به آزار و اذیت خانواده خبرنگاران بی بی سی فارسی در ایران پایان دهید
اقدامات غیرقانونی و فراقضایی بی سابقه وزارت اطلاعات علیه خانواده خبرنگاران بی بی سی در داخل ایران
(۳۰ آذرماه ۱۳۹۱) کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران امروز گفت که قوۀ قضاییه و سازمانهای اطلاعاتی ایران باید بلافاصله به اذیت و آزار اعضاء خانواده های خبرنگاران شبکه بی بی سی فارسی که در خارج از ایران مشغول به فعالیت هستند خاتمه دهند و حصول اطمینان کنند که نیروهای امنیتی به بدرفتاری های فراقضایی، ارعاب، و سوء رفتار رسمی خود علیه خانواده ها در ایران پایان میدهند.
صادق صبا، مدیر شبکۀ بی بی سی فارسی، در یک برنامۀ خبری که در تاریخ ۲۸ آذرماه ۱۳۹۱ پخش شد، گفت که ظرف دوهفتۀ پیش ماموران وزارت اطلاعات ایران آزار و اذیت خانواده های کارکنان این شبکه را افزایش داده اند و آنان را وادار کرده اند تا از اعضای خانواده خود بخواهند تا به کارکردن در بی بی سی پایان دهند.
هادی قائمی، سخنگوی کمپین گفت: “هدف قرار گرفتن اعضاء خانواده های روزنامه نگاران یک تخطی گستاخانه از قوانین محلی و بین المللی است. جامعۀ بین المللی نباید چنین اعمالی را تحمل کند و باید دولت ایران را پاسخگوبداند.”
صادق صبا دربرنامه خبری بی بی سی فارسی گفت که موج جدید آزار و اذیت پس از این آغاز شد که فیلمی ازمستندساز ایرانی مازیار بهاری به نام “اعترافات اجباری” در اواسط آذرماه از بی بی سی پخش شد. وی افزود که ظرف دو هفته ای که از پخش آن فیلم میگذرد، ماموران وزارت اطلاعات با اعضاء خانواده های چندین کارمند بی بی سی در چند شهر در سراسر ایران تماس گرفته اند و آنها را به دفاتر وزارت اطلاعات در شهرهای مختلف احضار کرده اند.
این موج جدید آزار و اذیت علیه خبرنگاران بی بی سی فارسی به دنبال روند دستگیریها و ارعاب رسمی خانواده های خبرنگاران صورت که میگیرد که کمپین آن را قبلا در آستانۀ انتخابات مجلس در۱۳ بهمن ۱۳۹۰ مستند کرده است. (لینک به بیانیه) این روند شامل آزار اعضاء دستگیرشدۀ خانواده های روزنامه نگاران، استفاده از شیوههای بازجویی با هدف اخذ اعترافهای اجباری، و مورد هدف قرار دادن افرادی که هرگونه ارتباط واقعی و یا مفروض با بی بی سی فارسی دارند بوده است.
علاوه بر دستگیریها و بازجویی از اعضاء خانوادۀ روزنامه نگاران، بازجویان وزارت اطلاعات همچنین همسران زندانیان عقیدتی را مورد اذیت و آزار قرار داده اند.
زندانی عقیدتی ابوالفضل قدیانی در نامه ای که در تاریخ ۲۱ آذرماه منتشر شده است، آزار خانوادۀ یک زندانی دیگر به دست یک بازجورا تشریح می کند. با اشاره به بازجوی پروندۀ زندانی سیاسی علیرضا رجایی، ابوالفضل قدیانی می نویسد: “وی که از ابتدای بازداشت غیرقانونی آقای دکتر علیرضا رجایی بارها و بارها به طرق مختلف مزاحم خانواده ایشان بوده و آنها را تحت انواع فشارهای روحی و روانی قرار داده و بدترین شرایط را برای خانوادهٔ محترم و مظلوم بوجود آورده، اخیرا وقاحت و خباثت را بجایی رسانده که به همسر آقای دکتر رجایی گفته من ایشان را به زندان برازجان یا رجایی شهر تبعید میکنم و وقیحانه از وی خواسته از شوهرش طلاق بگیرد.” مطابق گزارشات، این بازجو روزانه چندین بار به همسر علیرضا رجایی تلفن میزند.
از سال ۱۳۸۸ تا کنون، بی بی سی فارسی، که منبع خبری مهمی برای میلیونها ایرانی محسوب میشود، به یک منبع خبری و تحلیلی در کنار رسانه های دولتی ایران تبدیل شده است. این رسانه زمینه های متنوعی از جمله سیاست داخلی ایران و کشمکش ایران با جامعۀ بین المللی را پوشش میدهد. مقامات ایران مکررا به گزارشات بی بی سی فارسی به عنوان نشانه های یک توطئۀ خارجی برای براندازی رژیم ایران اشاره کرده اند.