بازداشت خبرنگار روزنامه روزان به دنبال توقیف این نشریه توسط دادستانی وبیخبری از دلیل دستگیری
یغما فشخامی، روزنامه نگار اصلاح طلب و خبرنگار سیاسی روزنامه روزان چهارشنبه شب، سوم دی ماه، یک روز پس از آنکه این روزنامه ویژه نامه ایی را در ارتباط با آیتالله منتظری منتشر کرد، توسط ماموران امنیتی بازداشت شد. توقیف این روزنامه با دستور دادستان تهران انجام شده است. شمسی پورمحمدی، مدیرمسئول روزان، به ایرنا گفت: «توقیف این روزنامه مربوط به مطالب آن در روز شنبه ۲۹ آذرماه بوده است.»
روزنامه روزان به دستور دادستانی تهران توقیف شد. خبرگزاری ایرنا روز سه شنبه دوم دی ماه با اعلام این خبر نوشت که دادستانی تهران با ارسال نمابری خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توقیف روزنامه روزان را اعلام کرده است. روزان چندمین روزنامه ای است که از زمان ریاست جمهوری حسن روحانی تاکنون توقیف شده است.
رونوشت این نمابر عصر روز دوم دی ماه و قبل از اینکه روزنامه به چاپخانه فرستاده شود به دفتر روزنامه روزان ارسال شده است. با این حال دفتر دادستانی در نمابر ارسالی خود هیچ اشاره ای در مورد مطلب و شماره ای که باعث توقیف روزنامه شده، نکرده است.
شمسی پور محمدی، مدیر مسول روزنامۀ روزان با تایید خبر توقیف این روزنامه به خبرگزاری های داخلی گفته است احتمالا موضوعی که منجر به توقیف روزنامه شده مربوط به مطالب منتشر شده در روز دوشنبه ۲۹ آذر ماه بوده است. مدیر مسئول این روزنامه همچنین اظهار کرده طی تماسی که با معاون مطبوعاتی فرهنگ و ارشاد اسلامی داشته، مطلع شده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با توقیف این روزنامه موافق نبوده است.
در شماره روز ۲۹ آذر ماه روزنامه روزان مطلبی به بهانه پنجمین سالگرد آیت الله منتظری منتشر شده بود که برخی احتمال توقیف روزان را انتشار این مطلب می دانند.
نزدیک به ۱۹سال از فعالیت روزنامۀ روزان می گذرد. این روزنامه ۱۵ سال در سطح استان خوزستان توزیع می شده است اما از پنج سال گذشته در سطح کشوری توزیع می شد. سایت روزان که متعلق به این روزنامه است، در خصوص خط مشی خود نوشته است که روزان با اتخاذ مشی «اصلاح طلبانه و اعتدالی» فعالیت می کند و «رعایت انصاف و اعتدال» برایش در درجه اول اهمیت قرار دارد.
از ریاست جمهوری دولت حسن روحانی یکسال و نیم می گذرد با این حال در طی این مدت چندین روزنامه توقیف و روزنامه نگاران زیادی بازداشت یا برای اجرای حکم های که در دولت پیشین گرفته بودند احضار شدند.
روزنامۀ بهار اولین روزنامه ای بود که در دولت روحانی در تاریخ ۶ آبان ۱۳۹۲ توقیف شد. بعدتر روزنامۀ آسمان در تاریخ اول اسفند ۱۳۹۲ پس از انتشار تنها شش شماره توقیف شد. طی این مدت روزنامه نگارانی مانند ماشاءالله شمس الواعظین، حسین نورانی نژاد، صبا آذرپیک، مرضیه رسولی، ریحانه طباطبایی، هیوا فولادی، فریبا پژوه، فواد صادقی و علی غزالی نیز بازداشت، احضار یا برای اجرای حکم خود روانۀ زندان شدند.
به غیر از بازداشت روزنامه نگاران ایرانی، در این دوره جیسون رضاییان، روزنامه نگار ایرانی – آمریکایی تبار نیز در تاریخ ۳۱ تیرماه ۱۳۹۳ بازداشت شد و تاکنون بیش از ۱۵۰ روز در سلول انفرادی زندان اوین بدون اتهام مشخصی به سر می برد.
علاوه بر اینها، وعدۀ حسن روحانی برای بازگشایی انجمن صنفی روزنامه نگاران تاکنون محقق نشده است. در بهمن ماه سال ۱۳۹۲، بیش از هزار و صد و هفتاد روزنامه نگار در نامه ای سرگشاده به حسن روحانی خواستار بازگشایی انجمن خود شدند.
این روزنامه نگاران در بخشی از نامه خود نوشته بودند: “انتظار ما این بود که بازگشایی انجمن صنفی روزنامه نگاران بهعنوان یکی از اقدامات انجام شده در کارنامۀ صد روز اول فعالیت دولت تدبیر و امید اعلام میشد که متاسفانه این اتفاق به هر دلیلی رخ نداد. با این حال ما هنوز امیدوار به تحقق این وعده جنابعالی هستیم.”