فریده غیرت، وکیل ژیلا بنی یعقوب: حکم این روزنامه نگار جایی در قانون ندارد
به دنبال صدور حکم یک سال زندان و ۳۰ سال محرومیت ژیلابنی یعقوب از روزنامه نگاری، فریده غیرت وکیل وی به کمپین بین المللی حقوق بشردر ایران گفت که اساسا مجازاتی چون ۳۰ سال محرومیت از کار در قانون وجود ندارد و معلوم نیست مبنای چنین حکمی چیست.
صدور حکم یاد شده برای ژیلا بنی یعقوب در دادگاه بدوی طی ماه های گذشته موردبحث محافل حقوقی قرار داشته است با این وجود تایید آن دردادگاه تجدید نظر بار دیگر توجهات را به کیفیت رسیدگی به پرونده های سیاسی و مطبوعاتی را در دادگاه های مرتبط جلب کرده است. با توجه به سن خانم بنی یعقوب عملا این حکم به منزله محکومیت مادام العمر یک روزنامه نگار از حرفه اش می باشد.
خانم بنی یعقوب که چند روز پس از انتخابات دستگیر و ۶۰ روز را در زندان گذراند درشعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر استان تهران به یکسال حبس تعزیری و ۳۰ سال محرومیت از روزنامه نگاری محکوم شده است .
فریده غیرت، وکیل این روزنامه نگار با تاکید بر اینکه موکلش یک روزنامه نگار است و جز فعالیت کاریش هیچ خلافی دیگری نکرده است به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: «متاسفانه علیرغم تقاضای ما برای تجدید نظردوباره این حکم تایید شد و عجیب این است که اصلا مجازات ۳۰ سال محرومیت از کار را در قانون نداریم و معلوم نیست که آقایان بر مبنای کدام قانون این حکم را صادر کرده اند. نکته مهم این است که اگر این روزنامه نگار تخلفی کرده باشد که البته من به عنوان وکیل تخلفی جز انجام کار روزنامه نگاری نمی بینم، باید حکمی متناسب با تخلف داده می شد. در قانون داریم که اگر به طور مثال پزشکی تخلف کند مجوز طبابت او تا مدتی لغو می شود اما محرومیت به مدت ۳۰ سال که به معنای عمر آدمیست را تا به حال نداشتیم و اساسا جای در قانون ندارد.»
این وکیل درباره پرونده موکلش گفت :«خانم بنی یعقوب روزنامه نگار و وقایع نگار است. و در طول سال های زندگیش به جز روزنامه نگاری کار دیگری نکرده اما متاسفانه در سال های گذشته نیز سه بار در مظان این اتهام قرار گرفت. شعبه ۱۳ و ۱۵ دادگاه انقلاب و ۱۸ دادگاه عمومی تهران ایشان را به همین اتهام تحت تعقیب قرار دادند که من در آنموقع هم وکیلشان بودم و با توضیحات ما قضات در هر سه دادگاه قانع شدند و رای بر برائت او داده شد . اما در محاکمه سال گذشته این روزنامه نگار که کمی پس از انتخابات دستگیر شده بود او را دوباره به جرم نوشتن محاکمه کردند که من دوباره در آن دادگاه اظهار کردم پرونده خانم بنی یعقوب اعتبار امر مختومه را پیدا کرده است یعنی دیگر نباید مجددا این پرونده رسیدگی شود، قبلا شده و حکم به برائت او هم داده شده است اما توجهی به این صحبت ها نشد و شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب او را به یک سال حبس تعزیری و ۳۰ سال محرومیت از روزنامه نگاری محکوم کرد.»
خانم غیرت با اظهار اینکه تنها مرحله ای که برای تجدید نظر دوباره باقی مانده استفاده ازبند «طرق فوق العاده رسیدگی»است، گفت: « البته گاهی این مرحله برای رسیدگی مجدد پذیرفته می شود و گاهی هم نمی شود. شاید در این مرحله که ما سعی می کنیم آن را داشته باشیم تخفیفی صورت بگیرد هرچند در مرحله تجدید نظر هم فکر می کرد م حکم ۳۰ سال محرومیت و یک سال زندان مورد توجه قرار می گیرد و تعدیل می شود که در کمال ناباوری این اتفاق نیفتاد.»
ژیلا بنییعقوب در روزنامه هایی همچون همشهری، صبح امروز، آزاد، خرداد، فتح، نوروز و سرمایه به فعالیت داشته و سردبیری وب سایت کانون زنان ایرانی نیز در کارنامه وی است. این روزنامه نگار ایرانی در سال ۱۳۸۸ برنده «جایزه جهانی آزادی بیان» شد. ژیلا بنییعقوب همچنین در سال ۱۳۸۹ جایزه «آزادی بیان» سازمان گزارشگران بدون مرز را از آن خود کرد.