تبدیل قرار بازداشت دو آمریکایی به وثیقه و احتمال آزادی آنان پیش از سفر محمود احمدی نژاد به نیویورک
بعد از ۷۷۴ روز زندانی مسعود شفیعی روزگذشته خبر داد که با مراجعه حضوری به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر مطلع شده است که شعبه یاد شده قرار را تبدیل به وثیقه کرده است. روز گذشته محموداحمدی نژاد در مصاحبه خود با ان کوری از شبکه ان بی سی آمریکا گفت که این دو آمریکایی طی دو روز آینده آزاد خواهند شد. همچون سارا شورد دیگر آمریکایی که سال گذشته و یک هفته قبل از سفر محمود احمدی نژاد به نیویورک برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل از زندان آزاد و به آمریکا آمد، جاش فتال وشان باور هم زمانی خبر آزادی شان منتشر شد که محمود احمدی نژاد راهی سفری دیگر به شهر نیویورک است. محموداحمدی نژاد در مصاحبه خود گفته است که تصمیم ایران برای آزادی این دو به دلایل انسان دوستانه بوده است.
مسعود شفیعی، وکیل پرونده کوهنوردان آمریکایی یک روز پیش از اعلام خبر تبدیل قرار بازداشت موکلانش به قرار وثیقه با اعلام این خبر که از یک شنبه گذشته مهلت قانونی اعتراض به دادگاه بدوی موکلانش تمام شده است و شعبه تجدید نظر می تواند هر لحظه رای خود را درباره این پرونده اعلام کند به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت:« دیروز مهلت ۲۰ روزه تقاضای تجدید نظر تمام شد. حالا باید منتظر حکم ماند که می تواند همین فردا ابلاغ شود یا چند وقت طول بکشد.»
وکیل جاش و شین همچنین درخصوص زمان قانونی ابلاغ حکم دادگاه تجدید نظر هم گفت:« زمان خاصی ندارد. می تواند همان روز که به دادگاه تجدید نظر فرستاده شد حکم قطعی را بگیرد و یا حتی می تواند دو، سه ماه طول بکشد. مثلا پرونده برادران علایی همان روز که به شعبه تجدید نظر رفت رایش را گرفت و اعلام شد یا مثلا پرونده رکسانا صابر ی همین طور بود. حالا فقط باید منتظر شد.» علی رغم خبر تغییر قرار بازداشت به قرار وثیقه معلوم نیست که حکم دادگاه تجدید نظر چه بوده است.
تلویزیون ایران در تاریخ ۲۹ مرداد ماه اعلام کرد، جاش فتال و شان بائر از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب هر یک به سه سال حبس به دلیل ورود غیرقانونی و پنج سال هم به دلیل اتهام جاسوسی به زندان محکوم شده اند که در مجموع هر کدام مجبور به تحمل هشت سال حبس هستند. همچنین پرونده دیگر متهم این پرونده، سارا شورد که به دلیل بیماریش به قید قرار وثیقه سال گذشته آزاد شد و اکنون در آمریکا به سر می برد همچنان باز است.
مسعود شفیعی با اشاره به اینکه از نظر قانونی باید ۲۰ روز مهلت تجدید نظر طی شود تا دادگاه وارد پروسه تجدید نظر شود، در خصوص مراحل قانونی اعلام حکم گفت: « اغلب فکر می کنند تا وکیل تقاضای تجدید نظر بدهد باید دادگاه وارد عمل شود اما داداگاه از نظر قانونی موظف است ۲۰ روز صبر کند. روز ۳۰ مرداد ماه به من حکم اعلام شد که من هم روز پنجم یا ششم شهریور لایحه تجدید نظر خودم را به دادگاه ارسال کردم، دادگاه از نظر قانونی موظف بود که ۲۰ روز صبر کند. بعد از پایان این مدت شعبه صادر کننده رای پرونده را به دایره اجرا می فرستد و دایره اجرا متعاقبا پرونده را به یکی از شعبات تجدید نظر می فرستاد.»
مسعود شفیعی در با اظهار امیدواری از شکست رای موکلانش وپیش از آنکه موضوع تبدیل قراربه او گفته شود به کمپین گفت:« من اعتقاد دارم که موکلانم بی گناه هستند و یقین دارم که این رای خواهد شکست.»