نگرانی خانواده محمدسیف زاده از وضعیت سلامتی او در زندان: انتقال به اوین و ناپاسخگویی مسوولان قضایی
همسر محمد سیف زاده، حقوقدان و از موسسان کانون مدافعان حقوق بشر با اظهار اینکه همسرش حدود یکماه پیش از زندان ارومیه به زندان اوین منتقل شده است، به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که اطلاعی در مورد پرونده وی ندارد. او از وضعیت سلامتی این وکیل برجسته ایرانی ابراز نگرانی کرد و گفت که بیماری دیسک کمر برای وی می تواند خطر جدی داشته باشد. طی ماه های گذشته بسیاری از زندانیان به دلیل شرایط نامناسب بهداشتی و یا مراقبت های پزشکی یا به بیماری های گوناگون مبتلاشده یا در صورت بیمار بودن با تشدید و وخامت بیماری شان مواجه شده اند.
فاطمه گلزار با اشاره به اینکه از وضعیت پرونده محمد سیف زاده هیچ اطلاعی ندارند، در خصوص اتهام همسرش گفت: « اتهام همسرم خروج از کشور به قصد اقدام علیه امنیت ملی است که همسرم به دلایل کاملا حقوقی این اتهام را نپذیرفتند. کسی که هنوز از کشور خارج نشده چطور می توان قصد اقدام علیه امنیت ملی او را توجیه و ثابت کرد. وی در خصوص پیگیری هایش از وضعیت پرونده گفت:« ما هیچ پیگیری نکردیم، مثلا از دادستانی. چون خود آقای سیف زاده تمایلی به این کار نشان ندادند.»
فاطمه گلزار به کمپین گفت: « یکماه پس از دستگیری آقای سیف زاده در ارومیه ایشان از اداره اطلاعات ارومیه به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شدند، در آنجا هم یکماه حبس بودند که حالا چند روزی است به بند عمومی اوین منتقل شده اند و ما منتظر ملاقات روز پنج شنبه هستیم تا او را از نزدیک ببینیم.»
محمد سیف زاده، حقوقدان و عضو هیات موسس کانون مدافعان حقوق بشر ۲۲ فروردین ماه امسال توسط ماموران امنیتی در ارومیه بازداشت و به اداره اطلاعات ارومیه منتقل شد. او پس از گذشت دو هفته از دستگیری توانست با خانواده اش تماس بگیرد. پسر این حقوقدان در ملاقات چند دقیقه ای پدرش در اداره اطلاعات ارومیه وضعیت جسمی او را در گفتگو با وکیلش نامناسب توصیف کرده و از لنگیدن یکی از پاهای پدرش اظهار نگرانی کرده بود.
فاطمه گلزار در خصوص وضعیت جسمی همسرش گفت: « کمی لاغر شده است. ما دو بار با او ملاقات داشتیم که یک بار ملاقات حضوری بود و بار دیگر ملاقات کابینی. درباره لنگیدن پاهایش باید بگویم که او دیسک کمر دارد و وقتی دچار فشار عصبی و خستگی می شود روی پاهایش هم تاثیر می گذارد و می لنگد. به نظر وقتی پسرم او را دیده در شرایط بد دیسک کمرش بوده است.» وی افزود: « فقط امیدوار هستیم که هر چه زودتر تکلیف پرونده آقای سیف زاده مشخص شود و ایشان هم به مانند بقیه زندانی ها به نزد خانواده ش برگردد. ما هیچ خبری از روند پرونده نداریم.»
محمد سیفزاده، وکیل و فعال حقوق بشری و عضو موسس کانون مدافعان حقوق بشر است آبان ماه سال گذشته از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب حکم ۹ سال حبس و ۱۰ سال محرومیت از وکالت را دریافت کرد و پروندهٔ او هماکنون در شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر در حال بررسی است. اتهامات وی در این پرونده، «تبانی و اجتماع به قصد برهم زدن امنیت داخلی»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و نیز «تاسیس کانون مدافعان حقوق بشر» عنوان شده است. در حال حاضر نیز او با اتهام خروج از کشور به قصد اقدام علیه امنیت ملی مواجه است.
این وکیل پس از انتخابات ریاست جمهوری ۸۸ عملا از به عهده گرفتن وکالت پرونده های سیاسی به دلیل فشار مقامات قضایی و اطلاعاتی محروم بوده است.
مرضیه نیک آرا، وکیل محمد سیف زاده چندی پیش پس از بازداشت او در ارومیه در گفتگوی با کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران از اتهام جدید موکلش گفت:« در شرایطی که فعالیت وکالت آقای سیف زاده محدود شده بود ایشان بیشتر کارهای تحقیقاتی می کردند.آقای سیف زاده در بازجویی های خود عنوان کرده اند که من در ارومیه کارهای تحقیقاتی می کردم. حالا پروژه تحقیقاتی درباره چه بوده من نمی دانم چون هنوز موکلم را ندیدم اما چیزی که از میان کلام بازپرس پرونده مشخص بود این بود که آقای سیف زاده در بازجویی های خود اعلام کرده اند برای پروژه تحقیقاتی تقریبا از ۲۰-۳۰ نفر افغانی در ارومیه تحقیق کرده اند.».