محمد یوسفی، فعال دانشجویی با قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی آزاد شد
یک مبنع موثق به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت محمد یوسفی، فعال دانشجویی که به دلیل فعالیت در شبکه اجتماعی فیسبوک ۲۰ دی ماه امسال (۱۳۹۳) توسط سپاه پاسدارن دستگیر شد، روز دوشنبه ۱۸ اسفند ماه با قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.
به گفته این منبع موثق، محمد یوسفی از زمان بازداشت تا امروز صبح در بند ۲ الف سپاه پاسداران زندان اوین بوده و در روزهای آخر تحت فشار برای پذیرش اتهامات ساختگی و اعتراف تلویزیونی بوده است.
محمد یوسفی یکی از ۱۲ شهروند ایرانی است که به دلیل فعالیت فیسبوکی در ۲۰ دی ماه امسال توسط ماموران سپاه پاسداران دستگیر شدند.
مرکز جرایم سپاه پاسداران نخستین بار روز ۱۱ بهمن ماه با انتشار بیانیه ای از بازداشت ۱۲ فعال فیسبوک در پروژه ای موسوم به «عنکبوت» خبر داد. در این بیانیه اتهامات آنها «ترویج فساد و استحاله سبک زندگی ایرانی» در فضای مجازی عنوان شده بود.
این مرکز در بیانیه دوم خود که در روز دهم اسفند ماه منتشر شد، از محمد یوسفی و شخص دیگری که هنوز هویت او مشخص نشده به عنوان متهمان اصلی پروژه عنکبوت نام برد. در این بیانیه نام محمد یوسفی به شکل اختصاری ( آقای م. ی) و شخص دیگر به شکل آقای (ع. ر) عنوان شده بود.
یک روز پس از این بیانیه، سایت دانشجو نیوز نوشت منظور از (آقای م.ی.) محمد یوسفی، ۲۷ ساله و دانش آموخته رشته کارشناسی کشتی سازی دانشگاه امیرکبیر تهران است که از حدود دو ماه پیش در سکوت خبری در بازداشت نیروهای امنیتی به سر می برد.
در بیانیه مرکز جرایم سایبری سپاه پاسداران در خصوص اتهامات محمد یوسفی نوشته شده او «مدیریت نزدیک به ۲۰ صحفه پر مخاطب که به ادعای آنها «مبتدل و جریان ساز» بوده را به عهده داشته و شبکه ارتباطی و تعاملی قوی با دیگر مدیران صفحات مبتذل و مستهجن فیسبوک» داشته است.
در ادامه اتهامات او همچنین ادعا شده که در بسیاری از پست های فیسبوکیش «والاترین ارزش ها و مقدسات مذهبی و دینی شیعیان» را مسخره کرده است.
محمد یوسفی پیش از این در روز ۱۶ آذر ۱۳۸۸ در جریان حوادث انتخابات ریاست جمهوری به همراه مجید توکلی (فعال دانشجویی زندانی) بازداشت و پس از ۶ ماه حبس در زندان اوین آزاد شد. این دانشجو بعدتر در دادگاهی به ریاست قاضی صلواتی به اتهام اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام به ۴ سال حبس تعزیری محکوم شد اما دادگاه تجدید نظر در اردبیهشت ماه ۱۳۸۹ این حکم را به ۵ سال حبس تعلیقی تغییر داد.
پیش از این در تیرماه ۱۳۹۲ نیز هشت شهروند ایرانی به اتهام فعالیت در شبکه اجتماعی فیسبوک توسط سپاه پاسداران دستگیر و در دادگاه بدوی مجموعا به ۱۲۷ سال حبس محکوم شدند. این هشت نفر در حال حاضر در دو زندان اوین و قرچک ورامین به سر می برند.