اتحادیۀ اروپا باید ناقضان حقوق بشر را در لیست سیاه قرار دهد
آمریکا دادستان تهران و فرماندۀ نیروی شبه نظامی بسیج را مستقیما مورد تحریم قرار داد
۴ اسفند ۱۳۸۹ — کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران امروز گفت که مورد هدف قرار دادن آن دسته از مقامات ایرانی که به نقض فاحش حقوق بشرپرداخته اند، راهی موثر برای جامعۀ بین المللی است تا از طریق آن به بحران دامنه دار حقوق بشر در ایران پاسخ دهند.
کمپین از اضافه کردن نام دو تن از مقامات ایرانی به لیست ناقضان حقوق بشر توسط آمریکا و همچنین در خصوص دعوت شش عضو اتحادیۀ اروپا نسبت به اعمال تحریم های هدفمند علیه آن دسته از مقامات ایرانی که مرتکب تخلفاتی علیه حقوق بشر شده اند، استقبال کرد. کمپین مجددا از دولتهای سراسر جهان دعوت کرد تا چنین مقاماتی را در لیست سیاه خویش قرار دهند. طبق گزارشات، بریتانیا، فرانسه، آلمان، یونان، جمهوری چک، و هلند موافق تحریم های اتحادیۀ اروپا هستند.
کمپین همچنین دولت های کانادا، مالزی، امارات متحدۀ عربی، تایلند، و کلیۀ کشورهایی که مقامات ناقض حقوق بشر ایرانی ممکن است در آنها اموال خویش را نگهداری کنند و یا به آن کشور ها سفر کنند را تشویق کرد تا گامهایی در راستای مسدود کردن اموال این افراد و یا جلوگیری از مسافرت آنها به آن کشورها بردارند.
هادی قائمی، سخنگوی کمپین گفت: “در حالیکه شهروندان ایران و سراسر منطقۀ خاورمیانه برای حقوق خویش دست به اعتراض می زنند، تحریمهای اتحادیۀ اروپا بر علیه مجرمان به مردم ایران نشان خواهد داد که اروپا از مخمصۀ آنها مطلع است و تلاش در تغییر و بهبود اوضاع آنها دارد.”
وی گفت: “تداوم و وخیم تر شدن بحران حقوق بشر در ایران، اعضاء جامعۀ بین المللی را متعهد می سازد تا دست به اقداماتی بزنند که تاثیر اساسی داشته باشند و نمایانگر محکومیت اخلاقی اعمال جنایتکارانه باشند.”
در تاریخ ۷ مهر سال جاری، آمریکا هشت مقام ایرانی را تحت دستور اجرایی ۱۳۵۵۳ روی لیست سیاهی قرار داد که اموال افراد نامبرده را در آمریکا مسدود می کند و آن ها را از دریافت ویزای آمریکا محروم می کند.
امروز، ۴ اسفند ۱۳۸۹، کشور آمریکا دو نفر دیگر از مقامات ایران، دادستان عمومی تهران، عباس جعفری دولت آبادی، و فرماندۀ نیروی شبه نظامی بسیج در سپاه پاسداران، محمد رضا نقدی، را مورد هدف تعیین کرد.
دولت آبادی نقش محوری در سوء استفاده از قدرت قضایی برای محاکمات غیرمنصفانه و تحت تعقیب قراردادن فعالان و معترضان را به عهده داشته است و آنان را به حبس های طویل المدت و حتی اعدام محکوم کرده است.
هادی قائمی گفت: “کلیۀ کیفرخواست هایی که علیه معترضان در تهران اقامه شده اند به امضاء دولت آبادی رسیده اند. وی نقشی بلامنازع در پایمال کردن حقوق بازداشت شدگان داشته است.”
دولت آبادی همچنین در میان آن دسته از مقامات بالای جمهوری اسلامی ایران است که مسئول اعدام بی مهابای بیش از ۱۱۰ نفری هستند که از آغاز سال ۲۰۱۱ تا کنون اعدام شده اند.
هادی قائمی افزود: “۱۵۰۰ نفری که طی دو راهپیمایی مسالمت آمیز در ۲۵ بهمن و اول اسفند سال جاری به صورت خودسرانه دستگیر شده اند در خطر روبرو شدن با اتهامات ساختگی به سر می برند.”
سعید ملک پور، یک مهندس نرم افزار، که بهاتهام واهی ادارۀ یک وبسایت مستهجن و توهین به مقدسات اسلامی محکوم شده است در میان افرادی است که در نتیجۀ محاکماتی که دولت آبادی مسئولیت آنها را به عهده داشته است و به اعدام محکوم شده اند.
کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران همچنین پس از توصیۀ مورخ ۸ مهر ۱۳۸۹ کمپین، از مورد هدف قرار دادن محمدرضا نقدی توسط مقامات آمریکایی استقبال می کند. نیروی شبه نظامی بسیج تحت فرمان محمدرضا نقدی، از زمان انتخابات مورد مناقشۀ سال ۱۳۸۸، شامل تظاهرات ۲۵ بهمن و اول اسفند سال جاری، در خط مقدم خشونت و سرکوب علیه غیر نظامیانی که به دنبال استفاده حقوق انسانی خویش بوده اند قرار داشته اند. در تاریخ ۲۵ و اول اسفند سال جاری، تحت فرمان محمدرضا نقدی، نیروهای بسیج تظاهرکنندگان آرام را با باتون های برقی، زنجیرو چوب مضروب و مجروح ساختند.
تحت فرمان نقدی، فرماندهی نیروی بسیج همچنین به صورت بیرحمانه ای هزاران نوجوان فقیر و آسیب پذیر ایران را مورد سوء استفاده قرار داده و از طریق وعده و ایجاد انگیزه های مادی آنها را نسبت به عضویت در یک واحد نظامی که مرتبا مردم ایران را مرعوب و متوحش می کند فریب داده است.
قائمی گفت: “نیروهای بسیجی هم دیگران را مورد ظلم قرار می دهند و هم خود قربانی هستند؛ بچه سربازهایی که بار سنگین سیاستهایی غلط و جنایتکارانه را به دوش می کشند.”