شیرین عبادی: نسرین ستوده تحت شدیدترین فشارهابرای اعتراف علیه خود است.
شیرین عبادی رییس کانون مدافعان حقوق بشر در ایران درمصاحبه با کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران با انتقاد از فشارهای روزافزون بر جامعه حقوق بشری در ایران از بازداشت نسرین ستوده انتقاد کرد و گفت که وی هم اکنون در زندان تحت شدیدترین فشارها برای اعتراف علیه خود است. شیرین عبادی به کمپین گفت: « طبق مصوبه مجمع عمومی سازمان ملل متحد دولت ها وظیفه دارند که از مدافعان حقوق بشر حمایت کنند و موجبات تسهیل کار آنها را فراهم بیاورند. این به خاطر اهمیتی است که به حقوق بشر داده می شود و کسانی که در این راه فعالیت می کنند. دولت ها حق ندارند جلوی فعالیت های حقوق بشری را بگیرند بلکه باید کمک هم بکنند.»
خانم عبادی افزود: « متاسفانه در ایران شرایط به گونه ای شده که کار کردن برای حقوق بشر تبدیل به یک خطر عمده شده است. هر کس صحبت به حقوق بشر می کند متهم به همدستی با غرب و گرفت کمک های مالی از غرب می شود و کسانی که برای حقوق بشر کار می کنند در معرض انواع مخاطرات هستند. الان می بینیم که خانم نسرین ستوده به علت فعالیت های حقوق بشری در زندان هستند و تحت فشار برای اینکه علیه خودش صحبت بکند.»
هفته گذشته شیرین عبادی برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۰۳ درنامه ای به رئیس کانون بین المللی وکلا با شرح وضعیت دو تن از وکلای مدافع حقوق بشر به نام های نسرین ستوده و ومحمداولیایی فر که هم اکنون در بازداشت به سر می برند خواستار واکنش این کانون به فشارهای وارده به این دو وکیل دادگستری توسط مقامات جمهوری اسلامی شد.
وی در این نامه خوستار تلاش برای آزادی وکلای یاد شده شد. خانم عبادی نوشته است: « به اطلاع میرساند که در تاریخ ۱۳ شهریور ماه ۱۳۸۹ خانم ستوده وکیل دادگستری و مدافع حقوق بشر به علت دفاع از موکلین خود و هم چنین فعالیتهات حقوق بشری اش با صدور قرار بازداشت، زندانی شد و تا این تاریخ در سلول انفرادی بسر می برد و بر خلاف قوانین ایران، حق دسترسی به وکیل و ملاقات با خانواده از جمله فرزند سه ساله اش از وی دریغ شده است و طبق اخبار واصله از زندان، تحت فشار و تهدید است که علیه خود اعترافات غیر واقعی نماید.»
رییس کانون مدافعان حقوق بشر افزوده است: « هم چنین آقای محمد اولیائی فرد، وکیل دیگری که از مدافعین شناخته شده حقوق بشر است و سالها برای لغو مجازات اعدام نوجوانان فعالیت میکرده نیز به یک سال حبس محکوم شده و هم اکنون در شرایط نامناسبی دوران محکومیت خود را سپری میکند.
خواهشمندم به هر طریق ممکن نسبت به دستگیری همکاران در بند خود اعتراض کرده و توجه دولت جمهوری اسلامی ایران را به لزوم استقلال و آزادی بیان وکلاء جهت اجرای عدالت جلب نموده و از امکانات بین المللی خود برای آزادی وکلای زندانی در ایران استفاده نمائید.»