صبا آذرپیک روزنامه نگار پس از ۸۶ روز بازداشت موقت آزاد شد
محمود علیزاده طباطبایی، وکیل صبا آذرپیک عصر روز چهارشنبه ۲۹ مرداد ماه در گفتگو با خبرگزاری دانشجویی ایسنا اعلام کرد که موکلش در همان روز با قید قرار وثیقه آزاد شده است. به گفته آقای طباطبایی این روزنامه نگار با قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومان پس از ۸۶ روز بازداشت موقت آزاد شد.
اگرچه این روزنامه نگار آزاد شد، اما هنوز حکم دادگاه او که مربوط به بازداشتش در سال ۱۳۹۱ است اعلام نشده و همچنین مشخص نیست که برای پروندۀ جدیدش چه حکمی صادر می شود و آزادی او با قرار وثیقه تا چه زمانی دوام خواهد داشت.
اکرم محمدی، مادر این روزنامه نگار در صفحه فیسبوک خود به نام “مادر صبا” که برای اطلاع رسانی در مورد وضعیت فرزندش ساخته بود یک روز پس از آزادی صبا آذرپیک نوشته است: «با بغضی که از روی خوشحالی غیر قابل وصفی هست از تمام شما عزیزانی که این مدت با من همدلی کردید و کنارم نگران صبا بودید تشکر می کنم، امیدوارم هیچ فرزندی در بند نباشه و هیچ مادری از دوری فرزندش نگران نشود. تنبل خانم تا صبح در آغوشم بوده و الان توی خونه خودش راحت خوابیده.»
صبا آذرپیک در تاریخ هفتم خرداد ماه از سوی ماموران امنیتی در دفتر تحریریۀ هفته نامۀ “تجارت فردا” دستگیر شد و تا لحظۀ آزادی در سلول انفرادی به سر برد. مادر این روزنامه نگار بارها در گفتگو با رسانه ها اعلام کرد که از وضعیت سلامت دخترش، محل نگهداری، اتهام و نهاد دستگیر کننده بی خبر است.
به گفتۀ علیزاده طباطبایی اتهام این روزنامه نگار نهایتا تبلیغ علیه نظام عنوان شده است. اکرم محمدی، مادر این روزنامه نگار نیز در آخرین گفتگو خود با کمپین بین الللی حقوق بشر در تاریخ نهم آبان ماه گفت که دخترش به دلیل اطلاع رسانی وضعیت زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین به نمایندگان مجلس بازداشت شده است.
مادر این روزنامه نگار طی ۸۶ روز مدت بازداشت وی فقط یکبار توانست دخترش را در راهروی دادگاه انقلاب، قبل از ورود به دادگاه ملاقات کند. او پس از این دیدار به وب سایت ها گفته بود که دخترش وضعیت جسمی نامناسبی داشته و دچارتب و کمر درد شدید بوده است. صبا آذرپیک در روزهای ۲۹ و ۳۰ تیرماه از زندان به دادگاه انقلاب برده شد تا در جلسات دادگاه خود که مربوط به دستگیرش در سال ۱۳۹۱ بود پاسخگو باشد. در زمستان ۱۳۹۱ آذرپیک به همراه تعداد دیگری از روزنامه نگاران دستگیر شد که پس از مدتی همگی آزاد شدند.
دادگاه صبا آذرپیک بدون اطلاع قبلی و آگاهی وکیلش بود و به همین دلیل وکیل او در دادگاه شرکت نکرد. مادر این روزنامه نگار بعدتر به کمپین گفت که نتیجۀ رای این دادگاه به زودی باید مشخص شود.
بازداشت موقت طولانی این روزنامه نگار و بی خبری از وضعیت او باعث واکنش های وسیعی از سوی مردم و چهره ها شد. در تاریخ ۲۷ مرداد ماه تعدادی از فعالان مدنی، سیاسی و خانواده های زندانیان سیاسی با نوشتن نامه ای از قوه قضاییه، مجلس شورای اسلامی و دولت جمهوری اسلامی کشور خواستار آزادی صبا آذرپیک شدند.
صبا آذرپیک روزنامه نگار جوانی است که در سال های اخیر در بخش سیاسی روزنامه های اصلاح طلب کار می کرد و تا پیش از بازداشت خبرنگار مجلس روزنامه “اعتماد” و هفته نامۀ “تجارت فردا” بود. او همچنین در شبکه های مجازی مانند فیسبوک فعالیت داشت. صبا آذر پیک پس از مرگ ستار بهشتی، وبلاگ نویس زندانی در آبان ماه ۱۳۹۱، با پیگیری هایش توانست این موضوع را به مجلس بکشاند. او گزارشی نیز از مراسم چهلم ستار بهشتی و برهم زدن مراسم توسط نیروهای امنیتی و انتظامی نوشت که بازتاب های گسترده ای را ایجاد کرد.
این روزنامه نگار پیش از این یکبار در تاریخ ۹ بهمن ماه ۱۳۹۱ به همراه گروهی از روزنامه نگاران دیگر به اتهام ارتباط با برخی رسانه های خارجی از جمله بی بی سی در تهران بازداشت شد. او پس از تحمل بیش از یکماه حبس در اواسط اسفند ماه ۱۳۹۱ آزاد شد.