انتقال زندانی محکوم به اعدام به مکانی نامعلوم و نگرانی خانواده از احتمال اجرای حکم
یک منبع محلی به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که یونس آقایان، زندانی سیاسی پیرو آئین یاری اهل روستای ” اوچ تپه ” از توابع شهرستان میاندواب که به اتهام عملیات مسلحانه علیه جمهوری اسلامی به اعدام محکوم شده است، روز چهارشنبه ۳۱ خردادماه ساعت ۵ صبح توسط نیروهای گارد زندان از بند خارج و به بهانه اینکه به زندان دیگری منتقل میشود وسائل شخصی وی را نیز با خود بردهاند.
این فعال حقوق بشر به کمپین گفت :«بعد از اطلاع خانواده این زندانی سیاسی و پیگیرهای صورت گرفته در دو روز گذشته و بعد از تلاشهای زیاد مسئولان قضایی شهر ارومیه اعلام کردهاند که این زندانی سیاسی به زندان مهاباد منتقل شده است. بعد از مراجعه خانوداه این زندانی سیاسی به دادگاه ، زندان و اداره اطلاعات شهر مهاباد، ستاد خبری اداره اطلاعات به آنها اعلام کرده است که یونس آقایان در تحویل اداره اطلاعات میباشد و برای برگزاری دادگاه در روزهای هفتهی آینده در دادگاه مهاباد به بازداشتگاه ادارهی اطلاعات منتقل شده است و آنها اجازه ملاقات با این زندانی سیاسی را ندارند.
این فعال حقوق بشر در پایان اعلام کرد با توجه به قطعی بودن حکم اعدام یونس آقایان و خطر اجرای حکم، انتقال ناگهانی این زندانی سیاسی به محلی نامعلوم سبب نگرانی شدیدخانواده او شده است.
یونس آقایان شهروند پیرو آیین یاری و ساکن روستای ” اوچ تپه ” از توابع شهرستان میاندوآب در مهرماه سال ۸۳ بعد از درگیری تعدادی از اهالی این روستا با نیروهای انتظامی که برای برچیدن تابلوهای با مضامین مذهبی مربوط به این آیین به این روستا آمده بودند بازداشت و در دی ماه همان سال به همراه یک شهروند دیگر پیرو این آیین به نام عبدالله قاسم زاده از سوی شعبه دو دادگاه انقلاب شهر مهاباد به اتهام حمل مهمات و اسلحه جنگی به تحمل ۵ سال حبس و به اتهام مقاومت مسلحانه علیه نظام جمهوری اسلامی به اعدام محکوم شدند. بعد از تائید شدن حکم اعدام این دو زندانی سیاسی در دیوان عالی کشور، حکم اعدام عبدالله قاسم زاده در سال ۸۷ اجرا و یونس آقایان نیز در این مدت در زندان ارومیه در انتظار اجرای حکم بسر برده است.
به گفته منابع محلی آیین یاری ( مکتب اهل حق ) از مکاتب عرفانی ایی می باشد که در برخی استانها مانند کرمانشاه، لرستان و آذربایجان غربی ( تعدادی از مناطق روستای تابعه شهرستان میاندواّ ب ) بیشتر دیده می شود پیروان این آیین که ارادت ویژه ای نسبت به حضرت علی دارند مراسم عرفانی خود را که شامل راز و نیاز است در محل خاصی که به آن جمخانه گفته می شود برگزار می کند که این مراسم همراه با سازهای تنبور و دف و.. می باشد که همراه با سماع یا همام رقص دراویش است .
تنبور در مکتب اهل حق بسیار مقدس و دوست داشتنی است بطوری که اکثریت پیروان این مکتب نواختن تنبور را به خوبی می دانند.