشتر کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران با صدور بیانیه ای بازداشت کاوه کرمانشاهی و اعمال فشار بر مدافعان حقوق بشر کردستان را محکوم کرده بود. هادی قائمی؛ سخنگوی کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران در مورد کاوه گفت :”کاوه کرمانشاهی یکی ازفعالان مهم و تحلیلگر حقوق بشر و یکی از معدود مدافعان حقوق بشری است که هنوز با شجاعت تمام به مستند سازی نقض حقوق بشر به روشی علمی می پردازد.” هادی قائمی تاکید کرد که “کاوه مرتکب هیچ جرمی نشده و بازداشت او ظاهرایک اقدام پیشگیرانه است که مقامات در ایران برای جلوگیری از زیر دره بین بردن اقدامات احتمالی آنها علیه اعتراضاتی که بنظر می رسد در ۲۲ بهمن به جریان خواهد افتاد، در پیش گرفته اند.”
در جلسه دادگاهی که ۱۵ فروردین ماه سال جاری و بدون حضور کاوه تشکیل شد، قاضی پرونده اتهام او را فعالیت تبلیغی علیه نظام عنوان کرد وقرار بازداشت او به مدت یک ماه دیگر تمدید شد. علت تمدید قرار بازداشت کاوه در این مرحله ادامه تحقیقات و نیاز به بررسی بیشتر روی پرونده وی اعلام شده بود. مادر کاوه در ملاقات حضوری که با وی داشت وضعیت او را نامناسب توصیف کرد.
کاوه کرمانشاهی از تاریخ ۱۴ بهمن ماه با یورش ماموران امنیتی به منزل شخصی اش بازداشت و از این تاریخ با قرار بازداشت موقت تحت بازجویی و فشارهای روانی شدید قرار داشته، از هر گونه تماس با وکلای پرونده اش محروم است. کاوه کرمانشاهی۲۵ سال دارد و دانش آموخته حقوق است. فعالیت های کاوه به عنوان مدافع حقوق بشر، به خاطر کیفیت، دقت و توجه شخصی او به زندانیان سیاسی و خانواده های آنها، در سطح وسیعی به خوبی شناخته شده است و بسیار مورد توجه قرار می گیرد. کاوه کرمانشاهی همچنین عضو سازمان دانش آموختگان ادوار تحکیم وحدت و کمپین یک میلیون امضا برای تغییر قوانین تبعیض آمیز است.
چندی پیش نیز جلال اقوامی سخنگوی سازمان حقوق بشر کردستان بازداشت شد و پس از یک هفته در روز ۲۹ اردیبهشت ماه آزاد شد. بازداشت او در وادامه تلاش برای انحلال سازمان حقوق بشر کردستان صورت گرفته است و او پیش از این بارها از سوی نیروهای امنیتی احضار و بازجویی شده بود.
محمد صدیق کبودوند، از موسسان سازمان حقوق بشر کردستان نیز از دیگر فعالان اجتماعی و حقوق بشری کردستان است که از خردادماه ۱۳۸۶ تا کنون به دلیل فعالیت های حقوق بشری خود در زندان به سر می برد و دادگاه وی را به تحمل ۱۰ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم کرده است.
هادی قائمی در مورد وضعیت مدافعان حقوق بشر در ایران گفته بود:” جمهوری اسلامی ایران به طرز اسف باری الزامات بین المللی خود را برای حفاظت از مدافعان حقوق بشر نقض می کند و نهادهای جامعه مدنی و دولتی در سطح بین المللی باید خواستار آزادی فوری کاوه قاسمی و همه مدافعان حقوق بشری باشند که خودسرانه در ایران بازداشت شده اند.”