مسعود رضوی فقیه: آزاد نکردن برادرم علیرغم پایان دوران حبسش مصداق آزار و اذیت است
برادر سعید رضوی فقیه، زندانی سیاسی که پس از پایان دوره حکم یکساله اش از تاریخ ۹ اسفند ماه همچنان در زندان به سر می برد به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: «وقتی علت آزاد نشدن برادرم را پیگیری کردم متوجه شدم او با پرونده دیگری مواجه است اما هنوز نه اتهام او به خودش و نه به ما ابلاغ شده و نه حتی برای اتهام جدیدش بازجویی شده است بنابراین ما متوجه نمی شویم به چه علتی او باید در زندان بماند.»
مسعود رضوی فقیه با اظهار اینکه پرونده جدید این زندانی به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب فرستاده شده است به کمپین گفت: «وقتی برای تقاضای آزادی سعید با قرار وثیقه تا نوبت دادگاه پرونده دومش مراجعه کردم آقای صلواتی جواب مشخصی ندادند و گفتند باید سعید در زندان باشد. آقای صلواتی فقط گفتند در اردبیهشت ماه سعید دادگاه دارد اما اینکه به چه علت تا اردبیهشت ماه سعید نمی تواند با قرار وثیقه یا کفالت آزاد شود را نفهمیدیم. این عملی غیرقانونی و مصداق آزار و اذیت زندانی است.»
برادر سعید رضوی فقیه در پاسخ به این سوال که اتهام جدید این زندانی چیست به کمپین گفت: «قاضی صلواتی به ما گفت که اتهام را به ارباب رجوع نمی گوید و فقط به متهم یا وکیلش می گوید اما سعید هنوز وکیل برای اتهام جدیدش ندارد و ما داریم دنبال وکیل برایش می گردیم که البته این قضیه هم کار ساده ای نیست برخی از وکلا را دستگاه قضایی نمی پسندد و برخی از وکلا نیز از پذیرفتن پرونده های سیاسی خودداری می کنند. اما حتی به خودش هم اتهام را در زندان نگفته اند.»
آقای رضوی فقیه در ادامه گفت: «او قبلا به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی به یکسال حبس محکوم شد که به گمان ما اتهام واهی و بی اساسی بود چون مصداق اتهامش مشخص نبود. هیچ وقت معلوم نشد که سعید بر اساس کدام مقالات یا سخنرانی هایش به این اتهام محکوم شده اما بهرحال یکسال حکمش را با توجه به بیماریش گذارند. الان طبق قانون ایشان مستحق آزادی با قرار وثیقه تا زمان دادگاه پرونده جدیدش است. »
آقای رضوی فقیه در مورد دیدار نوروزیش با سعیدرضوی فقیه گفت: «روز ۲۸ اسفند ماه همه زندانیان ملاقات عمومی داشتند. من هم سعید را کابینی دیدم. متوجه سیاهی روی مچ دست هایش شدم وقتی از او علت را پرسیدم گفت چند روز پیش او را برای معاینه قلبش می خواستند به بیمارستان بفرستند. به او دستبند و پابند می بندند اما دستبند را آنقدر محکم می بندند که جایش باقی مانده بود. بعد از مدتی وقتی درد مچ دستش زیاد می شود سعید اعتراض می کند اما ماموران همراهش جواب نمی دهند او هم می گوید اصلا نمی خواهد به این شکل معاینه شود و او را وسط راه مجددا به زندان برمی گردانند.»
مسعود رضوی فقیه با اشاره به وضعیت نامناسب جسمی برادرش در زندان و نیاز مبرم او به درمان در خارج از بیمارستان به کمپین گفت: «سعید اوایل بهمن ماه سال گذشته به دلیل وضعیت وخیمش از زندان به بیمارستان منتقل شد و مورد عمل جراحی قلب باز قرار گرفت. پزشکان بیمارستان امام خمینی به رییس زندان رجایی شهر نامه نوشتند که به دلیل شرایط حادش نیاز به ماندن در بیمارستان دارد اما به تجویز پزشکان توجه نشد و او دوباره به زندان برگردانده شد. وضعیت او واقعا ناراحت کننده است. کسیکه تازه جراحی قلب داشته نیاز به مراقبت های ویژه پزشکی دارد.»
مسعود رضوی فقیه به کمپین گفت: «اینگونه رفتارها از ماموران قانون که وظیفه اجرای قانون را دارند عملی غیرقابل بخشش و غیرقانونی است و توجیهی برای آزار و اذیت یک زندانی که عملا حکمش تمام شده و بیمار است وجود ندارد.»
سعیدرضوی فقیه، روزنامه نگار و عضو سابق شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت در تعدادی از روزنامه های زنجیره ای اصلاح طلب مانند «صبح امروز، بهار، یاس نو، وقایع اتفاقیه و نوروز» همکاری داشت. او ۱۵ اسفند ماه ۱۳۹۲ در کرج به علت آنچه خبرگزاری فارس آن را سخنرانی «ساختار شکنانه»در جمع اصلاح طلبان شهر همدان عنوان کرد، بازداشت و به اتهام اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت ملی به یکسال حبس تعزیری محکوم شد.
این زندانی باید در تاریخ ۹ اسفند ماه ۱۳۹۳ با تمام شدن دوره یکسال حکمش از زندان رجایی شهر کرج آزاد می شد. همچنین آقای رضوی فقیه در بهمن ماه ۱۳۹۳ نیز به دلیل بیماری حاد قلبی به بیمارستان امام خمینی منتقل و تحت عمل جراحی قلب قرار گرفت.پس از بازگرداندن فوری او به زندان علیرغم اعتراض پزشکان، ۹۶ فعال مدنی در نامه ای خطاب به مسولان قضایی ایران، خواستار آزادی او شدند.
این روزنامه نگار در بخشی از سخنرانی خود در همدان گفته بود: «ما از انقلاب مشروطیت تا الان هفت زمامدار به خودمان دیدیم، زمامدار هفتم آیت الله خامنه ای است، شش زمامدار دیگر از دنیا رفته اند. از این شش زمامدار، زمامدار اول، مظفر الدین شاه و زمامدار ششم، آیت الله خمینی حکومت خودشان را به پایان بردند و احترام خود را حفظ کردند و در ایران دفن شدند. چهار زمامدار دیگر اما حکومت خودشان را هیچ وقت به پایان نبردند یا تبعید شدند یا در غربت مردند.»
او در ادامه گفته بود: «امر مشترکی بین این چهار نفر بوده که هیچکدام مردم دار نبودند، یا مردم سالاری هم کاری نداشتند و در برابر اراده مردم ایستادند.»
سعید رضوی فقیه یکبار دیگر در مرداد ماه سال ۱۳۸۲ وقتی عضو شورای سردبیری روزنامه اصلاح طلب «یاس نو» بود بازداشت شد. دلیل بازداشت او نوشتن مقالات اعتراضی به حکم اعدام هاشم آغاجری در این روزنامه بود و پس از دو ماه بودن در سلول انفرادی زندان اوین آزاد شد.