تصویب قطعنامه حقوق بشر علیه ایران با ۸۶ رای مثبت: چهارمین اقدام سازمان ملل در دو ماه و انزوای شدید ایران
کمیته سوم مجمع عمومی قطعنامه وضعیت حقوق بشر در ایران را با رای بالای ۸۶ مثبت و ۳۲ منفی تصویب کرد. ۵۹ کشور نیز به این قعطنامه رای ممتنع دادند. این چهارمین اقدام نهادهای سازمان ملل در زمینه بحران حقوق بشر ایران در دوماه گذشته می باشد.
نکته جالب توجه این است که رای سال گذشته کمیته ۷۸ مثبت، ۴۵ رای منفی و ۵۹ رای ممتنع بوده است. ثابت ماندن رای کشورهای ممتنع افزایش ۸ کشوربه کشورهای منتقد وضعیت حقوق بشر در ایران نشان دهنده افزایش نگرانی های جامعه جهانی در زمینه وضعیت حقوق بشر در ایران است. جواد لاریجانی در جریان جلسه کمیته سوم صحبت کرده است
در اوائل اکتبر دبیر کل سازمان ملل بان کی مون و احمد شهید گزارشگر ویژه گزارش های خود را منتشر کردند و کمیته حقوق بشر در ژنو هم تعهدات ایران در قبال میثاق نامه حقوق مدنی سیاسی دوره کرده و با گزارشی کاستی های فراوان انجام این تعهدات از سوی دولت ایران را مستند کرد. اهمیت این قطعنامه این است که نشان می دهد بحران حقوق بشر در ایران به یکی از بزرگترین دغدغه های جامعه جهانی درچنین مجامع تبدیل شده است که چهار گزارش و قطعنامه در طی دو ماه به عمق این بحران می پردازد.
مقامات ایرانی طی ماه های گذشته عملا با همکاری نکردن با مکانیسم های مختلف سازمان ملل متحد باعث شده اند که اجماع جهانی وسیع وجدی علیه عملکرد کشور در زمینه حقوق بشر و ناپاسخگویی و شفاف نبودن روندها و رفتارهای حکومت ایران شدت وقوت بیشتری بگیرد.
جوادلاریجانی رییس ستاد حقوق بشر ایران هفته گذشته در نیویورک به سر برد و در چندین جلسه مختلف شرکت کرد. برخی منابع نزدیک به مذاکرات سازمان ملل به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفتند که هیات نمایندگی ایرانی طی روزهای گذشته تلاش زیادی برای کم کردن تعداد کشورهایی که به قطعنامه امروز دوشنبه رای می دادند کرده بود ولی نتیجه رای گیری نشان می دهد که این تلاش ها نه تنها ثمربخش نبوده است بلکه امسال بر تعداد کشورهایی که به محکومیت وضعیت بحران حقوق بشر در ایران پرداختند بیشتر از سال گذشته است.