ششم مهرماه تاریخ برگزاری دادگاه فرشته شیرازی و ادامه بیخبری از وضعیت او در زندان آمل
یک منبع آگاه در خصوص پرونده فرشته شیرازی، ۳۸ ساله، از فعالان حوزه حقوق زنان که در تاریخ شنبه ۱۲ شهریور ماه در شهر آمل دستگیر شد به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که دادگاه وی روز ششم مهرماه برگزار خواهد شد. به گفته وی علیرغم وعده های مسوولین قضایی مبنی بر اینکه پسرش با وی روز یک شنبه ملاقات کند، این ملاقات انجام نشد و بار دیگر به تعویق افتاد.
ماموران امنیتی طی روزهای گذشته منزل خانم شیرازی را تفتیش و وسایل شخصی او را با خود بردند. طی مدت بازداشت او توانسته است تنها یک بار با برادرخود برای زمان اندکی ملاقات کند ولی همچنان از ملاقات کردن افراد خانواده خود از جمله پسرش محروم است.
فرشته شیرازی، دانشجوی رشته مدیریت، از فعالین حوزه زنان است که که از فروردین سال ۸۷ در کمپین تغییربرای برابری نیز فعال بود. او طی دو سال گذشته به خاطر فعالیت هایش در سازمان های مدنی و یا مطالبی که در وبلاگ خود نوشته است چندین بار بازجویی شده است. احتمال می رود که فعالیت های وی در این حوزه موجب بازداشت وی شده باشد. به گفته منبع یاد شده وی از زمان دستگیری ممنوع الملاقات و از تلفن کردن به اعضای خانواده خود محروم بوده است. (لینک مرتبط)
یکی از برادران این فعال اجتماعی در سال ۶۲ اعدام شده بود و خانم شیرازی نیز در چندین نوبت یادداشت های شخصی خود را در این مورد نوشته است. به گفته منبع نزدیک به فرشته شیرازی، نکته نگران کننده در خصوص بازداشت و نگهداری وی وضعیت نامناسب زندان آمل است که هم از امکانات کمی برخوردار است و هم این که با توجه به نگهداری وی در میان مجرمان خطرناک اعضای خانواده وی در خصوص وضعیت وی نگران هستند. وی به کمپین گفت که زندان آمل از شرایط بسیار ناگواری برای زندانیان برخوردار است چرا که از ابتدا ساختمان آن برای زندان ساخته نشده است بلکه خانه ای مصادره شده بوده و در وسط شهر به نحوی که دور تا دور آن خانه است قراردارد. با تغییراتی که در داخل زندان به وجود آورده اند آن را به عنوان زندان استفاده می کنند. در این زندان زندانیان برخلاف زندان اوین از پختن غذا محروم هستند و تنها می توانند غذای زندان را مصرف کنند که از کیفیت بسیار نازلی برخوردار است. برخلاف زندان هایی مانند زندان اوین یا رجایی شهر امکاناتی همچون تجهیزات ورزشی یا کلاس های آموزشی دوره های بازگردانی هم در این زندان وجود ندارد.
زندان امل هم اکنون با اینکه ظرفیت آن حدود ۲۵۰ زندانی تخمین زده می شود، بیش از ۷۰۰ زندانی را درخود جای داده که همین موضوع باعث کاهش کیفیت زندگی می شود. به گفته منبع یاد شده از مجموعه زندانیان این زندان نزدیک به ۶۰ تن زن و بقیه مرد هستند. طبق گفته های زندانیان سابق به دلیل شرایط خاص زندان وقوع دعوا وضرب وشتم بین زندانیان بارها اتفاق می افتد. اکثریت متهمینی که در این زندان نگهداری می شوند جرائم مرتبط با مواد مخدر دارند و شامل زندانیان بومی و غیربومی است.