وکیل نظرآهاری: صدوروثیقه نشانه خوبی است، علی الاصول حکم صادرشده ومنتظر ابلاغ آن هستیم
[audio:https://chrifa.wpengine.com/wp-content/uploads/Sharif_Sep_14_10.mp3|titles=Sharif_Sep_14_10]
به دنبال آزادی شیوا نظر آهاری «دبیر کمیته گزارشگران حقوق بشر» محمدشریف وکیل وی به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که صدور وثیقه برای موکلش را نشانه خوبی می داند و افزود که وی و خانواده هم اکنون در انتظار حکم دادگاه بدوی به سر می برند. شریف به کمپین گفت دفاعیات در دادگاه توسط موکلش خانم نظراهاری به خوبی انجام شده است اگر چه امکان پیش بینی در خصوص حکم عملا وجود ندارد.
شیوا نظرآهاری، فعال حقوق بشر که برای دومین بار از تاریخ ۲۹ آذرماه سال ۸۹ بازداشت شده و در زندان اوین به سر می برد، روز یکشنبه ۲۱ شهریور ماه سال جاری با قرار وثیقه ۵۰۰ میلیونی به صورت موقت از زندان اوین آزاد شد.
وی در دادگاه با اتهام محاربه روبه رو شده بود. اگر چه خانواده و خود شیوانظراهاری اتهامات را رد کرده بودند. وکیل وی نیز پیشتر به کمپین گفته بود که هیچ مدرکی که دال بر اثبات چنین اتهامی باشد در پرونده وجود ندارد. وی پس از آزادی شیوا نظر آهاری از زندان در خصوص آخرین وضعیت پرونده وی به کمپین چنین گفت: «دومین جلسه محاکمه او شنبه هفته گذشته برگزار شد و تا به حال باید حکم دادگاه بدوی صادر شده باشد. ما منتظر ابلاغ حکم هستیم. حکم دادگاه بدوی باید صادر شود و در دادگاه تجدید نظر قاطعیت پیدا کند. یعنی پس از رویت حکم صادره است که مراحل بعد از آن تعیین می شوند مثل اینکه آیا نیازی هست به رای صادره اعتراض کرد یا نه.»
آقای شریف در خصوص رای احتمالی دادگاه گفت: « شیوا نظرآهاری اکنون به قید وثیقه آزاد است و همینکه با توجه به مراجعات مکرر مادرش قرار وثیقه صادر شد، نشانه خوبی است اما چیزی که من می توانم بر اساسش سرنوشت یک پرونده را پیش بینی کنم قانون است که باید عرض کنم چنین پیش بینی هایی در این قبیل پرونده ها عملا امکان پذیر نیست. »
محمد شریف جلسه دادگاه را چنین شرح داد: «شیوا با روحیه بسیار خوبی در دادگاه حضور پیدا کرد. روند رسیدگی پرونده در دادگاه هم که یک روند معمولی است. من یک لایحه دفاعی تنظیم کرده بودم که آن را در دفتر دادگاه ثبت کردم. یک سلسله پرسشهای شفاهی هم در دادگاه پاسخ داده شد و آخرین دفاع هم از شیوا اخذ شد. »
شیوا نظرآهاری متولد سال ۱۳۶۳ همچنین فعال حقوق کودکان کار و عضو انجمن زنان تارا، کمپین یک میلیون امضابرای برابری و وبلاگ نویس است که از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در رشته مهندسی عمران هم محروم شده است. وی در دوران حبس خود بیش از ۱۰۰ روز را در سلول های انفرادی گذرانده است و با اتهاماتی چون تبانی و اجتماع برعلیه امنیت ملی، اخلال در نظم عمومی و تبلیغ علیه نظام روبه رو است.