انتقال ناگهانی ۵ زندانی محکوم به اعدام در زندان کارون اهواز به مکانی نامعلوم
یک فعال حقوق بشر مطلع به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که عصر روز شنبه ۲۰ خرداد پنج زندانی عقیدتی در زندان کارون اهواز به نام های عبدالرحمن حیدری، طه حیدری، جمشید حیدری ، منصور حیدری و امیر معاوی از بند عمومی به مکان نامعلومی منتقل شده اند. ماموران زندان به دیگر زندانیان گفته اند که این انتقال برای اجرای حکم اعدام این افراد انجام شده است.
به گفته منبع یاده شده معمولا نقل و انتقالات زندانیان از طریق ماموران سازمان زندان ها که مسوولیت اداره زندان را به عهده دارند انجام می شود. اما به گفته شاهدان عینی برای انتقال این افراد نیروهای گاردویژه نیروی انتظامی وارد بندی شدند که افراد یاد شده در آن نگهداری می شدند. به علاوه خودروهای نیروی انتظامی نیز وارد محوطه زندان شدند.
به گفته منبع یاد شده پنج زندانی عقیدتی یاد شده اهل شهرک ملاشیه شهر اهواز هستند که در فروردین ماه سال ۱۳۹۰ در جریان اعتراضات خیابانی بازداشت شدند و چندین ماه خانواده های آنان هیچ خبری از محل بازداشت آنها نداشتند: « بعد از چند ماه مقام های امنیتی اعلام کردند که این زندانیان سیاسی به قتل یک نیروی امنیتی دولتی محکوم شده اند. اتهامی که خانواده و نزدیکان این افراد آن را تکذیب میکنند. خانواده این ۵ زندانی که سه تن از آنها برادر میباشند ، اعلام کرده اند که از آنها تحت شکنجه اعتراف گرفته شده است و در جریان دادگاه از حق دادرسی عادلانه محروم بوده اند.»
در جریان اعتراضات ۲۶ فروردین ۱۳۹۰ در خوزستان، که سال روز وقوع ناآرامی هایی خیابانی در فروردین ماه سال ۸۴ دراین استان است گفته می شود که چندین تن کشته و دهها نفر بازداشت شدند. ناآرامی های سال ۱۳۸۴ زمانی آغاز شد که نامه ای منسوب به محمدعلی ابطحی که در آن زمان رییس دفتر رییس جمهور ایران، سیدمحمدخاتمی، بود منتشر شد که در آن بر تغییر ترکیب جمعیتی اعراب خوزستان مطرح شده بود. اگر چه دفتر ریاست جمهوری با تکذیب وجود چنین نامه ای آن را جعلی خواند اما اعراب خوزستان دربرخی از شهرهای این استان در اعتراض به آن به خیابان آمدند و در برخی موارد نیز درگیری با نیروهای انتظامی گزارش شده است.
گزارش های متعدد همچنین از اینکه در جریان تجمعات ۲۶ و ۲۷ فروردین ماه ۱۳۹۰ و در جریان درگیری نیروی های امنیتی- انتظامی با تظاهرکنندگان چندین تن کشته و دهها تن زخمی و همچنین بازداشت شده اند، خبر داده اند.
به گفته منبع یاد شده در اسفند ماه سال گذشته (۱۳۹۰) نیز ماموران امنیتی از اجرای حکم اعدام در ملا عام خبر داده بودند. اما این حکم اجرا نشد. فعال حقوق بشری که این خبر را در اختیار کمپین قرار داد گفت که با توجه به روندی که منجر به انتقال این زندانیان شده است این نگرانی وجود دارد که آنها به صورت مخفیانه و اعلام نشده اعدام شوند.
شهروندان عرب ساکن استان خوزستان طی سالهای گذشته نسبت به آنچه تبعیضهای دامنه دار و محرومیت از حقوق شهروندی خود می نامند تا کنون بارها دست به تجمع زده اند که در برخی موارد این تجمعات به خشونت گراییده شده است. فعالان حقوق بشر می گویند که نیروهای امنیتی و انتظامی برخوردهای بسیار خشنی با تجمعاتی از این دست در این استان داشته اند. از سوی دیگر مقامات ایرانی نیز همواره خودجوش بودن تجمعات یاد شده را زیر سوال برده و از اینکه تجمعات ریشه خارجی دارد سخن گفته اند.