همسر سعید متین پور: انتقال مجدد زندانیان سیاسی به قرنطینه شکنجه مضاعف است
همسر سعید متین پور، روزنامه نگار و فعال مدنی آذربایجان و یکی از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ اوین که به قرنطینۀ این زندان منتقل شده است به کمپین بین اللملی حقوق بشر در ایران گفت همسرش پس از انتقال به قرنطینه در تماس تلفنی کوتاه به او گفته است که آنها از کوچکترین امکانات زندگی در اتاق های قرنطینه بی بهره هستند و ظاهرا دیگر باید در همانجا بمانند. تاکنون رییس زندان اوین و مسولان قضایی توضیحی درباره دلیل انتقال ناگهانی زندانیان عقیدتی بند ۳۵۰ اوین به بندهای دیگر و قرنطینۀ این زندان ارائه نکرده اند.
عطیه طاهری، همسر سعید متین پور به کمپین گفت: «طبق گفتۀ سعید در قرنطینۀ زندان اوین ۴ اتاق بدون پنجره وجود دارد و یک فضای تنگ و باریک برای هواخوری. هیچ امکانات دیگری نیز برای زندگی طولانی در آنجا وجود ندارد چون همانطور که از اسمش مشخص است قرنطینه است و برای اقامت کوتاه زندانیان در روزهای اولیۀ ورودشان به زندان تعبیه شده است. اما حالا سعید و بقیه باید همانجا زندگی کنند.»
خانم طاهری گفت:«من دقیقا نمی دانم اما ظاهرا وکیل بند ۷ پس از انتقال ۵۰ زندانی بند ۳۵۰ به آن بند شکایت کرده که تعداد زندانیانی که وارد بند شده اند زیاد است، مسولان زندان هم که جای دیگری برای انتقال آنها نداشتند ۲۷ نفر از آنها را به قرنطینه فرستادهاند.»
وب سایت کلمه، نزدیک به میرحسین موسوی روز شنبه ۱۱ مرداد ماه از انتقال ناگهانی ۵۰ نفر از زندانیان بند ۳۵۰ زندان اوین به بند های دیگر این زندان خبر داد. طبق نوشتۀ وب سایت کلمه، بیشتر زندانیان بند ۳۵۰ به بند هفت اوین که محل نگهداری مجرمان مالی است منتقل شده اند. اما این وب سایت روز ۲۱ مرداد ماه مجددا از انتقال ۲۷ نفر از این ۵۰ زندانی به بند قرنطینه خبر داد.
در حال حاضر تنها ۶۳ نفر از زندانیان سیاسی و عقیدتی در بند ۳۵۰ زندان اوین مدت زندان خود را سپری می کنند. این وب سایت نوشته است که انتقال ها همچنان از بند ۳۵۰ ادامه خواهد داشت. پس از انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷، بند ۳۵۰ زندان اوین برای زندانیان عقیدتی و سیاسی تعبیه شده است.
عطیه طاهری گفت: «سعید و بقیه در بند ۳۵۰ خودشان آشپزی می کردند. اما در قرنطینه امکانات آشپزی وجود ندارد، بنابراین مجبورند غذای زندان را بخورند که کیفیت بسیار پایینی دارد. سعید ناراحتی معده دارد. ۶ سال است که در زندان است و حالا معلوم نیست دوباره با غذاهای زندان وضعیتش چه خواهد شد.»
عطیه طاهری ادامه داد: «برگشت به قرنطینۀ زندان برای زندانیانی که سالهاست در زندان هستند به معنی شکنجۀ مضاعف و تکرار روزهای اول زندان و سختی هایش است. انگار از اول همه چیز را می خواستند برایشان آغاز کنند. یک زندانی که سالها برای خودش می توانست در بند عمومی آشپزی کند حالا دوباره در اتاق کوچک قرنطینه و بدون پنجره گیر کرده است.»
همسر سعید متین پور در پاسخ به این سوال که دلیل مسولان برای انتقال زندانیان بند ۳۵۰ به بندهای دیگر و قرنطینۀ زندان اوین چیست، گفت: «هیچ دلیلی به ما و خود زندانیان ارائه نکرده اند. اصلا زندانیان سیاسی و خانواده هایشان را به رسمیت نمی شناسند تا پاسخی بدهند. علتش را نمی دانیم. معمولا ما خانواده ها پس از اینکه اتفاقی درون زندان می افتد از طریق وب سایت ها متوجه می شویم.»
سعید متین پور، متولد ۱۳۵۴ و فارغ التحصیل رشته فلسفه از دانشگاه تهران از فعالان حقوق بشری و مسائل قومی است. و فعال حقوق بشری و مسائل قومی بود. او در ۴ خرداد ماه ۸۶ به دلیل شرکت در سمیناری در ترکیه که در دفاع از حقوق ترک زبان ها برگزار شده بود، بازداشت شد و در شعبۀ ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی صلواتی به اتهام ارتباط با بیگانگان و تبلیغ علیه نظام به ۸ سال حبس محکوم شد.
اگرچه هنوز هیچکدام از مسولان قضایی و رییس زندان اوین پاسخی در خصوص دلیل انتقال ناگهانی زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ به بندهای دیگر و قرنطینۀ زندان ارائه نکردهاند اما برخی بر این باورند که پس از ضرب و شتم زندانیان بند ۳۵۰ توسط ماموران در ۲۸ فروردین ماه امسال، تصمیم بر منحل کردن بند ۳۵۰ گرفته شده است. در روز ۲۸ فروردین ماه نیروهای وابسته به سازمان اطلاعات سپاه پاسداران، وزارت اطلاعات و بیش از یکصد نفر از سربازان حفاظت سازمان زندان ها به بند ۳۵۰ زندان اوین یورش بردند و با باتوم زندانیان را مورد ضرب و شتم قرار دادند، بیش از سی نفر از زندانیان مجروح شدند و بسیاری از آنها نیز به سلول های انفرادی منتقل شدند.
هنوز زندانیان و خانواده هایشان پاسخ شکایت های خود را برای ضرب و شتم روز ۲۸ فروردین ۹۳ نگرفته اند. خانواده های زندانیان سیاسی در روزهای پس از این حادثه جلوی دفتر ریاست جمهوری، مجلس و وزارت دادگستری تجمع کرده و خواستار شناسایی و محاکمۀ عوامل حادثه ۲۸ فروردین شدند. در این راستا کمیته ای از سوی دولت برای پیگیری موضوع تشکیل شد. با این حال هنوز این کمیته پاسخی به خانواده ها در مورد تحقیقاتش نداده است.