نگهداری در سلول انفرادی علیرغم پایان تحقیقات وبازجویی از اشکان ذهابیان
یک منبع نزدیک به پرونده اشکان ذهابیان از ملاقات این فعال دانشجویی و زندانی عقیدتی با خانواده اش خبر داد. به گفته وی در این دیدار پدرومادر وی با او ملاقات کرده اند. در این دیدار اشکان ذهابیان در مورد اتهاماتی که به وارد شده است به دلیل حضور ماموران سخنی نگفته است. با این وجود از سخنان وی بر می آید که بازجویی وی به پایان رسیده است.
منبع یاد شده به کمپین گفت: « علیرغم پایان یافتن بازجویی ها هنوز هم اشکان در سلول انفرادی است و نمی دانیم که چرا او را دراین وضعیت نگه می دارند؟ مقامات دادستانی و اطلاعات دائما از اینکه در خصوص پایان زمان بازداشت و یاطی مراحل قانونی پرونده اش حرف بزنند خودداری می کنند.» به گفته وی اشکان ذهابیان در این دیدار روحیه خوبی داشته و از وضعیت زندان خود نیز شکایت نداشته است. او به خانواده خود گفته است که نگران نباشند.
این منبع نزدیک به خانواده افزود: « همین که در این ۳۷ روز بازداشت دائما درانفرادی بوده و این بلاتکلیفی که برای اعلان اتهاماتش و وضعیت پرونده وجود دارد هم نگران کننده است هم اینکه صدمه زیادی به روحیه خانواده زده است چرا که دلیل قانونی برای ادامه چنین وضعیتی نمی بینند.»
کان ذهابیان خود را در حالی در ۱۲ اردیبهشت به مقامات قضایی معرفی کرد که برای اجرای حکم شش ماه زندان انتظار داشت به زندان بابل منتقل شود. مقامات امنیتی همچنین دیگر موارد از خانواده وی خواسته اند که با رسانه های جمعی صحبت نکنند واز اطلاع رسانی در مورد پرونده فرزندشان خودداری کنند.
زمینه خبر:
اشکان ذهابیان از پرونده ای برای بازداشت ۲۶ خرداد ۸۸ شش ماه حکم زندان داشته است. اتهام وی اخلال در نظم وتحریک مردم به تظاهرات و سازماندهی اعتراضات در دانشگاه مازندران عنوان شده است. بار دوم وی ۱۳ آبان سال ۸۸ دستگیر شد. اتهام او این بار اقدام علیه امنیت ملی از طریق تشکیل اتحادیه انجمن های اسلامی شمال کشور بود . بازداشت روز دوشنبه ۱۲ اردیبهش وی سومین بازداشت وی به شمار می رود. وی درجریان انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ عضو ستاد دانشجویی مهدی کروبی در شهر بابل بود. در جریان بازداشت های بعد از انتخابات توسط ماموران امنیتی به شدت مورد ضرب وشتم قرار گرفت و در یک مورد تا سه روز بیهوش بود. وی در دو دوره بازداشت یاد شده مجموعا یک ماه ونیم بازداشت را پشت سر گذاشت.
اشکان ذهابیان به علت فعالیت های دانشجویی ابتدا در سال ۸۷ به مدت یک ترم از تحصیل محروم شد و تنها ۴ روز پس از انتخابات توسط وزارت اطلاعات بازداشت شد. در حین دستگیری توسط نیروهای لباس شخصی موسوم به انصارحزب الله به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت. در حوادث ۱۳ آبان (روز دانش آموز) سال ۸۸ نیز به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به واسطه تشکیل انجمن های اسلامی شمال کشور برای بار دوم بازداشت شد. در آن زمان دادگاه انقلاب شهرستان بابل او را به طور غیابی به ۶ ماه حبس تعزیری محکوم کرد. در بهمن ماه سال ۸۸ در حالیکه همچنان در تعلیق از تحصیل به سر می برد، سرانجام بنا به نظر وزارت اطلاعات از تحصیل محروم و در نهایت در حالیکه ۱۰۹ واحد را گذرانده و تنها ۲۴ واحد (معادل یک ترم) از تحصیلش باقی مانده بود از دانشگاه.