تجمع ۲۰۰۰ پرستار ایرانی در مقابل مجلس در اعتراض به سطح پایین دستمزدهایشان
حدود ۲۰۰۰ پرستار از شهرهای مختلف ایران روز سوم اسفند ماه در مقابل مجلس در اعتراض به عدم اجرای مطالبات صنفی شان تجمع کردند. این سومین بار طی یکسال اخیر است که پرستاران تجمع کردهاند، اما هنوز پاسخی برای مطالبات خود نگرفته اند.
دلیل تجمع پرستاران در مقابل مجلس، اجرا نشدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری است که هشت سال از تصویب آن می گذرد و همچنین رفع اختلاف شدید دستمزدها میان پزشکان و پرستاران پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت است.
خبرگزاری کار (ایلنا) نوشت که این تجمع از ساعت ۹ صبح سوم اسفند ماه در مقابل درب شمالی مجلس شورای اسلامی آغاز و در ساعت ۱۲ ظهر خاتمه یافت. طبق این گزارش علاوه بر پرستاران اهل تهران، پرستارانی از استان های یزد، خراسان، همدان، مازندران، گیلان، اصفهان و چند استان دیگر نیز در این تجمع حضور داشتند.
خبرگزاری ایلنا به نقل از فعالان صنفی جامعه پرستاری نوشت که حضور تجمع گسترده پرستاران از شهرهای مختلف ایران در واکنش به گفته های وزیر بهداشت مبنی بر کم بودن تعداد معترضان در تجمعات قبلی بوده است. این فعالان گفته اند پرستاران معترض تعدادشان بسیار بیشتر از شرکت کنندگان است اما به دلایل مختلف و شرایط خاص قادر به سفر به تهران نبوده اند.
محمد شریفی مقدم، دبیر کل خانه پرستار طی سخنرانی تجمع پرستاران را نتیجه بی اعتنایی به مطالبات صنفی پرستاران دانست و گفت: «اگر تجمع قبلی پرستاران در مقابل نهاد ریاست جمهوری نتیجه قابل قبولی در پی داشت امروز شاهد موج اعتراضات گسترده پرستاران که از نقاط مختلف کشور خود را به مقابل مجلس رسانده اند نبودیم.»
تجمات پیشین پرستاران طی یکسال اخیر در روزهای هفتم آبان ماه در مقابل مجلس و ۲۳ آذر ماه در مقابل نهاد ریاست جمهوری بوده است.
عبدالرضا عزیز، رییس کمیسیون اجتماعی مجلس نیز با حضور در این تجمع گفته است باید پرستاران زمان بیشتری به مسولان دهند تا اهداف کامل طرح تحول سلامت برای احقاق حقوق پرستاران اجرایی شود، اما این گفته باعث اعتراض پرستاران شده است. این پرستاران در پاسخ به عزیزی گفته اند: «ما از حرف خسته شده ایم. چرا تعرفه خدامات پزشکی یک شبه تغییر می کند اما پرستاران باید منتتظر بمانند تا نوبت شان برسد.»
پرستاران در این تجمع پلاکاردهای نظیر «مجلسیان به گوش، قانون تان اجرا نشد»، «اختلاف پرداختی تا چند صد برابر» و «اجرای قانون مشاغل سخت» را حمل می کردند.