مهساامرآبادی برای اجرای حکم یک سال زندان به اوین رفت: «مسوولان ببینند حکم عادلانه است؟»
مهسا امر آبادی روزنامه نگار و همسر مسعود باستانی ۲۰ اردبیهشت ماه برای اجرای حکم یکسال حبس به زندان اوین فرستاده شد. مادر مهسا امر آبادی با اظهار اینکه هنوز از فرستادن ناگهانی دخترش به زندان در شوک است، به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت:« دیروز (سه شنبه۱۹ اردیبهشت) از دایره اجرای حکم به ما زنگ زدند وگفتند که مهسا باید خودش را صبح فردا معرفی کند. پرسیدم که آیا می خواهند او را به زندان بفرستند که جوابی ندادند. مهسا به همراه پدرش امروز صبح رفت وساعت یک ظهر او را به زندان فرستادند. مهسا که آمادگیش را داشت ساک وسایل و لباس هایش را هم با خودش برده بود. اما من هنوز گیجم و هنوز باورم نشده که او رفته است، فکر می کردم مثل بارهای قبل او دوباره برمی گردد. من حتی نتوانستم با او به زندان بروم و برای آخرین بار خداحافظی کنم.»
مادر مهسا امر آبادی در پاسخ به اینکه چطور پس از احضارهای متعدد مهسا این بار او به زندان منتقل شد به کمپین گفت:«چون قاضی دایره اجرای احکام تغییر کرده است ، قاضی جدید معتقد بود که مهسا باید به زندان برود.»
مهسا امر آبادی، روزنامه نگار در خرداد سال ۱۳۸۸ بازداشت شد و پس از دو ماه با قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی آزاد شد. او در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به اتهام اقدام تبلیغی علیه نظام از طریق مصاحبه و گزارش هایش به ۵ سال زندان که ۴ سال آن تعلیقی و یک سال آن تعزیری است، محکوم شد و این حکم عینا در دادگاه تجدید نظر نیز تایید شد. مصادیق اتهام امرآبادی حضور در جلسات قرآن خانوادههای زندانیان سیاسی، مصاحبه و نوشتن گزارش در روزنامهها، دیدار با مراجع تقلید مستقل و دفاع از حقوق همسر زندانیاش عنوان شده است. این روزنامه نگار یکبار دیگر نیز در تجمعات ۱۰ اسفند ۱۳۸۹ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد که پس از چند روز آزاد شد.
مسعود باستانی، همسر مهسا امرآبادی و روزنامه نگار که او هم در سال ۱۳۸۸ بازداشت شد به ۶ سال حبس و پرداخت ۳۶ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شد. او که در حال حاضر در زندان رجایی شهر کرج به سر می برد از زمان بازداشتش تا به حال به مرخصی نیامده است. مهسا امر آبادی اغلب با رسانه ها در خصوص وضعیت همسرش و دفاع از حقوق او گفتگو می کرد.
مادر مهسا امر آبادی با اشاره به اینکه بارها از دخترش خواسته اند تا عفو نامه ای را امضا کند ، گفت:« بارها قاضی پیشین دایره اجرای احکام خواسته بود تا مهسا عفو نامه ای را بنویسد اما مهسا می گفت اگر عفو نامه بنویسم یعنی اینکه اتهام های که به من زده اند را قبول کرده ام در حالیکه من جرمی مرتکب نشده ام و اتهاماتم را قبول ندارم. او هیچگاه راضی به نوشتن عفو نامه نشد.»
مریم امر آبادی در خصوص حکم دخترش گفت:« این حکم برای مهسا واقعا ظالمانه است. مهسا تمام فعالیت هایش قانونی بوده و در روزنامه های قانونی همین مملکت کار کرده است. تمام اتهام های که به او بسته اند مسخره و بی معنی است. مجرمان در این مملکت آزادند و بچه های که دلشان به حال مملکت می سوزد در زندان هستند.»
مریم امر آبادی در خصوص خواسته اش از مسولان قضایی ایران گفت:« خواسته من این است که مسولان یکبار دیگر این پرونده ها را بازنگری کنند. سه سال پیش دست های در میان بودند که می خواستند بحران در مملکت ایجاد شود. حالا اگر مسولان بخواهند این بحران در این مملکت بخوابد باید دوباره این پرونده ها را مورد بازنگری قرار بدهند و ببینند آیا حکم های صادر شده عادلانه است یا نه! به نظرم حکم های که برای این بچه ها صادر شده هیچکدام عادلانه نیست.»
مادر مهسا امر آبادی با اشاره به اینکه دیگر مهسا و مسعود یکدیگر را نمی توانند ببینند، گفت:« مشکل دیگر این است که مسعود، همسر مهسا در زندان رجایی شهرکرج است و خودش به زندان اوین رفته است. حداقل تقاضای ما این است که همسرش را به زندان اوین بفرستند تا لااقل آنها بتوانند هفته ای یکبار با یکدیگر ملاقات داشته باشند و این ظلم مضاعف دیگر بر آنها تحمیل نشود.»