ستوده در بهشت زهرا درخاکسپاری مادرش؛ اعلام نشدن محل مراسم ختم به دلایل امنیتی
نسرین ستوده، وکیل زندانی با موافقت دادستان تهران برای خاکسپاری مادرش از زندان اوین به بهشت زهرا در روز دوشنبه دوم دی ماه منتقل شد. او که تحت حافظت ماموران امنیتی به بهشت زهرا برده شده بود، توانست چند ساعتی را در مراسم خاکسپاری مادرش و در کنار اعضای دیگر خانواده اش باشد.
سایت تغییر برای برابری در خصوص حضور نسرین ستوده در مراسم خاکسپاری مادرش نوشته است:« هنگامی که خانواده، دوستان و یاران نسرین ستوده برای خاکسپاری مادر نسرین ستوده، در قطعه ۳۱۲ ردیف ۹۱ شماره ۷۲ حاضر بودند، حضور ناگهانی نسرین مجلس عزای مادر گرامی اش را با اشک توام با غم و شادی آمیخت. نسرین ستوده به مدت سه ساعت اجازه داشت که در حضور ماموران در مراسم خاکسپاری مادرش شرکت کند. پس از خاکسپاری و صرف غذا و دیدار با دوستان و شرکت کنندگان در مراسم خاکسپاری او او را مجددا به زندان اوین بازگرداندند.»
مادر نسرین ستوده عصر پنجشنبه ۳۰ آذر ماه فوت کرد. نسرین ستوده از زمان بازداشت تا مرگ مادرش علیرغم پیگیرهای فراوان از هر گونه ملاقات با او محروم بود. رضا خندان در گفتگویی با کمپین بین اللملی حقوق بشر در ایران خبر داده بود که طی ماه های اخیر با وخیم شدن حال مادر نسرین آنها بارها تقاضای ملاقات داده اند که همگی بی پاسخ مانده است.
رضا خندان از درخواست ملاقات در ساعت های پایانی زندگی مادر نسرین به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: « صبح پنجشنبه با وخامت حال مادر نسرین، ما به دادسرای اوین رفتیم و نامه ای تحویل دادیم تا امکان ملاقات نسرین با مادرش را فراهم کنند اما آنها حتی نامه را از ما نگرفتند. واقعا برای آنها کاری نداشت که یکساعت نسرین را از زندان به منزل مادرش بیاورند تا او را قبل از مرگ ببیند. مادر نسرین هم مانند پدرش در حالی مرد که حق دیدار یک بار دخترش را در زندان نیافت. »
با این وجود رضا خندان روی صفحه فیس بوکش روز شنبه نوشته است که مراسم ختم مادر نسرین ستوده در مسجد نور به دلایل امنیتی لغو شده است. همسر نسرین ستوده دلیل لغو آن را اینطور توضیح داده است:” امروز طی تماسی از طرف نهادهای دولتی به ما اعلام کردند که بهتر است مراسم به دلیل اینکه ممکن است سیاسی شود برگزار نشود.”
نسرین ستوده ۱۳ شهریور ماه ۱۳۸۹ بازداشت شد و در دادگاه بدوی به ۱۱ سال حبس، ۲۰ سال محرومیت از وکالت و ۲۰ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد اما دادگاه تجدید نظر حکم او را به ۶ سال حبس و ۱۰ سال محرومیت از وکالت کاهش داد.