نرگس محمدی در میان متهمان مواد مخدری: روزهای سخت در زندان زنجان
تقی رحمانی همسر نرگس محمدی زندانی عقیدتی و فعال حقوق بشر با اظهار اینکه همسرش با صورت کبود شده و لکنت زبان فراوان با خانواده اش در زمان ملاقات روبه رو شده است به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت:« در ملاقات روز شنبه ۲۸ خرداد ماه نرگس صورتش کبود بوده و گفته است که روز چهارشنبه ۲۵ خرداد ماه زیر دوش حمام حالش بهم خورده و به زمین خورده است، یکی از هم بندی هایش بلندش کرده اما دیگر نرگس نمی توانسته راه برود و تمام روز همان طور باقی بوده است تا اینکه صبح پنجشنبه او را به بیمارستان بهشتی زنجان برده اند اما آنجا به جای اینکه بستری شود به او قرص می دهند و برش می گردانند. از هم بدتر اینکه متاسفانه بچه هایش با این حالت او را دیده اند ، در حالیکه مادرشان صورتش کبوده بود و لکنت داشته است.»
نرگس محمدی، فعال حقوق بشر و نایب رییس کانون مدافعان حقوق بشر در تاریخ سوم اردبیشهت ماه توسط ماموران امنیتی برای اجرای حکم ۶ سال حبس از خانه مادریش در زنجان به تهران برده شد به جای آنکه طبق روال قانونی به بند عمومی زندان اوین منتقل شود سر از بند ۲۰۹ زندان اوین در آورد و به زندان اوین منتقل شد او در تاریخ ۲۲ خرداد ماه دلایل نامشخصی به زندان زنجان فرستاده شده است.
تقی رحمانی با اشاره به اینکه محیط تنش زا زندان زنجان بیماری همسرش را تشدید می کند، گفت:« در بند زنان زندان زنجان بین زندانیان مرتب دعواهای شدید می شود، با تیغ و چیزهای دیگر به جان یکدیگر می افتند، در آن لحظات نگهبان ها نرگس را از بند خارج می کنند تا دوباره دعوا که تمام شد او را به بند ببرند. نرگس با بیماری که دارد اضطراب برایش مانند سم است با این حال در میان زنانی است که بیشتر جرائم شان مواد مخدر است.
مطالب مرتبط:
نرگس محمدی در واکنش به حکم ۱۱ سال حبس تعزیری: تاسف آور است که فعالیت های حقوق بشری، برای یک نظام اقدامات براندازنه تلقی شود
تقی رحمانی، همسر نرگس محمدی: نرگس گفت هر بلایی اینجا سر من بیاید مسولش وزارت اطلاعات است!
تقی رحمانی با اعتراض به انتقال همسرش از زندان اوین به زندان زنجان گفت: «انتقال نرگس از زندان اوین به زندان زنجان کاملا حرکت غیر قانونی است و هیچ معنی ندارد جز اینکه می خواهند بیشتر نرگس را تحت فشار و اذیت قرار دهند. حکم زندان نرگس، حکم در تبعید نیست همچنین محل زندگی نرگس تهران بوده و دادگاه هایش نیز تهران بوده است. واقعا این انتقال هیچ دلیلی ندارد. متاسفانه در زندان زنجان حتی یک زندانی با جرائم سیاسی و حقوق بشری وجود ندارد و نرگس روزهای سختی را می گذراند.»
همسر تقی رحمانی خطاب به مسولان قضایی کشور گفت:« مطابق قوانین ما باید به زندانیان بیمار رسیدگی شود بنابراین مسولان قضایی ما نیز طبق قانون باید به نرگس مرخصی درمانی بدهند یا خودشان او را به دکتر متخصص ببرند و یا لااقل او را به زندان اوین منتقل کنند تا کمتر تحت اضطراب و تنش باشد. متاسفانه تا به حال به هیچکدام از درخواست های ما درباره معالجه نرگس رسیدگی نشده است و به جای آن ۲۰ روز بعد از بازجویی او را به زندان شهر دیگری منتقل کرده اند.»
رگس محمدی، فعال حقوق بشر و برنده جایزه سال ۲۰۱۱ “دولت و بنیاد تاریخ زنده سوئد” در تاریخ ۱۴ اسفند سال گذشته از سوی دادگاه تجدید نظر به ۶ سال حبس شده است. او مهرماه امسال از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به سه اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی،عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر و تبلیغ علیه نظام به ۱۱ سال حبس تعزیری محکوم شد که این رای در شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر به ۶ سال حبس تغییر یافت. نرگس محمدی برنده جایزه سال ۲۰۱۱ “دولت و بنیاد تاریخ زنده سوئد” شده است که به دلیل منع خروجش از کشور نتوانست در این مراسم حضور یابد و جایزه اش را دریافت کند.
تقی رحمانی، فعال سیاسی که نیمی از عمرش را در زندان های ایران گذارنده است چندی پیش از کشور خارج شد واکنون در فرانسه ساکن است.