هفت زندانی سیاسی به مرخصی آمدند؛ دهها زندانی عقیدتی همچنان در زندان بدون ومخالفت با تقاضای مرخصی آنها
هفت تن از زندانیان بند ۳۵۰ زندان اوین در تاریخ ۲۵ تیرماه به مناسبت جشن نیمه شعبان، که عید بزرگ شیعیان به حساب می آید برای چند روز به مرخصی آمدند. اما از زندان رجایی شهر کرج و زندان های شهرهای دیگر به هیچ زندانی سیاسی مرخصی تعلق نگرفت. هم اکنون صدها زندانی سیاسی در زندان اوین به سر می برند. بهاره هدایت، مهدیه گلرو، بهزاد نبوی، محسن میردامادی، فیض الله عرب سرخی، عبدالله رمضانزاده، جواد امام و مسعود لواسانی زندانیانی هستند که هر کدام برای چند روز به مرخصی آمده اند.
همچنین در ۲۵ تیرماه مریم مجد، عکاس- خبرنگاری که در تاریخ ۳۰ خرداد ماه بازداشت شد با قرار وثیقه تا زمان دادگاهش آزاد شد. این عکاس یک روز قبل از سفرش به آلمان برای عکاسی از جام جهانی فوتبال زنان ایران بازداشت شد.
بهاره هدایت و مهدیه گلرو از میان زنان زندانی سیاسی اوین هستند که پس از یکسال ونیم حبس با قرار وثیقه به مرخصی آمده اند. بهاره هدایت که در دی ماه سال ۸۸ بازداشت شد و به اتهام تبلیغ علیه نظام، توهین به رهبری و رئیسجمهور، تبانی و تجمع و اقدام علیه امنیت ملی محکوم به ۹ سال ونیم حبس تعزیری است با قرار وثیقه سنگین ۷۰۰ میلیون تومانی توانست برای چهار روز از زندان بیرون بیاید، همچنین مهدیه گلرو، دیگر دانشجوی زندانی زندان اوین که در آذر ماه ۸۸ بازداشت شد و به ۲ سال حبس تعزیری محکوم شده است با قرار وثیقه ۱۵۰ میلیونی مرخصی چهار روزه گرفت.
بهزاد نبوی، عضو بلند پایه سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران و نایب رئیس مجلس ششم که یک روز پس از انتخابات ۸۸ بازداشت و روانه زندان اوین شد و در دادگاه تجدید نظر به ۵ سال زندان محکوم شد اکنون به مرخصی چند روزه آمده است. فیض الله عرب سرخی، عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران در ۱۷ تیرماه سال ۸۸ به دنبال اتفاقات انتخابات بازداشت شد به اتهام تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد.
محسن میردامادی،دبیرکل جبهه مشارکت ایران اسلامی، که یک روز پس از انتخابات ۸۸ بازداشت شد به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام به شش سال حبس تعزیری و ۱۰ سال محرومیت از فعالیت در احزاب و مطبوعات محکوم شده است. عبدالله رمضان زاده، قائم مقام حزب مشارکت ایران اسلامی نیز که او هم یک روز پس از انتخابات ۸۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد به اتهام تبلیغ علیه نظام، اقدام علیه امنیت کشور و نگهداری اسناد طبقه بندی شده به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد.
جواد امام،رییس ستاد میرحسین موسوی در تهران ، دو روز پس از انتخابات ۸۸ در پارکینگ مجتمع محل سکونتش پس از ضرب و شتم ماموران بازداشت شد. او که یکی از جانبازان جنگ ایران و عراق است در تاریخ ۱۵ اردبیهشت ۹۰ به یکسال حبس قطعی محکوم شد.
مسعود لواسانی، روزنامه نگار و وبلاگ نویس اصلاح طلب که در تاریخ ۴ مهرماه ۸۸ در منزل مسکونیش بازداشت شد از سوی دادگاه تجدید نظر به ۴ سال و نیم حبس تعزیری محکوم شد. او از عارضه قلبی در رنج است.
با این حال جمع کثیری از زندانیان سیاسی که پس از انتخابات ۸۸ بازداشت شده اند علیرغم تلاش های خانواده شان و درخواست های خودشان از داخل زندان حتی یک روز هم موفق به دریافت مرخصی نشده اند، از جمله حسین رونقی، که با داشتن نسخه های پزشکی برای گرفتن مرخصی استعلاجی هنوز در زندان اوین است و یا احمد زید آبادی، مسعود باستانی، بهمن احمدی، فاطمه رهنما، ضیا نبوی، عبدالله مومنی، .. و بیشمار زندانی که دچار بیماری های حاد هستند و دارای پرونده های پزشکی برای خروج از زندان و درمان در یکی از مراکز پزشکی معتبر هستند.
جعفر دولت آبادی، دادستان تهران پس از انتخابات ۸۸ علیرغم تمام درخواست های مکرر خانواده های زندانیان برای درخواست مرخصی زندانیانشان تنها سکوت کرده است.