تبعیدزندانیان سیاسی، روش جدید فشاربرخانوادههای زندانی: وضعیت مجیددری درزندان درگفتوگو با برادرش
[audio:https://chrifa.wpengine.com/wp-content/uploads/dorri..mp3|titles=Majid Dorri’s Brother Spoke With Campaign]
وبلاگ/مصاحبه: مجتبی دری، برادر مجید دری، فعال دانشجویی درباره صدور حکم تبعید برادرش به شهر ایذه به کمپین بین المللی حقوق بشردرایران گفت:« اصلا متن حکم مجید را به ما ندادند که بخوانیم، ولی حکم اش در ابتدا دو تا پنج سال زندان بود. اتهاماتی که مطرح کردند، شرکت در تجمعات و ارتباط با سازمان منافقین است، ما چنین حکمی را قبول نداشته و نداریم و مجید هم طی نامه های زیادی به تمام مسئولین انزجار خودش را نسبت به گروهک ها خصوصا منافقین اعلام کرده و گفته است هیچ گاه جزو گروه، گروهک و حزبی نبوده و این تهمت، مخصوصا ارتباط با منافقین به وی نمی چسبد.»
مجید دری، عضو شورای دفاع از حق تحصیل از سوی دادگاه تجدیدنظر به شش سال حبس تعزیری،محکوم شده بود. دادگاه بدوی، این فعال دانشجویی را که در جریان وقایع پس از انتخابات، در تاریخ اول تیرماه برای نخستین بار بازداشت شد را به ۱۱ سال حبس محکوم کرد. دری دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی، پیش از این به شش ماه، محرومیت از تحصیل، محکوم شده بود. این دبیر کمیته دانشجویی صیانت از حقوق شهروندی، دومین بار در تاریخ ۱۸ تیرماه در قزوین بازداشت و در کیفر خواست قرائت شده از سوی نماینده دادستانی در جریان دومین دادگاه موسوم به رسیدگی به متهمان اغتشاشات اخیر با اتهام نفاق مواجه شد.
مجید دری و وکیل مدافع وی در دادگاه این اتهام را رد کردند. مجید دری به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» از طریق شرکت در تجمعهای غیرقانونی به تحمل یک سال حبس تعزیری و هم چنین به سبب آن چه از سوی دادگاه، ارتباط با سازمان مجاهدین خلق عنوان شده به ۶ سال زندان محکوم شده است که از این ۶ سال، پنج سال آن را باید در زندان شهر ایذه بگذراند.
مجتبی دری افزود: «با وجود این که مجید فرد بسیار مقاومی است، ولی بعد از صدور این حکم از لحاظ ر وحی وضعیت اش خوب نیست. آدم هر قدر هم مقاوم باشد، در برابر یک سری از حرف ها ناراحت می شود. البته او با توجه به این که اگر از برخوردهایی که داخل زندان با او می شود صحبت کند، بیش تر تحت فشار قرار می گیرد و ملاحظه شرایط پدر و مادر پیرم را نیز می کند از فشارهایی که در داخل زندان متحمل می شود صحبت نمی کند، ولی او کم خونی و میگرن دارد ۲ ماه در انفرادی بوده و از ۱۸ تیر ۱۳۸۸ تا کنون به او مرخصی نداده اند. من باز هم تاکید می کنم خود مجید و خانواده ما هر گونه ارتباط با حزب، گروه و گروهک مخصوصا گروهک منافقین (مجاهدین خلق) را رد می کنیم.»
طی ماه های گذشته علاوه بر مجیددری چندین زندانی دیگر نیز با تبعید وگذراندن بخشی از مدت زندان خود درشهرهای غیرمحل سکونتشان مواجه شده اند.
مجتبی دری همچنین به کمپین گفت: «هیچ گونه سندی برای اثبات این مساله (رابطه با سازمان مجاهدین خلق) نیست. مجید فقط با چند تن از دوستانش در انجمن حمایت از دانشجویان محروم از تحصیل فعالیت می کرد، چند بار مقابل دانشگاه و نهادهای وابسته به آموزش عالی تجمع کرده بود ولی اصلا در آن مقطعی که مطرح کردند، محل کارش بوشهر بود و در تهران حضور نداشت.»
برادر این زندانی سیاسی ادامه داد: « حکم اولیه اش۱۱ سال بود، پرونده اش در مرحله تجدید نظر توسط اقای زرگر به ۶ سال حبس؛ یعنی یک سال زندان و ۵ سال تبعید به ایذه تبدیل شد. در حال حاضر یکی از وکلای اش آقای اولیایی فر هم خودشان در زندان هستند. اگر این حکم، بر اساس اطلاعات داخل پرونده صادر شده باشد، حکم ناعادلانه ای است. ما حتی موقع تجدید نظر هم تصور نمی کردیم چنین حکمی صادر شود، جای تعجب است چون زمانی که دادگاه بدوی در شعبه ۲۰۶ با حضور آقای پیر عباس برگزار شد،خود قاضی در حضور دو وکیل پرونده به صراحت گفت:«در مورد اتهام محاربه چون مدارک کافی نیست، لازم به دفاع نیست از دو اتهام دیگر دفاع کنید.»
دانشجویانی که در دوره ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد، تحت عنوان دانشجویان ستاره دار از تحصیل محروم شدند، در تجمعهای خود، به سخنان محمود احمدی نژاد در جریان مناظرات تلویزیونی که ادعا کرده بود؛ در دوره ریاست جمهوری وی دانشجوی ستاره دار وجود ندارد، اعتراض کردند و مجید دری نیز از زمره دانشجویان معترض به این ادعا بود.