احضار یک زندانی سیاسی کُرد بعد از آزادی از زندان رجایی شهر کرج
یک منبع محلی به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که هادی امینی زندانی سیاسی کُرد که به اتهام عضویت در حزب حیات آزاد کردستان (پژاک) به مدت ۵ سال در زندانهای سردشت، مهاباد، اوین و رجایی شهر مدت زندان خود را سپری کرده بود و تاریخ ۲۴ مردادماه سالجاری از زندان رجایی شهر کرج آزاد شده بود از سوی ستاد خبری اداره اطلاعات این شهر احضار شده است.
به گفته این فعال حقوق بشر ستاد خبری اداره اطلاعات این شهر در طی روزهای گذشته طی یک تماس تلفنی با این زندانی سیاسی سابق از او خواسته است که برای ارائه پارهایی توضیحات به ستاد خبری اداره اطلاعان این شهر مراجعه بکند. آنها تهدید کردهاند در صورت مراجعه نکردن او را بازداشت خواهند کرد. اما او از رفتن به ستاد خبری اداره اطلاعات خودداری و اعلام کرده بدون حکم دادگاه به ستاد خبری مراجعه نخواهد کرد. ستاد خبری اداره اطلاعات نیز بعد از ناکامی در بازداشت این زندانی سیاسی خانواده او را تحت فشار قرار دادهاند که فرزندشان را مجبور بکنند تا خودش را به اداره اطلاعات این شهر معرفی نماید.»
این منبع در ادامه افزود که هادی امینی به دلیل شکنجههای شدید در زمان بازداشت در بازداشتگاه سپاه پاسداران در شهر سردشت و بازداشتگاه ستاد خبری اداره اطلاعات شهرهای مهاباد و ارومیه یکی از دستانش کارایی خود را به نسبت زیادی از دست داده است. وی مدعی شد: «نیروهای سپاه پاسداران در زمان بازداشت وی در سپاه شهر سردشت همچنین وی را به یکی جنگلهای منطقه مرزی منتقل کرده وشرایطی فراهم کردند که او بتواند ازآن محل فرار کند. اما این زندانی سیاسی که نسبت به وضعیت مشکوک شده و حدس می زد که ممکن است این برنامه ای برای کشتن او باشد محل خود را ترک نکرد. بعد از آن نیروهای سپاه پاسداران نیز با تیرانداری هوایی شدید به شدت او را مورد آزار روحی قرار دادند.»
این فعال حقوق بشر در خصوص سابقه این زندانی سیاسی به کمپین گفت: «هادی امینی در تاریخ ۲۴ مردادماه سال ۸۶ به اتهام عضویت در یکی از احزاب کُردی توسط نیروهای حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و بعدا به یکی از بازداشتگاه سپاه پاسداران در شهر سردشت منتقل شده و در آنجا توسط نیروهای سپاه مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفت و به دلیل آویزان کردن او توسط دستبند به مدت ۲۴ ساعت، دستهای وی بخشی از کارایی خود را از دست داده است. بعدا برای مدت نزدیک به دو ماه نیز به بازداشتگاه ستاد خبری اداره اطلاعات شهر ارومیه منتقل شده و در آنجا نیز جهت گرفتن اعترافات تحت ضرب و شتم و تهدید به اعدام قرار گرفته است. او به اتهام عضویت در یکی از احزاب کُرد مخالف نظام از سوی شعبهی یک دادگاه انقلاب شهر مهاباد به ریاست قاضی چابک بدون حق داشتن وکیل تعیینی محاکمه شده و به ۶ سال حبس محکوم شد.
این منبع به کمپین گفت که بعد از اعتراض این زندانی سیاسی به حکم صادر پرونده جهت تجدید نظر خواهی دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان غربی ارسال شد که این حکم به ۵ سال حبس کاهش پیدا کرد: «او بعد از ۶ ماه نگهداری در زندان سردشت به زندان مهاباد منتقل شد و بعد از یک سال نیز به دلیل شرکت در اعتصاب زندانیان سیاسی کُرد، در فروردین ماه سال ۸۹ به زندان اوین تهران تبعید شد و بعد از دو سال نگهداری در این زندان، بار دیگر نیز در مردادماه سال ۹۰ مسئولان قضایی این بار وی را به زندان رجایی شهر کرج تبعید کردند و این در حالی بود که در حکم صادره تبعید وجود نداشت. او مدتی را در بند زندانیان خطرناک زندان رجایی شهر سپری کرد و طی ماههای گذشته به بند ۴ سالن ۱۲ زندان رجایی شهر کرج منتقل شده بود. این زندانی در مدت این ۵ سال حبس از حق استفاده از مرخصی محروم بوده و به دلیل دوری راه خانواده وی در طی چند سال گذشته قادر به ملاقات با وی نبودهاند