محمد توسلی ۷۴ ساله به حکم ۱۱ سال زندان خود اعتراض خواهد کرد
دکتر مهدی نوربخش، از نزدیکان محمد توسلی، عضو برجسته نهضت آزادی به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که وکیل این فعال سیاسی به حکم ۱۱ سال زندان و ۵ سال از محرومیت از حقوق اجتماعی او که مهر ماه توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب صادر شد، اعتراض خواهد کرد «چون این حکمی ناعادلانه و غیر منصفانه است که هیچ وجاهت قانونی ندارد.»
محمد توسلی، رییس دفتر سیاسی نهضت آزادی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به ۱۱ سال حبس و ۵ سال محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم شد. آقای توسلی در تاریخ ۱۲ آبان سال ۱۳۹۰ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. اتهام او نوشتن نامه ای انتقاد آمیز به محمد خاتمی، رییس جمهور پیشین ایران و جعل امضای ۱۴۳ فعال سیاسی و اجتماعی برای آن نامه بود. آن نامه در بهمن ماه سال ۱۳۹۰ در اعتراض به انتخابات مجلس خبرگان نوشته شد . تا کنون دادگاه هیچ مدرکی برای جعل امضا علیه او پیدا نکرد و تنها در حد یک اتهام باقی ماند.
دکتر مهدی نوربخش از نزدیکان محمد توسلی که در آمریکا زندگی می کند به کمپین بین اللملی حقوق بشر در ایران گفت:« خانم فریده غیرت، وکیل آقای توسلی ظرف ۲۰ روز به حکم اعتراض خواهد کرد. آقای توسلی ۷۴ سالش است اگر این حکم اجرا شود او در سن ۸۵ سالگی از زندان آزاد می شود. این حکم و اجرای آن با هیچ معیار اخلاقی نمی خواند. ایشان در مدت ۷ ماهی که در زندان بود دچار مشکلات متعدد فیزیکی شد. بهرحال با این سن بالا نمی تواند شرایط زندان را تاب بیاورد.»
محمد توسلی در تاریخ ۲۵ اردبیشهت ماه ۱۳۹۱ با قرار وثیقه آزاد شد. او سه بار برای شرکت در دادگاه و دفاع از خود احضار شد که به دلیل غیر قانونی دانستن شکل دادگاه در هیچکدام از دادگاه هایش حاضر به دفاع از خود نشد و فقط لایحه دفاعیه اش را تحویل دادگاه داد.
دکتر مهدی نوربخش با اشاره به اینکه موارد متعددی برای اعتراض به حکم وجود دارد، گفت:« موارد اتهامی آقای توسلی در این پرونده همان اتهام های او در پرونده سال ۱۳۸۸ است که در همان سال توسط قاضی حیدری حکمش صادر و پرونده مختومه اعلام شد. آبان ماه سال گذشته آقای توسلی به اتهام جعل امضا ۱۴۳ فعال مدنی و سیاسی در نامه به خاتمی دستگیر شد که دادگاه هیچ سندی برای جعل امضا پیدا نکرد. دادگاه بسیاری از کسانیکه نامشان در پایین آن نامه آمده بود، احضا کرد و آنها گفتند که خودشان امضا کرده اند و توسلی امضا شان را جعل نکرده است، لابد دادگاه چون چیزی دیگر برای محکوم کردن او نداشته پرونده چهار سال پیش او را زنده کرده است. »
مهدی نوربخش با اشاره به اعتراض های محمد توسلی به دادگاه هایش گفت:« ایشان به دلیل اینکه دادگاه هایش بدون حضور هیات منصفه بوده و همین طور موارد اتهامی او مربوط به پرونده مختومه مربوط به سال ۱۳۸۸ بوده، حاضر به دفاع از خود نشد. از همه مهمتر اینکه آقای توسلی گفته است از بعد از انتخابات سال ۱۳۸۸ ، نهضت آزادی عملا سازمان فعالی نیست و آنها هیچ حرکتی انجام نداده اند بنابراین دولت نمی تواند دلیلی برای کشاندن او به دادگاه داشته باشد.»
محمد توسلی اولین شهردار تهران بعد از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ بوده و بعد از انقلاب بارها بازداشت شده و تحت شکنجه قرار گرفته است. او در جریان حوادث انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ نیز حدود دو ماه در زندان بود. همچنین در بازداشت های دسته جمعی نیروهای ملی مذهبی و اعضای نهضت آزادی در سال ۱۳۸۰ بازداشت و ۱۱ ماه در حبس بود.