راه پیمایی مسالمت آمیز ۲۵ بهمن ماه: دو نفرکشته، بیش از صدها بازداشت شده و تعداد نامعلومی مجروح
بیش از بر اساس خبرهای که از سوی نهادهای رسمی اعلام می شود تا به حال دو نفر در راه پیمایی روز ۲۵ بهمن ماه جان خود را از دست دادند وحداقل ۱۵۰ نفر دستگیر شدند. .اولین فردی که به ضرب گلوله کشته شد و روز گذشته که انعکاس خبریش با موج وسیعی همراه بود، صانع ژاله، متولد سال ۶۳ و دانشجوی رشته نمایش دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهرا ن است.او از شهروندان کرد زبان اهل پاوه و اهل تسن بود که با تیر مستقیم مورد هدف قرار گرفت و پس از اعزام به بیمارستان به شهادت رسید.
دومین شهید راه پیمایی روز گذشته محمد مختاری، فرزند اسماعیل، ۲۲ ساله است که تا کنون اطلاعات بیشتری از او منتشر نشده است. کمپین نیز تاکنون نتوانسته است که صحت این خبر را که توسط منابع مختلف مطرح شده است تایید کند. محمد مختاری دیروز مورد اصابت گلوله قرار گرفت و امروز بر اثر شدت جراحت در بیمارستان درگذشت. این در حالیستکه خبرگزاری های رسمی کشور عوامل تیراندازی روز گذشته را منافقان و فتنه گران معرفی کرده اند.
اگرچه رسانه های رسمی کشور سعی دارند که با انتشار اخباری صانع ژاله را بسیجی معروفی کنند و هر دو شهید ۲۵ بهمن را مورد هدف گلوله منافقان عنوان کنند. اما دانشجویان دانشکده هنر با برگزاری تجمع خواهان محاکمه عوامل واقعی این جنایت شدند و عکس های از این دانشجوی شهید با مرحوم آیت الله منتظری و عکس های از او در تمرین های تئاتر را در اختیار سایت ها برای انتشار قرار داده اند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان، ایسنا، سردار رادان جانشین فرمانده نیروی انتظامی نیز در صحبت های رسمی روز گذشته خود با اشاره به اینکه فراخوان راه پیمایی ۲۵ بهمن از سوی آمریکا، انگلیس و اسرائیل خط دهی می شده و آنها با سران فتنه در تماس بودند گفت که روز گذشته به نیروهای پلیس نیز شلیک شده است. همچنین بر اساس خبرهای او ۹ نفر از ماموران امنیتی و مردم به سختی مجروح شده اند و ۱۵۰ نفر نیز بازداشت شده اند. این در حالیستکه به گفته شاهدان عینی و گواه تصاویر پخش شده از رسانه ها ماموران لباس شخصی، نیروی انتظامی و پلیس گارد ویژه به مردم با باتوم، چوب ، گاز اشک آور و شلیک گلوله برخورد کرده اند.
همچنین گزارش های تازه حاکی از بازداشت تعداد بیش از ۱۵۰ نفر اعلام شده را می دهد. به نقل از سایت دانشجو نیوز شب گذشته نیروهای یگان ویژه نیروی انتظامی به خانواده های بازداشت شده که در مقابل کلانتری ۱۴۸ انقلاب جمع شده بودند حمله کرده تا آنها را متفرق سازند. امروز صبح نیز ماموران دوباره به خانواده های که برای فرزندان بازداشت شده خود جلوی در کلانتری تجمع کرده بودند حمله کرده و بعضی از آنها را مورد ضرب وشتم قرار دادند. تا به حال از لیست اسامی بازداشت شده ها و محل نگهداری آنها خبری نیست.
در راه پیمایی روز گذشته تعداد زیادی از دانشجویان دانشگاه تهران و شریف بازداشت شده اند. به گزارش سایت دانشجونیوز، عارف بلند نظر دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف،احسان شفاهیان، دانشجوی متالوژی دانشگاه تهران و هشت تن از دانشجویان عضو انجمن اسلامی دانشکده فنی روز گذشته بازداشت شدند که تا به حال خبری از آنها در دست نیست.
همچنین روز گذشته، یک دانش آموز ۱۷ ساله در بابل به اتهام شرکت در تجمعات بازداشت شد. رامتین مقدادی،دانش آموز کلاس سوم دبیرستان و عضو ستاد جوانان مهندس موسوی در ایام انتخابات بابل دیروز در تجمعات حوالی خیابان مدرس این شهر بازداشت شد.
محسن برزگر و حسین ضامن ضرابی نیز دو دانشجوی دانشگاه انوشیروانی بابل، روز گذشته پس از خروج از دانشگاه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.
محسن برزگر از اعضای دفتر تحکیم وحدت دانشگاه، برای چهارمین بار است که پس از حوادث انتخابات ریاست جمهوری ۸۸ بازداشت شده است.
همچنین حسین ضامن ضرابی، عضو انجمن اسلامی و مسئول کانون شعر و ادب دانشگاه نوشیروانی بابل چندی پیش توسط کمیته انضباطی دانشگاه به یک ترم تعلیق با احتساب سنوات محکوم شده است.
بازداشت ها تنها به ۲۵ بهمن و روزهای قبلش ختم نمی شود بلکه امروز نیز شماری از دانشجویان بازداشت شده اند، شیما وزوایی، دانشجوی رشته فیزیک دانشگاه شریف امروز توسط مأموران امنیتی در محل کارش بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.
از دیگر بازداشت شدگانی که هویتشان تا به حال مشخص شده است، سید باقر اسکویی، رئیس شاخه جوانان حزب اعتماد ملی است که روز ۲۶ بهمن ماه در منزلش بازداشت شد. به نقل از وب سایت کلمه او پس از بازرسی منزلش بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است. باقر اسکویی فرزند شهید است و از فعالان سایق دفتر تحکیم وحدت و دبیر انجمن اسلامی علم و صنعت است که یک بار دیگر نیز پس از حوادث انتحابات ریاست جمهوری سال ۸۸ بازداشت شده بود.
سایت های اصلاح طلب هرکدام نام تازه ای از بازداشت شدگان دیروز و امروز را منتشر کرده اند، جرس از بازداشت علی رزاقی، مرتضی باقرزاده، امیر شیبانی، حسین احمد نژاد و فرزانه نجارنژاد در مشهد خبر داده است. رهانا نیز بازداشت امین سلمانیان، دبیر اسبق دانشجویان اصلاح طلب، محمد نور محمدی و مرتضی دیو سالار از فعالان دانشجویی دانشگاه قزوین و بازداشت ابوذر رستمی، دانشجوی رشته سینما دانشگاه هنر تهران در ۴ راه ولیعصر را منتشر کرده است. همچنین سایت دانشجونیوز در خبر تازه اش از دستگیری علی مرادی، دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشگاه شهرکرد و دو تن دیگر از دانشجویان این دانشگاه به نام های کوروش بنایی و رضا شاکری در روز ۲۶ بهمن خبر داده است. این دانشجویان در روزهای قبل تر به حراست دانشگاه احضار شده و در مورد فعالیت هایشان در فیس بوک و شبکه های اجتماعی مورد بازخواست قرار گرفته بودند.
دستگیری های روز گذشته فقط مختص دانشجویان نبوده و به خانواده آیت الله ها نیز کشیده شده است، به نقل از سایت دانشجو نیوز دیروز دو فرزند آیت الله بیات زنجانی به نام های مصطفی بیات و سوسن بیات در تهران توسط نیورهای امنیتی بازداشت شدند. روز گذشته در حالیکه فرزندان آیت الله بیات از منزل خواهرشان در تهران برای بازگشت به شهر قم خارج شدند، حوالی ایستگاه مترو صادقیه نیروهای امنیتی به سمت مردم یورش برده و اقدام به بازداشت دسته جمعی آنان نمودند که ایشان نیز در بین بازداشت شدگان بودند.
مصطفی بیات دانشجوی دانشگاه هنر و سوسن بیات دانشجوی رشته معماری در دانشگاه اصفهان هستند و هر دو در حال حاضر در اوین به سر می برند.
آیت الله بیات زنجانی در پی باخبر شدن از بازداشت فرزندش گفته است که برای آزادی فرزندانشان با نهادی تماس نخواهند گرفت و خواهان این است که به مانند سایر بازداشت شدگان سیر طبیعی مراحل بازداشت خود را ادامه بدهند چون خون فرزندان او از سایرین رنگین تر نیست.
همچنین شهربانو امانی، نماینده مردم ارومیه در مجالس پنجم و ششم بازداشت شد. به گزارش وب سایت کلمه هنوز از علت و محل نگهداری این نماینده مجلس اطلاعی در دست نیست. امانی در زمان انتخابات ریاست جمهوری یکی از منتقدان بود و گفته بود: «هیچ دولتی به اندازه دولت نهم از حمایت های ویژه نهادهای مختلف برخوردار نبوده است.» همچنین او از جمله نمایندگان مخالف لایحه « حمایت از خانواده» بود و گفته میشود امضای این نماینده سابق ارومیه در میان امضاهای احزاب اصلاحطلب برای درخواست راهپیمایی ۲۲ خرداد سال جاری بوده است.