زندان کاشمر: نگهداری زندانی عقیدتی تبعه ترکیه همراه با مجرمین خطرناک
یک منبع محلی به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که زندانی عقیدتی کُرد شاکر باقی فرزند حسن ۳۹ ساله اهل شهر وان ترکیه است طی سه سال گذشته در بند مجرمین خطرناک و مجرمین موادمخدری زندان کاشمر در استان خراسان رضوی نگهداری شده و طی این مدت از تماس تلفنی با خانواده محروم بوده است. خانواده او که طی این سالها از شهر وان برای دیدار با او به شهر کاشمر سفر کرده اند گفته اند که در برخی موارد از دیدار با آقای باقی ممانعت به عمل آمده و پس از طی مسافت طولانی یاد شده آنها مجبور شده اند که بدون ملاقات کاشمر را ترک کنند.
به گفته منبع یاد شده این زندانی سیاسی در طول این مدت همچنین از داشتن کتاب و یا نشریات رسمی کشور که به صورت متداول در اختیار زندانیان قرار می گیرد نیز محروم بوده است.
این منبع محلی در خصوص سابقه این زندانی سیاسی به کمپین گفت : « شاکر باقی در بیست اسفند ماه سال ۱۳۸۶ در جاده سنندج – مریوان توسط نیروهای اداره اطلاعات شهر سنندج بازداشت شده است. نیروهای امنیتی در زمان بازداشت نامبرده در زمان متوقف کردن خودروی سواری حامل بعد از پایین آوردن او از داخل خودرو با ضربه اسلحه به سر این شهروند کُرد تبعه ترکیه زدند که موجب بیهوشی اش شد و پس از آن مامورین او را به بازداشتگاه ستاد خبری اداره اطلاعات شهر سنندج منتقل کردند.»
یکی از همبندیان سابق او به کمپین مدعی شد که بازجویان اداره اطلاعات برای گرفتن اعتراف در روزهای اول بازداشت به شدت وی را مورد ضرب و شتم شدید قرار دادند :« به طوریکه که او به سبب شدت ضربات بیهوش شد. او به مدت ۶۳ روز از سوی بازجویان اداره اطلاعات سنندج و تیمی اعزامی از وزارت اطلاعات که از شهر تهران آمده بودند روزانه برای ساعتها مورد بازجویی و شکنجه روحی شامل نگهداری در سلولهای انفرادی و تهدید به تیرباران قرار گرفت و بعدا به زندان مرکزی سنندج منتقل شد.»
همبند سابق وی شاکر باقی ادامه داد: « او بعد از دو ماه توسط ماموران اداره اطلاعات کرمانشاه از زندان مرکزی سنندج به دادگاه انقلاب شهر روانسر منتقل شده و دادستان شهر روانسر بعد از تفهیم اتهام محاربه از طریق عضویت در حزب حیات آزاد کُردستان ( پژاک ) به زندان مرکزی کرمانشاه منتقل شد. بعد از نزدیک به دو ماه بلاتکلیفی در زندان کرمانشاه توسط ماموران اداره اطلاعات کرمانشاه به بازداشتگاه امنیتی اداره اطلاعات کرمانشاه مشهور به بازداشتگاه ” میدان نفت ” منتقل شد و به مدت نزدیک به یک ماه مورد بازجویی و ضرب و شتم و شکنجه روحی شدید قرارگرفت.»
وی با اشاره به جزییات دیگری در خصوص نگهداری شاکر باقی و نحوه بازجوییهای وی گفت: « بازجوهای اداره اطلاعات با توجه به اطلاع از آشنای قبلی این زندانی سیاسی با زینب جلالیان ( زندانی سیاسی محکوم به حبس ابد ) هر دوی آنها که در بازداشتگاه امنیتی میدان نفت (اداره اطلاعات استان) بسر میبردند توسط بازجویان وزارت اطلاعات تهدید به تجاوز جنسی شدند. بعد از این مدت بار دیگر نیروهای امنیتی وی را با استفاده از آمبولانس نظامی سپاه از کرمانشاه به زندان مرکزی سنندج منقتل کردند. دادستان شهر کرمانشاه به دلیل اینکه او در حوزه استحفاظی استان کردستان بازداشت شده بود حکم به عدم صلاحیت دادگاه انقلاب شهر روانسر داده و دستور انتقال مجدد این زندانی سیاسی را به زندان مرکزی سنندج دادند.»
وی ادامه داد:« شاکر باقی در شعبه چهارم دادیاری به ریاست دادیار کامیابی مورد بازپرسی قرار گرفت و به اتهام محاربه وعضویت در حزب پژاک کیفر خواست برایش صادر شد و در شعبه یک دادگاه انقلاب شهر سنندج به ریاست قاضی حسن بابایی به سی سال زندان و تبعید به زندان شهر کاشمر در استان خراسان رضوی محکوم شده است. با اعتراض به حکم صادر شده از سوی وکیل این زندانی عقیدتی جهت کاهش حکم، دادستان سنندج به نام آقای امجدی نیز به حکم صادر اعتراض کرد و پرونده جهت تجدید نظر خواهی به شعبه چهار دادگاه تجدید نظر استان کردستان ارسال شد. اعتراض دادستان براین اساس که حکم صادر شده کفایت اتهامات را نمی کرده خواستار تشدید مجازات او شد که این اعتراض به شعبه چهارم دادگاه انقلاب دادگاه تجدید نظر استان فرستاده شد. در اردیبشت ماه سال ۱۳۸۸حکم دادگاه بدوی در دادگاه تجدید نظر تائید شده و این زندانی سیاسی در اواخر مردادماه سال ۱۳۸۸ از زندان مرکزی سنندج به زندان کاشمر جهت تحمل مدت زندان یاد شده تبعید شد.»