همسر یکی از دراویش زندانی: پس از گذشت ۱۷ روز از اعتصاب غذا هنوز مسولان پاسخی نداده اند!
همسر امیر اسلامی، یکی از دراویشی که از ۹ شهریور ماه در اعتصاب غذا به سر می برند به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که در این مدت به همراه سایر خانواده های دراویش چندین بار به زندان اوین و دفتر دادستانی رفته و در آنجا در نسبت به «عدم پاسخگویی مسولان به خواسته های زندانیان» اعتراض کرده اند با این حال هیچکدام از مسئولان تاکنون پاسخی نداده اند. این در حالیست که به گفتۀ خانم اسلامی وضعیت این دراویش پس از گذشت دو هفته از آغاز اعتصاب غذا از سوی هم بندی هایشان بسیار نامناسب اعلام شده است.
همسر امیر اسلامی به کمپین گفت که ۹ درویش زندانی تا رسیدگی به خواسته هایشان«آزادی کامل جامعۀ درویشان از زندان، رفع نگاه امنیتی، و پاسخ گویی صریح مسولان کشور به سالها نقض حقوق دراویش» به اعتصاب غذا ادامه خواهند داد.
مریم شیرینی با اظهار اینکه دراویش علاوه بر اعتصاب غذا، خود را از ملاقات با خانواده هایشان هم محروم کرده اند به کمپین گفت: «ما در روزهای ملاقات که به زندان می رویم آنها برای ملاقات به سالن نمی آیند. بنابراین ما از زمان آغاز اعتصاب غذا تا کنون هیچ اطلاعی از آنها نداریم، اما هم بندی هایشان می گویند وضعیت جسمی آنها بسیار نامناسب است. همسر من بیماری قلبی دارد. آقای دانشجو و آقای مرادی نیز تازه از بیمارستان بازگشته بودند و بیمار هستند. ما نگرانیم.»
هشت درویش گنابادی در زندان اوین و یک نفر درویش گنابادی در زندان عادل آباد شیراز از روز ۹ شهریور ماه در اعتراض به وضعیت نامناسب نگهداری در زندان و همچنین فشارهای اعمال شده بر جامعۀ دراویش دست به اعتصاب غذا زده اند. اسامی این نه زندانی عبارت است از حمید رضا مرادی، مصطفی دانشجو، فرشید یداللهی، افشین کرم پور، امیر اسلامی، امید بهروزی، رضا انتصاری، مصطفی عبدی و کسری نوری.
مریم شیرینی با اظهار اینکه حتی حقوق اولیه دراویش زندانی نیز رعایت نمی شود به کمپین گفت: «پس از گذشت سه سال زندان هنوز حکم همسرم و بقیه وکلای درویش قطعی نشده است. آنها در دادگاه بدوی مجموعا به ۶۰ سال حبس محکوم شدند. آنها اعلام کردند چون دادگاه انقلاب را صالح رسیدگی نمی دانند تقاضای تجدید نظر نخواهند کرد. با این حال از آن موقع تا به حال مسولان حکم قطعی را اعلام نکرده اند. یعنی هنوز مشخص نیست که این حکم ها تایید و قطعی شده و یا نقض شده است. حتی به اعتراض وکلای این دراویش هم پاسخی داده نشده است.»
صدیقه خلیلی، همسر حمیدرضا مرادی، یکی از وکلا درویش زندانی در گفتگویی با کمپین در تاریخ ۲۱ شهریور ماه مسئولیت سلامتی این دراویش را به عهده دولت گذاشت و گفت: «اگر اتفاقی برای یکی از دراویش در زندان بیفتد مسئولان مطمئن باشند که جامعۀ دراویش ایران ساکت نخواهند نشست.»
به گزارش وب سایت مجذوبان نور، پایگاه خبری دراویش گنابادی، این ۹ درویش زندانی در روز ۱۷ شهریور ماه وصیت نامه ای منتشر کرده اند که در آن نوشته شده است: «این بار برای مرگ آماده ایم و وصیت نامه مان را هم نوشته ایم.»
این دراویش در بخشی از وصیت نامۀ خود نوشته اند: «خواستۀ ما از اعتصاب غذا نه اعزام به بیمارستان، نه با هم بودن در یک بند، نه بازگشت به بند ۳۵۰، نه برداشتن اجبار استفاده از لباس زندان، نه بازگرداندن دراویش از انفرادی به بند عمومی، نه دادرسی عادلانه، نه هیچ یک از حقوق حداقلی است که در قانون برای یک زندانی در نظر گرفته شده، و نه حتی آزادی از زندان است.»
در بخشی دیگر از این وصیت نامه آمده است: «خواستۀ ما برداشتن حصر بزرگان و مشایخ مان است. خواستۀ ما برداشتن بایکوت خبری دراویش گنابادی است. خواستۀ ما جلوگیری از آتش زدن منازل و حسینیه هاست. خواستۀ ما جامعهای است که به اسم دین در آن، جان ببخشند نه که جان بگیرند.» دروایش زندانی نوشته اند: « تا پاسخگویی صریح مسولان عالی رتبه کشور نسبت به سال ها نقض حقوق دروایش به اعتصاب غذای خود ادامه می دهند.»
هشت درویش گنابادی که در زندان اوین دوران حبس خود را طی می کنند در اواخر مرداد ماه امسال به همراه تعداد دیگری از زندانیان سیاسی بدون دلیل مشخصی از بند ۳۵۰ به بندهای دیگر از جمله قرنطینۀ زندان اوین منتقل شدند که به گفته خود زندانیان فاقد امکانات حداقلی برای زندگی طولانی مدت است. خانم خلیلی دلیل جدا کردن این هشت زندانی درویش از یکدیگر را «ترس از با هم بودن دراویش» می داند و می گوید:«آنها نزدیک به ۴ سال در بند ۳۵۰ با هم بودند. اکنون آنها را از هم جدا کردند چون از اتحاد دراویش می ترسند. ما حتی نمی دانیم الان هر کدامشان در کدام بند هستند و وضعیت شان چگونه است.»
حمیدرضا مرادی، مصطفی دانشجو، امیر اسلامی، رضا انتصاری ، افشین کرم پور، فرشید یداللهی و امید بهروزی از وکلای دراویش گنابادی هستند که شهریور ماه سال ۱۳۹۰ دستگیر شدند و چندین ماه در شرایط سخت در سلول های انفرادی اوین بازجویی شدند. آنها به اتهامات نشر اکاذیب در سایت مجذوبان نور(پایگاه خبررسانی دروایش)، تشویش اذهان عمومی، تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی مجموعا به ۶۰ سال حبس محکوم شدند. همچنین مصطفی عبدی، درویش گنابادی در سال ۱۳۹۰ به اتهام اجتماع و تبانی بر علیه امنیت کشور از طریق فعالیت در سایت مجذوبان نور دستگیر شد و در نهایت به سه سال حبس محکوم شد.
کسری نوری، ۲۳ساله، درویش گنابادی، از گردانندگان سایت خبری مجذوبان نور و عضو ستاد انتخابات ریاست جمهوری مهدی کروبی در سال ۱۳۸۸ بود که در سال ۱۳۹۰ به اتهام همکاری با سایت مجذوبان نور، تبلیغ علیه نظلم و اقدام علیه امنیت ملی دستگیر شد و در نهایت به ۴ سال و ۴ ماه حبس محکوم شد. او هم اکنون در زندان عادل آباد شیراز است.