پنج کارگر معدن چادرملو به شلاق و یک سال حبس محکوم شدند
پنج کارگر معدن چادرملو با شکایت کارفرما در شعبه ۱۰۱ دادگاه اردکان به اتهام «اخلال در نظم و ممانعت از احقاق حق دیگران» به یک سال حبس تعزیری و شلاق محکوم شدند.
۳۱ کارگر این معدن به دلیل اعتراضات گسترده کارگری که در دو سال اخیر در خصوص عدم افزایش حقوق متناسب با نرخ تورم، اخراج دبیر صنفی شان و عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل داشته اند با شکایت کارفرما به دادگاهی در روز ۲۰ اسفند ماه ۱۳۹۳ در شهر اردکان فراخوانده شدند. بر اساس حکم این دادگاه که پس از تعطیلات نوروزی اعلام شده، پنج نفر آنها محکوم و بقیه تبرئه شده اند.
به گفته بهرام حسنی نژاد، دبیر اخراجی انجمن صنفی کارگران چادرملو این پنج کارگر به زودی نسبت به حکم صادره اعتراض خواهند کرد.
بهرام حسنی نژاد در خصوص حکم این پنج کارگر روز ۱۲ فروردین ماه به خبرگزاری ایلنا گفت: «با توجه به اینکه این کارگران فاقد سابقه محکومیت کیفری بودند و با توجه به سن و سال و کارگر بودنشان، حکم شلاق به پرداخت سه میلیون ریال جزای نقدی بدل و حکم یک سال حبس تعزیری به ۵ سال تعلیقی تغییر پیدا کرده است.» به گفته بهرام حسنی نژاد این پنج کارگر به زودی نسبت به حکم صادره اعتراض خواهند کرد.
با این حال تعداد شلاق ها در خبر خبرگزاری ایلنا مشخص نیست. همچنین آقای حسنی نژاد، دبیر اخراجی گفته است که در داگاه قبلی کارگران از ۶ اتهام خود که مشخص نیست دقیقا چه اتهاماتی بوده تبرئه شده اند با این حال با شکایت مجدد کارفرما برای رسیدگی به آخرین اتهام باقی مانده«اخلال در نظم عمومی و ممانعت از احقاق حق دیگران» این ۳۱ نفر کارگر در روز ۲۰ اسفند ماه ۱۳۹۳ به دادگاه اردکان فراخوانده شدند.
بهرام حسنی نژاد که خود از اتهاماتش تبرئه شده است به ایلنا گفته است دادگاه روز ۲۰ اسفند ماه با حضور ۱۰ کارگر از ۳۱ کارگر احضار شده و وکلای هر دو طرف کارگی و کارفرمایی برگزار شد و کارگران به صورت حضوری و یا در قالب لوایحی که از سوی وکلایشان به دادگاه ارائه داده بودند اتهامات خود را رد کردند و اعتراضان فقط برای خواسته های صنفی بوده و قصد برهم زدن نظم و امنیت کارگاه را نداشته اند.
بهرام حسنی نژاد در گفتگو با خبرگزاری ایلنا گفته است اتهام جلوگیری از احقاق حق به این دلیل مطرح شده که کارفرما در دادگاه ادعا کرد کارگران معترض مانع از این شده اند که سایر کارگران سرکار خود حاضر شوند. آقای حسنی نژاد همچنین گفته است از آنجا که کارگران در محوطه کار خود تحصن اعتراضی داشتند «اساسا نمی تواند جنبه عمومی به خود بگیرد» و شامل حال اتهام اخلال در نظم عمومی شود.
بر اساس گزارش ایلنا، معدن چادرملو که در شهر یزد قرار دارد، بیش از ۲۱۷۰ کارگر دارد که در بخش های مختلف مشغول به کار هستند. کارگران این معدن در تاریخ ۸، ۹ و ۱۰ بهمن ماه ۱۳۹۲ دست به اعتراضات گسترده در محوطه معدن زدند که منجر به بازداشت ۲۴ نفر از انها شد. این کارگران خواستار بازگشت به کار آقای حسنی نژاد، نماینده اخراج شده شان، افزایش حقوقها و پرداخت اضافه کارهای معوقه بودند.
همچنین این کارگران در سال ۱۳۹۳ در ادامه تغییر نکردن وضعیت شان دست به اعتراض در محل کار زدند که به دنبال آن کارفرما از ۳۱ نفر از این کارگران شکایت کرد.
آقای حسنی نژاد با اظهار اینکه «طرح جرم علیه این کارگران مبنای درستی» ندارد به خبرگزاری ایلنا گفت: «همه کارگرانی که در اعتراض صنفی سال گذشته شرکت کرده بودند خواست های مشترک صنفی داشته و دارند و همانطور که بقیه کارگران معترض که با شکایت کارفرما محاکمه شدند و به حق تبرئه شدند، این ۵ نفر هم باید از اتهامات تبرٓئه شوند.»
این نماینده اخراج شده همچنین به ایلنا گفت: «یکی از دلایلی که این پنج نفر مجرم شناخته شده اند این است که کارفرما این کارگران را به عنوان رهبران اعتراض صنفی سال گذشته معرفی کرده و از ابتدا هم خواستار برخورد جدی با این کارگران برای درس گرفتن سایر کارگران معترض بودند.»