یوسف عزیزی در واکنش به اعدام ۹ نفر در اهواز: عجیب است نظام جمهوری اسلامی در زمان کمتر از یکماه هم قاتل را پیدا می کند و هم حکم می دهد و هم حکم را اجرا کند
به دنبال اعلام خبری که وب سایت خبری العربیه به نقل از سایت اهوازنیوز مبنی بر اعدام ۹ تن از شهروندان اهوازی در تاریخ ۱۷ اردیبهشت یوسف عزیزی بنی طرف، دبیر کانون «مبارزه با نژاد پرستی و عرب ستیزی در ایران» که در حال حاضر مقیم لندن است به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت:« طبق خبرهایی که ما به سختی از رابطه هایما ن در اهواز گرفتیم، سه نفر در ملاعام و در سه راه حمیدیه به دار آویخته شدند که هر سه برادر به نام های علی حیدری(۲۵ ساله)، جاسم حیدری(۲۳ ساله) و ناصر حیدری(۲۱ ساله) بودند. این اعدام ها توسط شاهدان عینی دیده شده و هیچ شکی در آنهاست. اما ۶ نفر دیگر در زندان کارون اهواز به دار آویخته می شوند که کسی هنوز چیزی نمی داند. هنوز خانواده های آنها نیز جسد را ندیده اند و یا اصلا خبر نداشته اند که برای روز اعدام به زندان بروند. آنها نیز فقط همین خبر را شنیده اند.»
با این حال منابع خبری رسمی تنها نام هشت نفر از نه نفر اعلام شده به اعدام را ذکر کرده اند. یوسف عزیزی نیز اشاره کرد که از طریق رابط های خبری در اهواز نیز نام نفر نهم را به دست نیاورده اند. طبق خبر سایت اهواز نیوز، نام پنج نفر از ۶ اعدامی زندان کارون اهواز امیر معاوی، علی نعامی، امیر بدوی، احمد ناصری و هاشم حمیدی است.
یوسف عزیزی بنی طرف درباره اتهامات این ۹ نفر گفت: « برعکس منابع خبری رسمی ایران که جرم آنها را حمله به نیروی انتظامی و اعمال منافی عفت عمومی عنوان کرده اند به نظر ما و منابع محلی، سه برادری که در سه راه حمیدیه اعدام شدند از فعالان تظاهرات ۱۵ آوریل امسال در اهواز بودند مگر اینکه نظام جمهوری اسلامی به سازمان های حقوق بشری مستقل اجازه بدهند تا به ایران بروند و خلاف آن را ثابت کنند.آنها از بچه های محله ی ملاشیه بوده اند و ملاشیه اولین نقطه ای از اهواز بود که در آن تظاهرات ۱۵ آوریل شروع شد. ما فکر می کنیم که آنها از فعالان تظاهرات بودند و مردم را برای شرکت جمع می کردند و حالا دولت جمهوری اسلامی آنها را در ملا عام اعدام کرده تا بقیه را بترساند.»
مناطق عرب نشین اهواز و شهرهای اطراف روز ۱۵ آوریل امسال به مناسبت سالگرد تجمعاتی که در سال ۲۰۰۵ صورت گرفت دست به تجمع زدند که این تجمعات با کشته شدن تعدادی از افراد شرکت کننده در این تظاهرات و بازداشت تعدادی دیگری همراه بود. درجریان این ناآرامی ها امسال نیز تعدادی کشته، زخمی و یا بازداشت شدند.
شیرین عبادی، حقوقدان و برنده جایزه صلح نوبل در واکنش به تبعیضات موجود در مناطق یادشده به با ارسال نامه ای به کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل خواستار رسیدگی به حوادث اهواز شد و در جایی از نامه خود ر نامه خود خطاب به ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد نوشت: « نظر به اهمیت جغرافیایی استان خوزستان و باعنایت به اینکه ایرانیان عرب ساکن در آن منطقه از تبعیض های ناروا رنج برده و در شرایط نامساعدی به سر می برند، لذا احتمال یک نا آرامی گسترده در این قسمت از ایران وجود دارد.»
یوسف عزیزی بنی طرف به کمپین گفت: «من به عنوان دبیر کانون مبارزه با نژاد پرستی و عرب ستیزی در ایران می گویم که دولت ایران می خواهد از آن تظاهرات انتقام جویی کند. سه راه حمیدیه جایی است که هم اهوازی ها و هم اهل حمیدیه و هم اهل ملاشیه از آنجا رفت و آمد می کنند و با انتخاب این مکان برای اعدام سه برادر لابد می خواستند مردم هر سه منطقه را بترسانند تا دیگر تظاهرات نکنند. شش نفر دیگر نیز که در زندان کارون اعدام شدند کسی چه می داند، یا از زندانیان سیاسی سابق بوده اند و یا در همین جریان تظاهرات ۱۵ آوریل دستگیر و اعدام شدند.»
دبیر کانون مبارزه با نژاد پرستی و عرب ستیزی در ایران گفت: « منابع خبری رسمی گفته اند که سر برادری که در ملاعام اعدام شده اند اتهامشان حمله مسلحانه به نیروی انتظامی در یکی از ایست های بازرسی اهواز بوده است اما این را هیچ شاهد بی طرفی تایید نکرده است و متهمان وکیلی هم نداشته اند و دادگاه غیر علنی و پشت درهای بسته بوده است. عجیب است نظام جمهوری اسلامی در زمان کمتر از یکماه هم قاتل را پیدا می کند و هم حکم می دهد و هم حکم را اجرا کند درحالیکه حداقل این روند های قانونی باید چند ماهی طول بکشد.آخر همین طور که به راحتی کسی را اعدام نمی کنند وسریع حکم قطعی و اجرا نمی شود.»
یوسف عزیزی گفت: «در اهواز گاه بی گاه شاهد اعدام فعالان سیاسی هستیم، گاهی با اسم قاچاقچی ، گاهی با اسم متجاوز به عنف اعدام می شوند. دولت ایران تظاهرات مردم عرب اهواز را هیچ وقت تاب نیاورده است.»