وزارت اطلاعات از بازداشت تعداد دیگری از روزنامه نگاران خبر داد: بی خبری از وضعیت دستگیرشدگان
وزارت اطلاعات امروز(۱۷ بهمن ماه) در اطلاعیه ای تازه از احضار و بازداشت تعداد دیگری از روزنامه نگاران خبر داده است. در این اطلاعیه که از سوی خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران منتشر شده ، با اشاره به خبر بازداشت های تازه روزنامه نگاران اعلام کرده است که آنها به دلیل ارتباط با رسانه بی بی سی دستگیر شده اند و این روند بازداشت همچنان ادامه خواهد داشت.
در این اطلاعیه با اشاره به دستگیری تعدادی از مستند سازان و دوبلورها که سال گذشته به بهانه ارتباط با بی بی سی انجام شد، آمده است همگی اینها “اطاق فکر متمرکز و متصل به سرویسهای اطلاعاتی بیگانه و استقرار قرارگاه عملیاتی برای طراحی، هماهنگی و اجرا «جنگ نرم دائمی» علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی می باشد.” همچنین در این اطلاعیه اعضای خارجی رسانه بی بی سی” “عناصر فراری فتنه ۸۸ و همکاران سابق روزنامه های موسوم به «زنجیره ای»” خوانده شده اند.
این وزارتخانه پیش تر در اطلاعیه نخست خود در تاریخ ۱۱ بهمن ماه با اشاره به امکان بازداشت تعداد دیگری از روزنامه نگاران و آزادی برخی دیگر، اعلام کرده بود که “این روند تا تحقیق از آخرین فرد وابسته به این شبکه استمرار خواهد یافت و جنجالهای رسانهای ماشین جنگ روانی استکبار، سازمانهای به اصطلاح حقوق بشری وابسته به آن اردوگاه و بیانیههای انبوه سازمانهای متعدد جعلی و خلق الساعه، کمترین تاثیری بر اراده سربازان گمنام امام زمان (عج) و روند اقدامات جاری نخواهد گذاشت.”
با این وجود نه در اطلاعیه اخیر وزارت اطلاعات و نه در خبرهای خبرگزاری های رسمی نام هیچ روزنامه نگار تازه دستگیری شده ای منتشر نشده است. اما این اطلاعیه نشان از ادامه بازداشت روزنامه نگاران ایرانی می دهد که به بهانه ارتباط با شبکه خبری بی بی سی فارسی بازداشت می شوند.
شبکه خبری بیبیسی در پی اطلاعیه نخست وزارت اطلاعات با انتشار بیانیهای کلیه اتهامات مطرح شده توسط وزارت اطلاعات را تکذیب کرد و آنها را کاملا بی اساس خواند. این شبکه خبری بارها اعلام کرده است که در ایران هیچ همکاری ندارد.
علی مطهری، نماینده مجلس در گفتگویی با روزنامه شرق با اعتراض به نحوه بازداشت روزنامه نگاران گفته بود:” گفتهاند این خبرنگاران اطلاعاتی به شبکه بیبیسی میرساندند. سوال من این است که این روزنامه نگاران واقعا چه خبری را میتوانند به بیبی سی برسانند که بیبیسی به آن دسترسی نداشته باشد. خوشبختانه در سایتهای وابسته به نهادهای انقلابی کشور همه اخبار وجود دارد.”
اما سیدمحمد حسینی، وزیر ارشاد روز دوشنبه ۹ بهمن ماه در مصاحبه ای درباره علت بازداشت روزنامه نگاران با اظهار اینکه آنها به دلیل اتهامات امنیتی و نه مطبوعاتی بازداشت شده اند از وظیفه پاسخگویی شانه خالی کرد.
بازداشت روزنامه نگاران از غروب ۷ بهمن ماه با دستگیری میلاد فدایی اصل و سلیمان محمدی آغاز شد. یک روز بعد، یکشنبه ۸ بهمن ماه که در میان جامعه روزنامه نگاران به “یکشنبه سیاه” معروف است، ماموران امنیتی با حمله به ۵ روزنامه و هفته نامه ” شرق، اعتماد، بهار، آرمان و آسمان” ۹ روزنامه نگار دیگر را در محل کار خود بازداشت کردند. اما این روند همچنان در روزهای بعدی نیز ادامه داشت و ۵ روزنامه نگار دیگر نیز بازداشت شدند. تا کنون اسامی ۱۶ روزنامه نگار منتشر شده است که همگی آنها روزنامه نگاران مستقلی هستند که در بخش های مختلف سیاسی، اجتماعی و ادب و هنر نشریات مختلف غیردولتی مشغول به کار بودند. تا کنون هیچکدام از مقامات مسول به طور شفاف از اتهامات روزنامه نگاران دستگیر شده صحبتی نکرده است تنها وزارت اطلاعات آنها را در اطلاعیه های خود مرتبط با رسانه خبری بی بی سی معرفی کرده است.
طی روزهای گذشته بیش از ۲۰۰ روزنامه نگار ایرانی در داخل و خارج از کشور با بیانیه ای از مقامات قضایی ایران خواستند تا همکارانشان را آزاد کنند و به این شکل به قانون احترام بگذارند.
اسامی روزنامه نگاران بازداشت شده عبارتند از: جواد دلیری، ساسان آقایی، نسرین تخیری، میلاد فدایی، سلیمان محمدی، پوریا عالمی، پژمان موسوی، نرگس جودکی، اکبر منتجبی، امیلی امرایی، کیوان مهرگان، صبا آذرپیک، حسین یاغچی، ریحانه طباطبایی و علی دهقان. از این تعداد تا به حال مطهره شفیعی آزاد شده است. وزارت اطلاعات تاکنون اسامی روزنامه نگاران دیگری که در بیانیه دوم خود به آن اشاره کرده را منتشر نکرده است.