وکیل زندانیان آمریکایی از شایعه اعتصاب غذای آنها خبر داد: نگرانی از وضعیت سلامت موکلانم جدی است
وبلاگ کمپین- به دنبال حضور نیافتن شان باوئر و جاش فتال در دادگاه روز ۲۱ اردیبهشت، وکیل متهمان آمریکایی در زندان به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که شایعه اعتصاب غذای موکلانش جدی است و به دادگاه نیاوردن آنها دلیل قانع کننده ای نداشت. مسعود شفیعی وکیل آنها در این خصوص به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: « من در حال حاضر می توانم این حرف ها ر ا در حد شایع تصور کنم چون هیچ خبری از آنها ندارم. ولی نیاوردن آنها در جلسه دادگاه شان کار درستی نبود. نیاوردن آنها دلیل قانع کننده و قانونی نداشت. بدتر اینکه هیچ کس هم جواب قانع کننده ای برای علت نیاوردن شان نداد.»
مسعود شفیعی با اشاره به شایع ها گفت: «یکی از علت های که شایع اعتصاب غذا آنها را تشدید می کند این است که آنها به دادگاه شان نیامدنده اند،کنسول سویس، خانواده ها و همین طور من به عنوان وکیل شان از آخرین جلسه دادگاه شان که چند ماه پیش بود تا به حال از آنها خبری نداریم. به دلیل رفع همین شبهات در لایحه ای که به قاضی و رییس قوه قضاییه نوشتم درخواست فوری دادم که من یا خانم سفیر یا هر دو بتوانیم شین و جاش را ببینیم تا از سلامت شان مطمئن شویم. همین طور در خواست کرده ام که پاسخ قانع کننده ای برای علت نیاوردن آنها در روز دادگاهشان اعلام شود.»
سه گردشگر آمریکایی به نام های سارا شورد ، شان باوئر و جاش فتال در مرز میان ایران و کردستان عراق در تاریخ ۸ مرداد ۱۳۸۸ در ایران دستگیر شدند و به جاسوسی و ورود غیر قانونی متهم شدند. در تاریخ ۲۳ شهریور یکی از آن سه نفر ، سارا شورد بعد از ماهها بودن در بند انفرادی با قرار وثیقه۵۰۰ میلیون تومانی آزاد شد اما هنوز دو نفر دیگر در زندان اوین به سر می برند در حالیکه در جلسه اخیر دادگاهشان روز ۲۱ اردبیهشت ماه نیز از زندان به دادگاه منتقل نشدند و اکنون شایع اعتصاب غذا وشکنجه آنها در حال قوت گرفتن است.
مسعود شفیعی که اعتقاد به بی گناهی موکلانش دارد به کمپین گفت: «در دادگاه اعتراض کردم که از سه جلسه دادگاه متهمان این دومین بار است که آنها از زندان به دادگاه منتقل نشده اند و فقط به همین دلیل دادگاه به تعویق افتاده است. این برای متهمان شکننده است، خدا را خوش نمی آید. آنها منتظر روز دادگاه شان بوده اند و می خواهند زودتر تکلیفشان روشن شود. زندان زیر نظر قوه قضاییه است و از دادگاهی که از چندین ماه پیش روزش مشخص شده انتظار می رفت که آنها را به دادگاه اعزام کنند.»
مسعود شفیعی با غیرقانونی دانستن بازداشت طولانی مدت آنها گفت: « به عنوان وکیل اعتقاد راسخ دارم که آنها بی گناه هستند و نمی دانم چرا این بنده خداها تکلیفشان زودتر مشخص نمی شود. تحت هیچ شرایطی آنها نمی توانند بیش از یکسال در زندان باشند. کف جرم جاسوسی یکسال تا ده سال زندان است ، به فرض اینکه آنها جاسوس باشند نمی توان بیش از یکسال آنها را در بازداشت نگه داشت.اگر مثلا به یکسال و دو ماه به حبس محکوم شدند آنوقت جواب دو ماه زندانی بیشتر را چه کسی می دهد؟ اینها ۲۲ ماهه که در زندان هستند، من به آمریکایی بودن آنها کاری ندارم. نمی توان این روند را به پای آمریکا ستیز بودن ما گذاشت. خدا را خوش نمی آید. آنها منتظر روز دادگاه شان بودند.»
وکیل جاش و شین با اظهار نگرانی خانواده های آنها گفت: « واقعا لطمه شدید ی به خانواده هایشان خورده است. با من که تماس می گیرند آرام و قرار ندارند،دارند دیوانه می شوند. من هم واقعا نمی دانم چه کار باید بکنم، گاهی وجدانم در عذاب است که کاری نمی توانم بکنم. یعنی کارهایم را می کنم ولی جواب درستی نمی گیرم. قاضی جواب درستی نمی دهد، هیچ کس پاسخگو نیست. ورود من به دادگاه همیشه با سختی و مشقت است ولی با وجود این سختی ها وقتی وارد دادگاه می شویم و ۶۰ پل را پشت سر می گذرانیم نهایتا این اتفاق ها می افتد که اصلا متهمان را به دادگاه نمی آورند.»
مسعود شفیعی گفت: « یکساعت زودتر به دادگاه رفتم چون در جلسه قبلی در خواست داده بودم قبل از شروع جلسه من بتوانم خصوصی جاش و شین را چند دقیقه ای ببینم و آنها هم همین درخواست را دفعه پیش در دادگاه داشتند و قاضی هم موافقت کرد. دیدن وکیل از ابتدایی ترین حقوق متهمان است.خود من اگر سارا شورد آزاد نبود که با او حرف بزنم چطور می توانستم تدارک دفاع را ببینم. اگرسارا و پرونده آنها نبود کاملا در نحوه ارائه دفاع دستم بسته بود. »